De beste strendene i Salou

Hvis du reiser til Salou, vil du bli imponert over de flotte strendene. For på den 14 kilometer lange kystlinjen finner du flere flotte gylne strender med krystallklart vann.

 

Costa Dorada er en naturlig juvel, perfekt for å slappe av i solen og lade batteriene. I denne nye guiden skal vi se nærmere på kysten rundt Salou, fra de store og sentrumsnære strendene til de mest skjulte og bortgjemte bukter og viker. Smør deg inn med solkrem og gjør deg klar for de beste strendene i Salou.

Cala Font

De urbane strendene

 

Fra sentrum av byen følger du Jaume I-promenaden og fortsetter til strendene langs strandpromenaden Miramar. Disse strender har gjort at Salou er utnevnt til en ”Familieturist-destinasjon”, bl.a. fordi de ligger i gangavstand fra sentrum, er lett tilgjengelige, har strandvakter, samt at vannet er rent og rolig. Tenk deg å tilbringe ferien i en feriebolig i Salou og kunne gå til fots til stranden. Finn ditt feriehus i Salou til best pris.

 

Platja Llevant

 

Llevante-stranden er den største stranden i Salou og også en av de travleste. Den ligger kort vei fra sentrum og langs  den nye promenaden Jaume I. Stranden byr på alle slags fasiliteter. Om du ikke har noe imot å være omgitt av håndklær, store familier og grupper av venner, vil du trives godt her.

Platja Llevant

Langs den drøyt kilometerlange stranden finner du mange barer, lekeplasser og utleie av hengekøyer, parasoller og strandstoler. Alt er tilrettelagt for at hele familien skal trives. For de minste finnes det ulike tilbud på de mange lekeplassene, noe som de minste særlig setter pris på.

 

Ved Llevant-stranden har du også lett tilgang til Club Náutico de Salou der du kan drive alle typer vannsport, fra seiling, kajakkpadling og vannscooter. Denne stranden har alt du trenger for å nyte det gode været og komme tilbake fra ferien, full av nye opplevelser og inntrykk.

 

Platja Ponent

 

Ponente- og Llevante-strendene er typiske for Middelhavet; lange og gylne strender, krystallklart vann, palmer, med fargerike håndklær og mange mennesker. Ponente-stranden er mer enn én kilometer lang, med fin sand og klart, grunt og rolig vann og utgjør den naturlige forlengelsen av Levante-stranden. Nærheten til sentrum av Salou, enkel tilgang og alle tjenestene som tilbys, gjør denne stranden til en av de mest populære for familier.

 

Som Levante-stranden, går Poniente-stranden parallelt med Paseo Sant Jaume I, så adgangen kan ikke bli enklere. For å slappe av i solen kan du leie solsenger og parasoller. I tillegg finnes det spesielle tilbud for funksjonshemmede, bl.a. ”amfibie-stoler” som gjør det enkelt å ta en dukkert i Middelhavet.

Platja de Ponent

Platja Capellans

 

Bare en halv kilometer fra sentrum av Salou, finner du denne lille bukta som er 200 meter lang. Den gylne sanden og det rolige, klare vannet gjør stedet svært populært blant turister og lokalbefolkningen.

 

Ved enden av bukta finner du Camino de Ronda, en tursti som går langs kysten av Cabo de Salou og som fører deg gjennom små viker og klippeformasjoner. Her finnes det også badevakter

Platja Llarga i Salou

Platja Llarga

 

Hvis du beveger deg litt lenger bort fra sentrum, finner du denne perlen, en slags perfekt symbiose – sameksistens –  av fjell og hav. Denne stranden er omgitt av en furuskog der du kan nyte en piknik i skyggen, er 600 meter lang med fin og gyllen sand og har krystallklart og rolig vann.

 

Det smarteste er å dra hit om morgen for å nyte stillheten i naturen, for ettersom dagen skrider fram, blir stedet fylt med folk. Du kan leie hengekøyer, solsenger, parasoller og rulleskøyter som du kan bruke på strandpromenaden.

 

Også på Llarga-stranden kan du praktisere alle former for vannsport, inkludert utleie av ”hydrojet-oxoon”, eller bare nyte havet og kysten.

