De fem strendene i Blanes

Som den første landsbyen på Costa Brava, blir Blanes ofte kalt ”Porten til Costa Brava”. Den har en av de lengste strendene på hele denne delen av kysten, nemlig S'Abanell. Stranden er mer enn tre kilometer lang og har mange gode muligheter for et  flott ferieopphold. Du finner alt fra campingplasser og hoteller til komfortable feriehus i Blanes.

Dette er Blanes, porten til Costa Brava

Den tidligere fiskerlandsbyen tiltrekker seg turister fra utlandet, men også en god del ferierende som bor i nærheten av Barcelona og andre steder i Catalonia. Grunnene er flere: De vakre strendene med ren sand og rent vann, det utrolige bakteppet av et fjellandskap, den gamle byen som er full av barer, klubber og restauranter og den avslappende atmosfæren og de attraktive naturomgivelsene. Hvis du elsker å bruke tid på stranden, er Blanes er godt valg.

 

Strendene i Blanes:

Blanes sett fra stranden

Det som gjør Blanes særlig populær, er variasjonene, fra små, steinete viker til lange sandstrender. Strendene har vanligvis gode fasiliteter med dusjer, toalett, forfriskninger og renholdstjenester. De største strendene kan også gi førstehjelp og tilbyr god adkomst for funksjonshemmede. Et annet pluss er den lange promenaden som går langs strendene med masse fine terrasser og eget sykkelsti.

 

Strendene i Blanes er kjent for stille vann, men om du ferier med små barn, så husk at vannet mange steder blir raskt dypt. Dette gjelder ikke for den sørligste delen av den første stranden på vår liste, Platja de Blanes. Den nordlige enden av stranden er også mer langgrunn fordi man her fylte ut da havneområdet ble renovert. 

 

1. Platja de Blanes

Strendene i Blanes er innbydende

Denne gylne sandstranden i sentrum av byen er 625 meter lang og 30 meter bred. Den tilbyr god plass og alle de viktigste strandfasiliteter som dusjer og forfriskninger, solsenger, pedalbåter, livvakter og nett for dem som ønsker å spille strandvolleyball.

 

Platja de Blanes ligger rett ved siden av havnen. Klippen Sa Palomera som skiller denne stranden fra den neste, ‘S'Abanell, ligger på høyre side.

 

2. S’Abanell

S’Abanell-stranden i Blanes

Dette er den lengste stranden i Blanes, hele 3.100 meter. Den er 60 meter bred og begynner bare 300 meter fra sentrum. Her finnes det mange barer og restauranter.

 

S'Abanell er en populær strand i Blanes. Sanden er gyllen og fasilitetene er de samme som på Platja de Blanes, pluss vindsurfing, vannski, paraseiling, seiling og blant annet båtturer. En strand som hele familien vil glede seg over. Du kan ta en hyggelig spasertur langs promenaden om kvelden når de mange salgsbodene med kunsthåndverk og smykker holder åpent.

 

3. Cala Punta Santa Anna

Santa Anna-stranden i Blanes

På den andre siden av havnen, ved foten av Blanes-klosteret og nær Punta de Santa Anna, finner vi Santa Anna-viken, også kjent som ”Playa dels Capellans”. Fra sentrum av Blanes er det en hyggelig spasertur på ca. 10 minutter (ca. 300 meter). Hvis du drar med bil, må du parkere på havnen (avgiftsbelagt parkering).

 

Denne viken eller bukta er omtrent 110 meter lang og 15 meter bred. Det tilbyr en blanding av gyllen sand og småstein. Vannet er krystallklart og perfekt for dykking eller snorkling. Det finnes også dusjer.

 

4. Cala San Francesç

Bukta Sant Francesc i BlanesSant Francesç tilbyr gyllen sand med rolig vann, vakkert omkranset av furutrær. Stranden er 220 meter lang og 35 meter bred. De viktigste fasilitetene finnes også her, som dusjer, forfriskninger, solsenger, pedalbåter, badevakter, parkeringsmuligheter og en restaurant. Også et ideelt sted for en familie med barn.

Denne bukta er også kjent som ”Cala Bona” som betyr ”vakker bukt”. Den ligger to kilometer fra sentrum av Blanes og i nærheten av den fantastiske botaniske hagen Marimurtra. Derfor er det flott å kombinere en tur langs hagen med denne paradisiske stranden.

Det er flere enkle måter å komme dit på. Om du går, følger du bare gaten ”Passeig de Carles Faust” som ligger bak havnen. Gå forbi Jardín Botánico Marimurtra og fortsett langs samme gate ca. 500 meter.

Bruker du bil, så kjør i retning strandferiestedet Lloret de Mar. Rundt 100 meter før du kjører ut av Blanes, følger du skiltet ”Urbanització Cala Sant Francesc” og tar til høyre. Hvis det ikke finnes gratis parkeringsplasser på venstre hånd, kan du bruke den underjordiske parkeringsplassen. Alternativt kan du reise med buss.

5. Cala TreumalTreumal i Blanes

Treumal er den nordligste stranden, 4 kilometer fra sentrum. Det er også den minste stranden i Blanes – ca. 100 meter lang. Et lite berg skiller den fra Santa Cristina-stranden som tilhører Lloret de Mar. Begge strendene ligger under kapellet eller Ermita de Santa Cristina.

 

Du kan parkere bilen ca. 300 meter unna den botaniske hagen Pinya de Rosa rett over stranden, fordi denne hagen tilbyr gratis parkering for besøkende. Eller du kan parkere bilen på Santa Cristina-stranden (avgiftsbelagt parkering).

 

Treumal er virkelig pittoresk med gyllen sand, omgitt av vakker natur som tilhører Pinya de Rosa-landskapet (et sted som er erklært å ha ”nasjonal interesse”). Her finnes dusjer  og en restaurant for besøkende.

 

Map