Mye å glede seg over i Salou

Salou er et flott turistmål på Costa Dorada. Her finner du vakre strender og aktiviterer som gir deg minner for livet. Her er en oversikt over hvilke arrangementer og aktiviteter du ikke må gå glipp av hvis du reiser til Salou.

Salou
 

Nyt strendene i Salou

 

Langs den 14 kilometer lange kyststripen ved Salou finner du strender for enhver smak, alle med rolig og krystallklart vann der du kan slappe av eller øve deg i mange ulike former for vannsport.

 

For dem som reiser med familien eller som ikke ønsker å bevege seg langt utenfor sentrum, er bystrendene de beste alternativet. Strendene Llevant, Ponent og Llarga tilbyr alle typer tjenester og fasiliteter og ligger parallelt med strandpromenaden.

Cala Font

Men for dem som søker mer privatliv og bedre kontakt med naturen, anbefaler vi at du beveger deg litt vekk fra sentrum, langs Camino de Ronda og gjennom Cabo de Salou. Her finner du små viker, mer eller mindre turistifiserte, omgitt av furuskog der du kan snorkle eller slappe av i hengekøyer eller solsenger. Uansett, det er  ingenting som å nyte en villaferie i Salou med sjøutsikt og gangavstand til stranden.

 

Utforske den rike kulturarven

 

Heldigvis er Salou mye mer enn sol og sand, så du bør sette av litt tid i ferien til å utforske den rike kulturarven stedet har. La Torre Vella de Salou er kanskje den mest besøkte attraksjonen. Dette tårnet ble bygget i 1530 for å beskytte byen mot angrep fra pirater som kom via Middelhavet. I dag vises det utstillinger av samtidskunst her med gratis adgang. Kirken Santa Maria del Mar ble bygget i det attende århundret som en hyllest til fiskeriene og den viktige betydning det har hatt for Salou.

Kirken Santa María del Mar en Salou

På strandpromenaden vil du møte noen av de andre viktige attraksjonene som lysfontenene og monumentet av kong Jaume I o la Casa Bonet. Dette monumentet er skapt i en senmodernistisk stil som er så kjent i Catalonia, takket være blant annet arbeidene til arkitekten Antoní Gaudí.

 

Casa Bonet i Salou

Du bør heller ikke gå glipp av La Masía Catalana, et tradisjonelt katalanske våningshus der du kan se hvordan livet på en gård var og forholdet bøndene hadde til naturen. Her finner du alt fra verktøy til kjæledyr. Å besøke huset er som å reise til tilbake til fortiden. Dessuten blir det om sommeren arrangert håndverksmarked i huset.

 

Til slutt tar vi med den moderne botaniske hagen der det finnes  mer enn 400 arter av planter og trær over det nesten 20 mål store området. Et besøk i den botaniske hagen er svært rolig og avslappende der du følger de tradiosjonelle vanningskanalene rundt i parken.

 

Las Nits Dauradas i august

 

I august er Salou tydelig preget av sin største sommerfest, kjent som Nits Daurades (Noches Doradas – gylne netter). I en hel uke er det masse festligheter og arrangementer i gatene med mye folk. Her er det parader, kjempefigurer, konserter og musikalske innslag, idretteskonkurranser og lignende.

 

Nits Daurades

 

Den mest spesielle kvelden er Flammenes natt, når trommer dundrer gjennom gatene og ildgnistene spruter. I tillegg bygger man flere meter høye tårn med mange mennesker oppå hverandre, de såkalte Castells.

 

Klimakset er det nattlige fyrverkeriet som kan sees ved bystrendene eller strandpromenaden. Å finne rimelig overnatting på disse datoene kan være litt komplisert, så du bør være ute i god tid. Vi har oversikten over de beste ferieboligene som er til leie i Salou.

 

La Villa Romana de Barenys

 

 

Villa Romana de Barenys

I hjertet av Salou finner vi denne lille arkeologiske parken der du fremdeles kan finne restene etter romerske bosetninger fra det første århundret f.Kr., og der man drev produksjon av krukker for å transportere vinen som ble produsert i Tarragona.

 

Guidede turer fra kl. 11 til 13 på lørdager 

Språk: Kastiljansk, katalansk, engelsk og fransk.

 

 

Vinterfestivalen Coso Blanco

 

I slutten av januar hvert år arrangeres den store vinterfestivalen som blir større år for år, med en ukes feiring, masse kultur og mye glede. Hver dag er det mange aktiviteter, fra dans og konserter til parader med djevler, kjempefigurer, lysshow og en avsluttende markering kjent som Coso Blanco.

 

Coso Blanco er den begivenheten som de fleste ser mest fram til og som tiltrekker seg mer enn 20.000 mennesker hver år. Det er parade gjennom sentrumsgatene, akkompagnert av musikalske rytmer. På ett tidspunkt blir all belysning slått av før 20 kanoner skyter ut 22 tonn konfetti (papir) i gatene, og deretter følger et sant opptog av farger, lys og moro.

