De beste tipsene for en flott familieferie i Cambrils

Cambrils er en av de beste familiedestinasjonene på Costa Dorada. Takket være alle sine fritidstilbud, kultur, gastronomi, sportsaktiviteter og strender, er Cambrils kåret til ”Certificado de Destino de Turismo Familiar” (offisiell familiedestinasjon) av den katalanske regionalregjeringen, noe som garanterer for mange tilbud og tjenester som er spesielt rettet mot barna.

 

Byen kan knapt bli enklere å komme til siden den ligger bare 20 minutters kjøring fra Reus internasjonale flyplass. Som familiereisemål tilbyr Cambrils alle typer fasiliteter, men er likevel en roligere by med mindre trafikk enn nabobyen Salou. Les mer om de beste familieaktivitetene i Cambrils:

Aquópolis badeland

Endeløse strender

 

Uten tvil er kysten og strendene det beste Cambrils har å by på. På den ni kilometer lange kystlinjen finner du på denne delen av Costa Dorada et stort antall strender, blått vann og gyllen sand. Mange av strendene i Cambrils har kvalitetsutmerkelsen Blått flagg som garanterer for komfort og sikkerhet. Sammen med rolig sjø og grunt vann er strendene her ideelle for solrike dager sammen med familien.

 

Den største familiefavoritten er El Requeral-stranden som begynner midt i sentrum av byen og som tilbyr alle typer tjenester og fasiliteter. Men det er også verdt å gå strandpromenaden for å oppdage andre strender som El Cavet og roligere strender som La Llosa, Vilafortuny eller Cap de Sant Pere. Vil du overraske barna, er Esquirol-stranden et godt alternativ, for svært nær stranden ligger det et tivoli med mye moro. Bestill ditt feriehus på Costa Dorada og nyt ferien sammen med familien.

Playa de Cambrils

En vakker strandpromenade

 

Bortsett fra strendene, er en annen stor attraksjon i Cambrils den flotte strandpromenaden som fortsetter langs kysten helt til byen Salou, noe som gir deg en flott utsikt og overblikk over Costa Dorada. Promenaden knytter sammen alle strendene og er full av statuer og naturminner som Redondo Pino, et enormt stort og gammelt tre eller det røde fyrtårnet Faro Rojo, det karakteristiske symbolet for byen Cambrils og som ligger i havnen.

 

Under ferieoppholdet i Cambrils, vil strandpromenaden sikkert bli en av dine favorittsteder, for ingenting er bedre enn å føle den svalende sjøbrisen eller nyte de vakre fargenyansene når solen går ned i havet. Et anbefalt opplevelse om du reiser med barn er å ta en sykkeltur, prøve rollerblades eller segway på sykkelstien. Det er en behagelig opplevelse og utsikten er fantastisk. Dessuten finnes det mange restauranter, butikker og isbarer i gaten som løper parallelt med strandpromenaden.

 

Strandpromenaden er også stedet der det er mange arrangementer og festivaler. For eksempel ”Art Street Cambrils” (kunstgata i Cambrils) som arrangeres i sommermånedene og som gjør promenaden til et sted med fri scenekunst og musikalske innslag, teaterforestillinger, komedie og sirkus.

Det røde fyret i Cambrils

Mange parker

 

Bare 15 kilometer fra Cambrils finner du en av de beste fornøyelsesparkene i Spania, Port Aventura, kjent for sine seks tematiske områder og berg og dalbaner. I Port Aventura kan du reise til Polynesia, oppleve Ville Vesten i USA, keiserens Kina og ellers la adrenalinet flomme når du prøver de andre attraksjonene i parken.

 

For småbarnsfamilier har Port Aventura et spesielt område med temaet Sesame Street. Og hvis du er gal etter biler, vil du elske Ferrari land, et nytt område i Port Aventura, dedikert til Formel 1 og Ferrari. Om du besøker Cambrils, er Port Aventura en klar favoritt for barna.

 

Et annet alternativ til en morsom og forfriskende familiedag er Aquopolis badeland på Costa Dorada, bare 20 minutter fra Cambrils. Der finnes alle typer bassenger, sklier og rasteplasser. For ikke å nevne den paradisiske Aloha Beach, et område som er en kopi av de hvite sandstrendene på Hawaii med palmer, solsenger, parasoller og lignende.

Port Aventura

Sport og nye opplevelser

 

Foruten å slappe av i sola, kan du på mange av strendene i Cambrils prøve ut alle typer vannsport, inkludert paddle, surfing, padling, vannski eller windsurfing, foruten raske bananbåter og pedalbåter eller å dra på båtturer. Å snorkle langs strendene er supert på grunn av det klare vannet og den fantastiske havbunnen.

 

Å sykle langs strandpromenaden fra ende til ende eller utforske de nesten 20 kilometer med sykkelveier som også finnes i Cambrils og som veksler mellom å følge kystlinjen og svinge inn i landet, er også en god idé.

 

En morsom måte å studere den rike kulturarven i Cambrils-området er å ta ”El Trenet”, turisttoget i byen som tilbyr tre forskjellige ruter. Den ene går langs sjøen, den andre gjennom gamlebyen og den tredje i retning markedet som arrangeres på onsdager. Det er ikke bare havbrisen du opplever gjennom togvinduet, men også monumenter som ”Sanctuary av Mare de Deu del Camí” fra det attende århundret eller ”Torre de la Ermita” forsvarstårnet fra middelalderen og som rommer ”Museo de Historia de Cambrils”, byens historiske museum.

Strandpromenaden i Cambrils

Økologisk eventyrpark

 

Spesiell omtale fortjener eventyrparken Jumpland Aventura Ecológica. Dette er en spesiell park på Costa Brava og en av de største parkene med løpestrenger i hele  Europa. Har kan du bevege deg fra et utkikkspunkt med utsikt over havet og ende i en underjordisk hule, en uforglemmelig opplevelse!

 

Den har ulike tilbud til forskjellige aldersgrupper og utfra høyde og vanskelighetsgrader, med broer, trapper, flåter på vannet, klatrevegger og altså løpestrenger. Fordi det også er opplyst om natten, gir det gjerne en ekstra opplevelse å besøke stedet og prøve de ulike utfordringene da.

Eventyrparken Jumpland Aventura Ecológica

Samá park: En verden av farger og fantasi

 

Bare ti kilometer fra sentrum av Cambrils ligger et lite paradis, en park med eksotiske trær, kunstige grotter, innsjøer og bekker med mange slags dyr. Dette er Sama Park som ble skapt av Marqués de Marianao som ønsket å gjenskape atmosfæren fra kolonitiden på Cuba som han hadde opplevd.

 

Samá park vekker til live fantasien, for det byr på en eksplosjon av farger og følelser, med fossefall, dammer og trær overalt. Stedet inviterer deg til å gå deg vill og oppdage alt i ditt eget tempo. Den vakre parken regnes som en av de mest romantiske parkene rundt Middelhavet.

Samá-parken i Cambrils

For en vellykket familieferie, kan få steder vise til så mange opplevelser og tilbud  som Cambrils har, med sine fornøyelsesparker, turstier, strender med alle fasiliteter og bekvemmeligheter. Når du kommer hjem etter ferien, er du full av gode ferieminner. Bestill ditt feriehus i Cambrils og la deg bli betatt av Middelhavets sjarm.