En guide til flott familieferie i Salou

Vil du nyte Middelhavet sammen med familien? Salou regnes som hovedstaden på den katalanske Costa Dorada-kysten. Strendene, alle aktivitetstilbudene og den omkringliggende naturen gjør dette til et perfekt reisemål for en familieferie. Derfor har også Salou fått tittelen Destino de Turismo Familiar (Turist- og familiedestinasjon).

 

For å nyte stedet til fulle, har vi laget denne guiden over de 10 beste aktivitetene for at familieferien i Salou skal bli en uforglemmelig opplevelse.

Port Aventura

1. Sol, sjø og strender

 

Salou er kjent for sine sjarmerende strender, sine palmer, hengekøyer og strandbarer. Gjennom sine 14 kilometer med kystlinje finner du alt fra flotte strender med alle fasiliteter til skjulte viker mellom høye klipper. I Salou finnes det strender for enhver smak.

Cala Crancs

Badeplassene utenfor kysten av Salou skiller seg ut med sitt klare vann, langgrunne strender og stille sjø. De fleste av strendene har fått Blått flagg for kvalitet og sikkerhet. Derfor er de også perfekte for å nyte familiedager med sol og strand. Det eneste du trenger å tenke på er å nyte sola og sikre deg en feriebolig i Salou for hele familien.

 

2. Høydetrening i Bosc Aventura

 

I hjertet av Salou finner du Bosc Aventura, den store eventyrparken på over 8.000 kvadratmeter. Her finnes taubaner på nesten 80 meter og områder for paintball, klatrevegger og mye annen moro. Et flott sted å tilbringe en dag med sport og moro for hele familien. 

Bosc Aventura i Salou

Her er flere broer, nettverk og forskjellige taubaner, én for yngre barn, og én for barn over sju år, ungdommer og voksne. Vanskelighetsgraden og høyden varierer. Det finnes også spesielle områder for å ta en piknik eller bare slappe av.

 

3. Gå Cami de Ronda gjennom Cabo de Salou

 

En flott aktivitet for kvalitetstid med familien er å utforske Camino de Ronda. Denne stien som er 5,5 kilometer lang, går langs kysten av Cabo de Salou, noe som gir deg en enestående utsikt over havet og de naturlige omgivelsene.

Camino de Ronda

Opprinnelig ble denne stien brukt til å vokte kysten, og i dag binder den sammen området Pilons con Raplanells med sine vakre bukter og strender. Halvveis på stien, rett ved Cala Llenguadets, kan du se bunkere som ble bygget under borgerkrigen, før du kommer inn det naturlige miljøet i Cabo de Salou. Med sine nesten seks kilometers lengde er Camino de Ronda en fin opplevelse for familien.

 

4. Ta turisttoget i Salou

 

En annen måte å oppdage Salou er å ta det lille toget som går gjennom de mest sjarmerende stedene i byen og dens omgivelser. Turen med toget er som et eventyr for de minste der det krysser gjennom utmarken i Salou, stedets mest kjente monumenter og de mest berømte strendene.

Turisttoget i Salou

På turen til Europa-plassen og langs de 14 stoppestedene opplever du og familien din byens attraksjoner som Faro de Salou, Masia Catalana, Torre Vella eller Pilons Els-skulpturen, en hyllest til stedets fiskeritradisjoner. Dessuten får du en spektakulær utsikt over Costa Dorada-kysten.

 

5. Utfordre dine egne grenser

 

Salou har fått tittelen som hovedstaden på Costa Dorada, og her er det aldri mangel på nye eventyr med juving, terrengsykling, vannski, dykking, kitesurfing, bueskyting, paintball, riding!

En ridetur er også mulig

Ved promenaden og i sentrum av Salou finner du ulike firmaer som spesialiserer seg på disse spennende aktivitetene. Noen tilbyr også ballongreiser spesielt tilrettelagt for familier.

 

6. Pump adrenalin i Port Aventura

 

I Port Aventura finnes barnas favorittaktiviteter i Salou. Denne fornøyelsesparken er den mest kjente i Spania og besøkes av flere enn fire millioner besøkende.

Port Aventura

Den enorme parken er delt inn i seks ulike tematiske områder, med alt fra en reise gjennom en sjarmerende og typisk fiskerlandsby ved Middelhavet, til tropiske paradiser i Polynesia. Til og med Sesam Street finner du her.

 

Alt dette er god nok grunn til å besøke parken, men på hele området er det også danseforestillinger og fyrverkeri, for ikke å nevne de spektakulære karusellene og berg- og dalbanene. En av de mest kjente er Dragon Khan-rutsjebane som når opp i 105 km/t. Et adrenalinkick!

Mye moro i Port Aventura

I tillegg åpnet nylig også Ferrari-land i Port Aventura. Det er et spektakulært tematisk område dedikert til Ferraris motor- og designverden.

 

7. Lysfontene i Salou

Lysfontener, vann og musikk

I løpet av sommermånedene byr Salou på forestillinger med lys, vann og unik musikk, og dette har blitt et kjennetegn for byen. Hver kveld tilbys et vakkert show der vannet danser til musikk og lys som resultat av vakker koreografi.

 

Det er ikke noe som er mer avslappende enn å se lys og vann synkronisert med musikk. En skikkelig fest for øynene, dessuten er det gratis!

 

8. Aquópolis Costa Dorada

 

Et annet alternativ for å ha en flott dag med familien, er å besøke badeland i Salou. Aquopolis Costa Dorada er en park fylt med vannsklier og bølgebasseng, og der du også kan surfe med delfiner eller bli med på guidede turer.

Aquópolis i Salou

En annen av de store attraksjonene i denne parken er Aloha Beach, en område som er inspirert av naturen på Hawaii. På Aloha Beach finner du hvite sandstrender, palmer, hengekøyer, parasoller med halmtak og barer. Alt er svært nøye kopiert og designet for at du skal føle at du er i det hawaiiske paradiset.

 

9. En utflukt til Tarragona

 

Bare 12 kilometer fra Salou ligger den romerske byen Tarragona, et arkitektonisk vidunder der det virker som om tiden har stanset. Tarragona pleide å være en stor havn i Romerriket og preges fortsatt av de enorme monumentene og byggverkene, bl.a. det romerske amfiteateret og den imponerende akvedukten.

Det romerske teateret i Tarragona

I løpet av ferien i Salou bør du bruke en dag på å utforske skattene i Tarragona. Å dra hit er enkelt med tog.

 

10. Full fart på Karting Salou

 

En av aktivitetene som mange barn og voksne liker, er å kjøre gokart i Karting Salou. Den har en bane på mer enn 800 meter for voksne og ungdom over 14 år og en bane på 300 meter spesielt tilpasset barn. 

Gokart i Salou

En av de mest populære attraksjonene er Bungee Rocket, en slags ”sprettert” som skyter deg opp i 90 meters høyde og i en hastighet på inntil 180 km/t. 1,3 sekunder med ren adrenalinpumping! I Karting Salou finner du også fritidssentre og simulatorer som er knyttet til motorsport.

 

Tenk deg å kunne oppleve alt dette på en familieferie! Drømmen kan lett bli virkelighet om du leier feriebolig til deg og familien på Costa Dorada.

 

Som du skjønner, er Salou det perfekte stedet for familieferie, med fantastiske strender og noe for enhver smak, varme og sol hele året og gode aktivitetstilbud og underholdning. En familieferie her trenger ikke å bli dyr om du bare vet hva du skal gjøre.