De beste strendene på Costa Dorada

Costa Dorada er en av de mest populære kyststrekningene i Catalonia. Oversatt betyr navnet Gullkysten, og den er kjent for sine strender med fin, gyllen sand, rent vann og fantastiske naturlandskaper. Selv om denne kysten ikke er like kjent som Costa del Sol eller Costa Brava, har Costa Dorada mye å tilby alle som er ute etter en flott strandferie.

 

Uansett om du reiser med hele familien, som par eller med en gruppe venner, finnes det en Costa Dorada-strand som passer for deg. Men med så mye vakker kystlinje, kan det være vanskelig å bestemme seg for hvilken strand som er best.

 

Fra nord til sør guider vi deg gjennom de beste strendene på Costa Dorada, fra de bynære, sentrale og mest kjente til bortgjemte bukter og isolerte nudiststrender. Dette har vi gjort for å hjelpe deg å gjøre valget av strandferien i Spania enklere.

 

1. Cunit-stranden, Tarragona

Cunits-stranden, Tarragona, Costa Dorada

Denne stranden er to kilometer lang med gyllen sand, brutt opp i sju halvmåneformede viker. Vannet er stille og grunt, noe som gjør stranden til spesielt trygg og god for små barn.

 

Hver av de sju mini-strendene har minst en strandrestaurant og andre fasiliteter, inkludert bl.a. utleie av solsenger og parasoller, toaletter, vannsport-utstyr og pedalbåter.

 

Cunit er en rolig kystby som ligger ca. 50 km fra den historiske byen Tarragona. Den ligger på den nordligste delen av Costa Dorada. Avstanden fra Tarragona gjør at det ikke er så mange turister her, og området er fortsatt svært naturlig og uberørt og omgitt av vakre fjell. Stedet gir den perfekte kombinasjonen av natur og strand og tilbyr et aktivt friluftsliv for både ungdommer og aktive familier.

 

2. Calafell-stranden, Tarragona

Calafell-stranden, Tarragona, Costa Dorada

En annen vakker strand som ligger i provinsen Tarragona, er Calafell som hører til den historiske byen med samme navn. Byen ligger 1,5 km inne i landet og er det perfekte reisemål for alle som ønsker å kombinere en sightseeing-ferie med en strandferie, fordi de omkringliggende romerske byene virkelig er verdt å utforske.

 

Calafell-stranden er fem kilometer lang med myk, gyllen sand som strekker seg fra Segur Yacht Club ned til L'Estany-stranden. Calafell er flott for familier fordi vannet er varmt, rolig og rent, det finnes lekeplasser for barn, solsenger til leie og et stort utvalg av vannsportmuligheter. For besøkende med nedsatt mobilitet er det også tilrettelagt med gangveier og parkeringsplasser i nærheten.

 

3. Coma-Ruga-stranden, Tarragona

Coma-Ruga-stranden, Tarragona, Costa Dorada

Dette er en av de tre Blått flagg-strendene som ligger til byen El Vendrell. Coma-Ruga-stranden har hatt Blått flagg siden 1988, er to kilometer lang og 120 meter bred og har myk, gyllen sand og rolig farvann.

 

Her finnes fasiliteter som inkluderer utleie av solsenger, parasoller, toaletter, dusjer og vannsport-utstyr. Dette er den mest sentralt beliggende stranden av de tre, rett ved siden av Masia Blanca Marina. Dermed er det også den mest populære stranden i området. Den kan fort bli fylt opp, og det er smart å dra hit så tidlig som mulig.

 

4. Cala de Canyadell, Tarragona

Cala de Canyadell-bukta, Tarragona, Costa Dorada

Denne stille, sentrumsnære bukta er 60 meter lang og 35 meter bred, den har gyllen sand og stille vann. Bukta blir jevnlig rengjort, men har ingen andre fasiliteter. Derfor er det en svært stille og lite besøkt strand. Det finnes heller ikke badevakter, og stedet er omgitt av en liten skog som gir den en litt bortgjemt følelse.