Praia Llarga i Salou på Costa Dorada

De små buktene rundt Cape Salou

 

De sentrumsnære strendene i Salou er ideelle hvis du reiser med familien og ikke ønsker å bruke tid eller krefter på å finne alternativer. Men den virkelige Middelhavsmagien finner du i de skjulte buktene mellom klippene i Cabo de Salou. Om du har mulighet, bør du gå oppdagelsesjakt etter disse buktene. I tillegg er det mulig å leie strandboliger i Salou.

 

Cala Llenguadets

 

Via turstien Camino de Ronda kommer du til denne lille bukta som ikke er mer enn 125 meter lang. Den ligger nær Capellans-stranden, bare adskilt av Porroig-klippen. Stedet kan bare nås til fots, og tilgangen er litt mer komplisert, for du må også gå noen trapper. Men det er verdt innsatsen fordi du i dette området fortsatt kan finne bunkere som ble bygget under borgerkrigen.

 

Her kan du leie solsenger og nyte forfriskninger på den eneste strandbaren – chiringuito´en – som finnes på stranden. Vi anbefaler at du blir her helt til  solnedgangen, for den er en av de vakreste som kan sees på Costa Dorada.

Cala Lllenguadets

Cala Font

 

Denne bukta ligger langs Cabo de Salou og er et populært utfartssted. Det naturlige miljøet, flankert av furutrær og steiner, kombinert med en flott havbunn, gjør dette til favorittstranden for mange ferierende.

 

Det er mulig å leie solsenger og parasoller her. Stedet er svært populært for snorkling med sitt rolige og klare vann og mange ulike bergarter på havbunnen. Stedet er også mye brukt som ankringspunkt for fritidsbåter fordi sjøen er vanligvis rolig og utsikten spektakulær.

 

Etter Cala Font-bukta finnes en mindre bukt som kalles Cala Vinya eller Cala Pinetell, bare 35 meter lang og 60 meter bred. Her kan du leie solsenger og parasoller.

Cala Font

Cala Penya Tallada

 

Hvis du ønsker å nyte stillheten i naturen uten å måtte bekymre deg for å finne et sted å legge ned håndkleet, anbefaler vi denne bukta som er 125 meter lang og 10 meter bred. Bukta er omgitt av grøntområder og lukten av furu er gjennomtrengende.

 

Bukta deles i to av en steinformasjon som stikker ut i havet og skiller den fra en annen bukt som er mye mindre og mer intim, kjent som Les Mabres.

Cala Penya Tallada

Takket være beliggenheten, er Cala Penya Tallada lite kjent av turister, så her blir det aldri stressende. Dessuten finner du ikke særlig med servicetilbud her, men det gjør jo bare at du i stedet kan fokusere på de beste sidene av naturen og havet.

 

For å komme hit må du gå langs turstien Camino de Ronda eller ta bussen som stanser 200 meter fra stranden.

Cala Penya Tallada

Cala Crancs

 

Dette er den siste stranden i Cabo de Salou. Den er godt kjent, særlig blant familier som ferierer med små barn. Området er naturlig avgrenset og har rolig sjø og langgrunne strender. Bukta er 80 meter lang og 45 meter bred. Det er mulig å leie strandstoler, parasoller og solsenger.

 

Fra Salou kan du komme hit med bil, buss eller ta turstien Camino de Ronda. For å nyte den fantastisk utsikten over havet og de naturlige omgivelsene i Cabo de Salou, anbefaler vi at du beveger deg ut til utsiktspunktene eller terrassene langs stien. På flere av dem finnes det lekeplasser med husker under skyggen av trær og benker der du har god utsikt over kysten.

Cala Crancs

Dette er de beste strendene i Salou og områdene rundt. Som du har lest, tilbyr alle  en deilig Middelhavsatmosfære med palmer, krystallklart vann og drømmende solnedganger. Hvis vi har mulighet, bør du også oppdage de beste strendene på Costa Dorada. Hvilken du velger avhenger av smaken, men alle kan anbefales.

 

¿Nos vamos a la playa? – Skal vi dra på stranda?

 

Kart