Den romerske akvedukten i Santa Lucia, Cadiz

Santa Lucia

Santa Lucia er en liten landsby, beliggende i Cadiz-provinsen, like i nærheten av byen Vejer de la Frontera, som bare ligger fire kilometer unna. Landsbyen er foreløpig fullstendig uberørt av turismen, og befinner seg definitivt ikke på listen over høyt pulserende byer. Faktisk er det ikke mer enn et par år siden de første turistene oppdaget dette skjulte paradiset, og et besøk her anbefales på det varmeste.

Et tropisk Eden

 

Santa Lucia, Romersk Akvedukt, Cadiz

Denne skjulte dalen er virkelig et autentisk tropisk Eden. Lukten av kaprifol, jasmin, vinranker og bougainvillea er overveldende, sammen med utallige andre tropiske planter og blomster.

Den stadig fungerende romerske akvedukten har gitt næring til denne blomstrende grønne dalen i århundrer.

Santa Lucia Akvedukt, Cadiz

Gourmet Santa Lucia

Basseng ved Santa Lucia akvedukten, Cadiz Landsbyen er i ferd med å få et navn for seg, selv som en gastronomisk destinasjonen. Faktisk ble Santa Lucias nabo og "storebror" - Vejer de la Frontera - utnevnt  til den med "smakfulle by i Spania," av Sunday Times (januar 2012).

Santa Lucia er intet unntak med sine to anerkjente hagerestauranter og flere barer. En som sterkt anbefales, er "La Nueva Tajea."

Hva kan man gjøre?

Vandrende rundt i de gamle, mauriske gatene er det en glede å se vannkanalene snirkle på seg sin vei gjennom bygda. Lyden av rennende vann og fugler allestedsværende.

En av de mest populære vandreturene er; "Ruta de Molinos de Agua," Vannmøllenes vandrerute.

Det tar deg med langs en spektakulær rute forbi sju ødelagte vannmøller som er fra det 16. århundre. Når du følger de gamle vannkanaler, kommer du til ulike bassenger og fossefall i elveløpet, hvor du kan hoppe uti for å kjøle deg ned i sommermånedene. De høyere delene av turen har panoramautsikt ut mot havet.

Komme dit

Med bil - følg N340/E-5 i retning mot Vejer de la Frontera. Landsbyen ligger rundt 50 kilometer fra Cadiz. Når du kommer fra Malaga/Costa del Sol, skal du ikke velge avkjøringen mot Vejer, men fortsette videre forbi avkjøringen mot "La Barca de Vejer", passerer en bensinstasjon hvoretter man om rundt 300 meter kommer til en skarp høyresving som leder mot Santa Lucia. Kart

Med buss - den nærmeste bussholdeplassen er "Barca de Vejer" (se over), hvor alle hovedrutene fra Seville, Cadiz, Jerez de la Frontera stopper påvei til Barbate, Algeciras, Tarifa og Malaga, og vice versa.  


Se større kart