 

Den eneste måten å komme til denne stranden på, er til fots, noe som gjør den uegnet for alle som har nedsatt mobilitet eller for de aller yngste og eldre. Stranden er perfekt for par eller vennegrupper på jakt etter en privat og avslappende strand fordi den er kjent for sin ro og naturlige skjønnhet.

 

5. Altafulla-stranden, Tarragona

Altafulla strand, Tarragona, Costa Dorada

Altafulla er en middelalderby i Tarragona-provinsen og ligger bare 10 minutter fra Tarragona by og én time fra Barcelona.

 

Stranden har fin, gyllen sand og har også sitt Blått flagg. Stranden er rundt 1.100 meter lang og 20 meter bred og går fra Cap Gros til La Roca del Gaia. Det er lagt til rette for personer med nedsatt mobilitet, og stranden har badevakter, noe som gjør den ideell for barnefamilier som vil feriere i Tarragona.

 

Fordi den også ligger så nær byen Tarragona, er den perfekt for familier med barn, for i denne byen er det mye å se og gjøre. Det fantastiske klimaet på Costa Dorada betyr at familiene kan nyte stranden, naturen og aktivitetene som tilbys i Altafulla nesten hele året rundt.

 

6. Platja de Tamarit, Tarragona

Platja de Tamarit-stranden, Tarragona, Costa Dorada

Dette er en annen av Tarragonas Blått flagg-strender. Sanden er myk og fin og blir rengjort hver dag. Stranden skråner forsiktig ned til sjøen, noe som gjør det til det perfekte stedet for små barn, for her kan de padle, leke og svømme i trygge omgivelser.

 

Stranden er 1.750 meter lang og 45 meter bred, den har en rekke fasiliteter, inkludert toaletter, dusjer, utleie av solsenger og parasoller, barer, restauranter og kaffebarer, sykkelutleie, båtturer og vannsport og er tilrettelagt for funksjonshemmede og har flytende rullestoler.

 

Denne stranden ligger ved siden av naturparken ved Gaià-elven og har mange poppel- og piletrær og siv. Naturreservatet er også habitat for mange fuglearter og er et flott sted å gå på tur fordi det her er en rekke fine stier.

 

Det brede utvalget av fasiliteter og den høye sikkerheten gjør stranden ideell for lange stranddager med hele familien. Den vakre utsikten mot Tamarit-slottet og det rolige skogsområdet gir flotte rammer om strandferien på Costa Dorada.

 

7. Platja de la Mora, Tarragona

Platja de la Mora-stranden, Tarragona, Costa Dorada

Denne stranden er 520 meter lang og 65 meter bred, den har middels grov sand som ikke er så myk som de andre strendene i Tarragona-området. Det er fasiliteter som dusj, toaletter, førstehjelp og en stor parkeringsplass.

 

Hellingen ned mot sjøen er ganske bratt, så familier med små barn må ta sine forholdsregel. En annen ting å huske på er at det er tillatt å være naken på denne stranden.

 

8. Cala de la Roca Plana, Tarragona

Platja de la Roca Plana, Tarragona, Costa Dorada

Cala de la Roca Plana er en isolert nudiststrand som ligger i utkanten av Bosque de la Marquesa-skogen. Den er 205 meter lang og 26 meter bred, og som de fleste andre strendene i Tarragona har den fin, gyllen sand som rengjøres ukentlig.

 

Vannet er rent og grunt, og stranden vanligvis ikke overfylt. Derfor er den et godt valg for dem som er ute etter en rolig og avslappende stranddag. Stranden ligger svært bortgjemt til og er vanskelig å komme til. Det er heller ikke lagt til rette for funksjonshemmede, og dermed er ikke dette noe klart førstevalg for familier fordi det heller ikke er noen fasiliteter.

