Se nærmere på Lloret de Mar's strandparadis

Costa Brava var et av de første områdene i Spania som ble oppdaget av turismen, og Lloret de Mar var tidlig ute med å etablere seg som et av de første turiststedene i regionen. Siden den gang har turistene bare fortsatt med å strømme til, takket være de fantastiske strendene og mengden av små intime viker man kan gjemme seg bort i. Her er noen steder du så absolutt bør kikke nærmere på i Lloret de Mar.

Cala Banys

Lloret de Mar - Cala Banys 

Se for deg følgende; et eventyrslott, Castell de Sant Joan, en fotogen furuskog, og under, en sjarmerende bukt. Skjønt, den riktignok er mer egnet til fiske og snorkling enn soling.

Sett kursen sørover fra Lloret de Mars største strand på en godt merket gangsti. Passer monumentet de la Doña Marinera, en bronseskulptur satt opp som en hyllest til den ydmyke fiskerkonen, og fortsett rundt 500 meter (ti minutter å gå) for å komme helt frem til bukten. Man kan alternativt kjøre bil også, og parkere på parkeringsplassen ved Bar Cala Banys og spasere derfra.

Cala Boadella

Lloret de Mar - Cala Boadella 

Denne 250 meter lange strekningen av sand, halvt strand og halvt vik, byr på et innbydende krystallklart vann å bade i, men på grunn av sin litt spesielle og usjenerte beliggenhet, tiltrekker den seg også en del nudister. Disse foretrekker gjerne den nordligste delen av stranden, som for øvrig også er den mest steinete delen av den.

Det er tre måter man kan komme til Boadella på, enten ved å kjøre bil mot Blanes, for så å svinge av ved skilting mot Jardins de Santa Clotilde og Cala Boadella. Velger man å spasere, er det en rundt 2,5 kilometer lang tur fra Lloret. Om sommeren går det også et tog,  Carrilet Turístic, fra feriestedets hovedpromenade.

Platja de Fenals

Lloret de Mar - Playa de Fenals 

En 15-minutters spasertur fra Lloret de Mar ligger denne rene og rolige stranden, som stort sett ikke byr på andre fasiliteter enn en chiringuito (sjappe), en badevaktstasjon, og ikke mye annet. Stranden består hovedsakelig av grov sand, og gir Fenels funksjonshemmede tilgang til denne delen av kysten. Stranden er 775 meter lang og tilbyr bedre muligheter for sol og solbading enn de mange vikene rundt.

Platja de Lloret

Utsikt over Lloret de Mar strand

 

Med en strekning på hele 1,6 kilometer, er Platja de Lloret ikke bare Lloret de Mars lengste og største strand, den er også overraskende ren og betryggende fri for søppel. Derfor er den også år etter år tildelt det Blå Flagg, og den palmekledte strandpromenaden inneholder et godt utvalg av barer og restauranter.

Platja de Santa Cristina

Lloret de Mar - Playa de Santa Cristina 

Sett kursen over åsene mot Santa Cristina strand. Her er det ingen grunn til å frykte man blir plaget av hverken vind eller bølger, og det er sjelden det blåser over mild bris her. Det er også et av Middelhavets roligste steder, og perfekt for familier.

Man går ned fra kapellet med samme navn, hvoretter man kommer til et ekte tropisk paradis, bare i Spania.