El Coso Blanco-festen i Salou

Lumine Beach Club Salou

 

I ferien fortjener du det beste, og Salou har alt som trengs for å innfri det. Forestill deg selv i en hengekøye i solen, med en mild bris og det milde bruset av havet i bakgrunnen. Rundt deg finnes det flere bassenger og etter liten spasertur er du nede på stranden. Slik er det på Lumine Beach Club Salou.

 

Fra Lumine Beach Club

I denne klubben er du garantert avslapping. I tillegg kan du i helgene nyte levende musikk. I sommermånedene er det tilrettelagt for barn med workhops og annen underholdning.

Jaume I-festligheter i september

 

Om du reiser til Salou i september er du heldig. Ikke bare fordi du kan nyte det gode været og strendene med langt færre folk, men også fordi det i begynnelsen av september blir arrangert middelalderfestival i byen.

 

Festlighetene har et omfattende program med aktiviteter, alle knyttet til middelalderen i Catalonia. En av de mest bemerkelsesverdige er middelaldermarkedet holdt i gamlebyen i Salou med håndverksboder, workshops og andre aktiviteter for barn, bl.a. karavaner med esler og egne teaterforestillinger.

Fra Nomad Festival i Salou

Sentrumsgatene blir for anledningen dekorert, det flagges fra balkonger og andre former for middelalderutsmykninger preger Salou. Folk tar på sine fineste klær og paraderer gjennom gatene. En av favorittaktivitetene er den gastronomiske ruten med typiske middelalderoppskrifter og der flere enn 20 restauranter i Salou sentrum deltar. Dessuten blir det i september også avholdt Nomad Festival, et moderne prosjekt som tiltrekker seg campingvogner der det serveres mat av alle slag og med levende musikk.

 

Lev ut eventyret i fornøyelsesparkene 

 

Fornøyelsesparkene i Salou er en av de store attraksjonene. Fra den verdensberømte parken Port Aventura, til badeland Aquopolis eller Parc Aventura og gokart.

 

Port Aventura

 

Port Aventura er den viktigste parken og med sine seks temaer, reiser vi verden rundt uten å forlate Salou. Berg- og dalbaner, karuseller og show får fram adrenalin og følelser. Aquopolis er mer avslappet, fullt av bassenger og vannsklier og på ett område har man kopiert strendene på Hawaii med stor detaljrikdom med både hengekøyer, palmer, solsenger i tre og med strandbarer.

Port Aventura-badeland

Parc Aventura ligger i sentrum av Salou og byr på mange slags utfordringer både i høyden og bredden, med ulike vanskelighetsgrader og som retter seg til ulike aldre. Blir du lett svimmel, er ikke dette stedet for deg.

 

Liker du fart og bevegelser, kan du tilbringe dagen med å kjøre gokart i Kart Salou.

 

Nå har det også kommet en ekstra attraksjon: "Bungee Rocket" skyter deg 90 meter opp i en fart på 180 km/t og på under 1,3 sekunder. Om du liker denne og andre typer fartsutfordringer, har Spania mange slike attraksjoner å by på.

 

XIX Spanish Open Salou

 

I desember er klart for den 19. utgaven av Spanish Open de Salou, en av de viktigste dansearrangementene – med både tradisjonelle danser og rytmisk sportsgymnastikk – i Spania og som også holder et høyt internasjonalt nivå.

 

I år er det ventet mer enn 1.800 utøvere fra nesten tretti land og 29 dommere som kommer fra i alt 14 forskjellige land. En fantastisk oppvisning av farger, musikk og den beste internasjonale koreografien.

 

Gå Cami de Ronda

 

Å gå Cami de Ronda er nærmest en obligatorsk aktivitet om du besøker Salou. Denne kyststien ble tidligere brukt til å overvåke og forsvare kyststrekningen. I dag er den rehabilitert med gangveier bygd i tre. Hele ruten går parallelt med kysten til den når Faro de Salou, og havutsikten herfra er fantastisk. Dessuten passerer du noen av de beste strendene i Salou og området rundt, slik at du alltids kan ta en dukkert om du ønsker. I sommermånedene bør du ikke gå her midt på dagen, men heller velge spasere slik at du får med deg den flotte solnedgangen. Da er det dessuten ikke så hett.

Cami de Ronda i Salou

Salou er full av steder som er verdt å oppdage. Mange tror at dette er et vanlig sol- og strandreisemål ved Middelhavet, bare verdt å besøke om sommeren. Men dette er langt fra virkeligheten, for hele året finnes det arrangementer med høy kvalitet og med en spesielle historie her ved denne vakre kyststrekningen. Til sammen gjør det Salou til et perfekt sted å besøke når som helst på året.