 

9. Cala Fonda, Tarragona

Cala Fonda-bukta eller Waikiki Beach, Tarragona, Costa Dorada

Vanligvis blir denne stranden kalt Waikiki Beach. Den isolerte Cala Fonda-stranden ligger bare noen kilometer fra Tarragona. Den ligger litt lenger sør enn Cala de la Roca Plana-bukta og er en av de mest uberørte og godt bevarte strendene i området. Denne nudiststranden er omgitt av den aromatiske Bosque de la Marquesa-skogen og har store, gule kalksteinsklipper.

 

Stranden er 200 meter lang og 25 meter bred med fin, gyllen sand og kan skryte av varmt og grunt vann. Som andre bortgjemte strender, har Cala Fonda ingen service eller fasiliteter, så hvis du planlegger en dag her ute, er det best å ta med egen mat, drikke og parasoll. Det er bare tilgang til denne stranden til fots, og det er ikke lagt til rette for funksjonshemmede.

 

10. L’Arrabassada-stranden, Tarragona

L’Arrabassada-stranden, Tarragona, Costa Dorada

Denne sentrumsnære Tarragona-stranden er 550 meter lang og 60 meter bred, sanden er ren og myk og vannet er rolig og varmt. Stranden rengjøres daglig, og det finnes badevakter og gangbroer, samtidig som det er enkel tilgang for  funksjonshemmede, alt sammen gjør denne stranden tilgjengelig og trygg for alle.

 

Stranden har en rekke fasiliteter, inkludert kafeer, barer, restauranter, dusjer, toaletter, skap, parasoller og solsenger, en stor parkeringsplass, utleie av vannsport-utstyr, lekeplasser for barn og til og med et surfeopplæringsområde. Stranden er lett tilgjengelig både med bil og til fots, og det er en veldig populær strand for alle aldre.

 

11. Playa del Milagro, Tarragona

Playa del Milagro, Tarragona, Costa Dorada

Dette er en annen av Tarragonas flotte strender og er en av de mest populære i området. Den ligger langs veien som forbinder sentrum med havnen, noe som gjør den svært lett tilgjengelig og praktisk for ferierende som bor i Tarragonas historiske sentrum. Stranden er omgitt av en moderne promenade, palmer og mange utendørsserveringer.

 

Playa del Milagro er 500 meter lang med 70 meter bred med fin og gyllen sand, vannet er rolig og varmt og havbunnen skråner forsiktig og gjør stranden perfekt for unge eller eldre svømmere. Det tilbys også en rekke tjenester, inkludert badevakt, og det er tilrettelagt for funksjonshemmede. Her er dusjer, toaletter, utleie av solsenger, barer og restauranter, en parkeringsplass og et lekeområde for barn. Stranden ligger også bare en kort spasertur fra havnen der det finnes barer, restauranter, benker, bilutleie og mer.

 

12. Cala Penya Tallada, Salou

Cala Penya Tallada-bukta, Salou, Tarragona, Costa Dorada

Denne flotte og tilbaketrukne bukta er 125 meter lang og 10 meter bred og er omgitt av duftende furutrær og en frodig vegetasjon. Takket være den isolerte beliggenheten har denne bukta også en av de beste strendene i Salou. Den er heller ikke godt kjent blant turister, og derfor blir den sjelden overfylt.

 

Du vil aldri ha problemer med å finne plass til håndkleet ditt her, men du finner ikke andre fasiliteter. I stedet kan du jo fokusere på å ha en dag i løpet av din Salou-ferie der du er frakoblet resten av verden.

 

13. Platja Larga, Salou

Platja Larga-stranden, Salou, Costa Dorada

Salou er et av de mest populære reisemålene på Costa Dorada. Platja Larga-stranden ligger like utenfor sentrum og er omgitt av en frisk furuskog.

 

Denne sentrumsnære stranden er 600 meter lang og 35 meter bred. Den har fin og gyllen sand, rolig vann og fasiliteter som toaletter, dusjer og utleie av parasoller og solsenger.

 

Det er også jetski- og pedalbåtutleie, så dermed du har mulighet for å oppleve denne vakre kystlinjen fra sjøen og ellers nyte de morsomme familieaktivitetene Salou har å tilby.

 

14. Playa del Regural, Cambrils

Playa de Regural-stranden, Cambrils, Tarragona, Costa Dorada

Den neste byen langs Costa Dorada, sør for Salou, er den vakre kystbyen Cambrils. Cambrils er en enormt populær familiedestinasjon på grunn av sine mange store og trygge strender og rikelig med familieaktiviteter.

 

Playa del Regural er den viktigste stranden i Cambrils. Den ligger rett ved siden sentrum, og strandpromenaden går ned langs stranden. Stranden er lett tilgjengelig på grunn av den sentrale beliggenheten og er derfor veldig populær blant familier, lokalbefolkning og turister. 

 

Det er mange interessante ting å gjøre og se i Cambrils. Hovedstranden er 1,2 km lang og har barer, restauranter, dusjer, solseng og volleyballbaner, og det finnes også et godt utvalg av vannsportsaktiviteter å velge mellom, inkludert bananbåter og vannski.

 

15. Playa de Vilafortuny, Cambrils

Playa de Vilafortuny, Cambrils, Tarragona, Costa Dorada

En annen av de flotte strendene i Cambrils er Playa de Vilafortuny som er forbundet med Playa del Regural. Den er en 1,5 km lang og 70 meter bred, har gyllen sand og en rekke fasiliteter, inkludert dusj, solsenger og lekeplasser for barn, noe som gjør den ideell for en familieferie i Cambrils.

 

16. Cala de les Sirenes, Cambrils

Cala de les Sirenes-bukta, Miami Platja, Tarragona, Costa Dorada

Denne bukta er en del av Miami Platja-strendene og er 180 meter lang. Sanden er fin og vannet er rolig. Selve skråningen ned til sjøen er ganske ujevn, så vær forsiktig.

 

Stranden rengjøres daglig, og det er noen fasiliteter som dusjer, restauranter og utleie av utstyr for vannsport. Det er en av åtte små bukter som alle er klassifisert som beskyttede naturområder. Området rundt bukta er steinete og fylt med furutrær og busker.

 

17. El Torn-stranden, Cambrils

El Torn-stranden, Tarragona, Costa Dorada

Stedet ligger i et beskyttet naturområde bare noen få minutter fra byen L'Hospital de L'Infant. Derfor tilbyr denne nudiststranden den perfekte kombinasjonen av uberørt strand og frodig natur. Det ligger ganske isolert til, og det er et svært fredelig og perfekt sted for å slappe av uten å være omgitt av store folkemengder.

 

El Torn-stranden er 1.400 meter lang og rundt 70 meter bred, sanden er mørk og vannet er stille og varmt. Stranden rengjøres regelmessig og har noen grunnleggende fasiliteter, inkludert toaletter og solseng-utleie og er perfekt for venner eller par på jakt etter et sted å slappe av i tilbaketrukkethet og ro.

 

18. Riumar-stranden, Cambrils

Riumar-stranden, Tarragona, Costa Dorada

Denne stranden er 150 m bred og nesten fire kilometer lang og strekker seg langs den østlige delen av Delta de L'ebre-området. Den er en av få strender på denne kysten som har sanddyner med fin, myk og gyllen sand og grunt vann, noe som gjør den både til et underholdende og trygt valg for en familieferie på Costa Dorada. Stranden blir vanligvis ikke overfylt, og når det blåser, er dette en populær strand for surfere og windsurfere. Den har mange fasiliteter, inkludert parkeringsplasser, dusjer, badevakt, strandbarer og vannsportutleie.

 

Den ligger i naturreservatet Delta de L'ebre som også rommer mange fuglearter. Parken har en rekke turstier og observasjonssteder, noe som gjør denne stranden til det ideelle reisemål for folk som er opptatt av dyreliv og vannsport.

 

Med så mange strender å velge mellom, er Costa Dorada det ideelle reisemålet for din neste strandferie i Spania. Enten du reiser med barn, familie eller venner, finner du her all den informasjonen du trenger for å ta en enkel beslutning om den beste Costa Dorada-destinasjonen for deg!

 

Kart