Ferie i Cambrils: Sol, strand og kultur

Vil du nyte ferien ved Middelhavet, er Cambrils et ideelt sted. Byen har en flott plassering på Costa Dorada med gylne sandstrender og utmerket service. Men Cambrils byr på mye mer, både kunst, kultur og moro. Byen er en oase av et sted å nyte en etterlengtet ferie!
 

Her finnes et vell av strender, museer, parker, ulike arrangementer og festivaler. I denne artikkelen vil vi gi deg de beste tipsene slik at du kan få mest mulig ut av ferien i Cambrils.

Paseo Marítimo i Cambrils

Nyt solen og sjøen på strendene

 

Til sammen har Cambrils ni kilometer med strender langs Costa Dorada med høy kvalitet som alle kan nås fra strandpromenaden i byen. Den viktigste stranden er El Requeral som har fin, gyllen sand, rolig sjø og alle fasiliteter. Derfor er det da ofte svært mange familier som trekker hit.

 

Andre strender er Vilafortuny som er mer enn 1,5 km lang, El Cavet som er langt roligere, La Llosa og Cap de Sant Pere. Alle skiller seg ut på grunn av høy vannkvalitet, fordi de er godt tilrettelagt for funksjonshemmede og tilbyr alle typer utleie, solsenger, vannsportaktiviteter, strandbarer og dusjer. Alle disse strendene har kvalitetsmerket Blått flagg.

Strendene i Cambrils

Vakker strandpromenade

 

Den sjarmerende kystbyen Cambrils har i århundrer gjort seg bemerket med sin fiskerinæring og produksjon av vin og olje. Selv om tradisjonene fortsatt lever videre, er turismen stadig blitt viktigere. Hver sommer kommer tusenvis av mennesker hit for å få uforglemmelige ferieopplevelser. Ingenting er som å vandre langs strandpromenaden i Cambrils for å forstå livet og hva fiske og sjøfart har betydd for denne byen.

 

Det beste er å gå turer på promenaden tidlig om morgenen eller om kvelden når sola ikke steker like hett. Atmosfæren som skapes av nærheten til havet, palmetrærne, den avkjølende brisen og lyden av måker er helt utrolig. Strandpromenaden kan du fortsette helt til nabobyen Salou, i alle fall om du bruker en sykkel eller Segway.

Strandpromenaden i Cambrils

De som elsker å ta selfies eller fotos, finner gjerne sine favorittsteder ved Faro Rojo, det røde fyrtårnet som er selve symbolet på Cambrils. Her ute på moloen er havutsikten og solnedgangene fantastiske. Du kan ta en liten hvil i skyggen av Redondo Pino, det spektakulære gamle treet som er erklærte som et lokalt og regionalt monument og som ofte fungerer som et møtested for både turister og lokalbefolkningen. Dessuten retter vi oppmerksomheten mot La Phitolata, et importert tre fra Argentina som ligger rett overfor Puerto Nautico. Det skiller seg ut fordi det er ett av få slike trær i Catalonia.

 

Prøv den rike middelhavsmaten

 

Takket være det sterke tilknytningen til havet, knytter Cambrils gastronomi seg særlig til fersk fisk og annen sjømat. Cambrils regnes som "kulinarisk hovedstad" på Costa Dorada, så du bør prøve ut de mange deilige rettene. En av dem er "Fideus Rossos" som er basert på nudler med fiskebuljong og paprika, noe som gir den særpregede rødfargen.

Fritidsbåthavnen i Cambrils

Kultur og historie

 

Selv om Cambrils er en liten by, finnes det mellom gatene og torgene i byen mange museer som gjenspeiler byens fascinerende historie og kultur. Det viktigste er "Molí de les Tres Eres", hovedbygningen i Det historiske museet i Cambrils som er kjent for vannmøllen som fortsatt er i drift og for forskjellige arkeologiske levninger, bl.a. noen bronsefigurer fra det tredje århundret e.Kr.

 

For å oppsøke fortidens Cambrils kan du dra til Vila Romana de la Llosa, en av de viktigste romerske områdene i regionen og som går 2.000 år tilbake i tiden. Dette besøket anbefaler særlig for barn fordi det finnes en pedagogisk virtuell rekonstruksjon som gjør at vi kan forstå hvordan livet var i den gamle romerske provinsen Tarraco.

Gamlebyen i Cambrils

Du kan også besøke det agrikulturelle museet som ligger i en vakker ”Art Nouveau” vingård som er designet av Bernardí Martorell, en disippel av den katalanske arkitekten Antoni Gaudí. I museet får du alle detaljer om produksjon av vin og olje, begge svært viktige ingredienser i den såkalte Middelhavsdietten.

 

Et annet museum som er verdt et besøk er Torre de la Ermita, et militærtårn bygget i det fjortende århundret for å overvåke kysten langs Costa Dorada. Fordi tårnet er vernet og er i god stand, blir det ofte arrangert utstillinger om Cambrils og middelalderen her.

 

Den romantiske Samá-parken

 

Vil du oppleve en annerledes ettermiddag omgitt av eksotiske trær, sjøer, elver, vakre kunstige grotter og mange slags dyr. Ja, da er Samá-parken stedet for deg. Den ligger mellom byene Cambrils og Montbrió del Camp.

 

Det var Salvador Samai Torrens, Marques de Marianao, som ville bygge denne parken som han ønsket skulle vise atmosfæren fra kolonitiden på Cuba som han selv hadde opplevd. Byggeoppdrag ble gitt til Josep Fontserré, best kjent som skaperen av "Parque de la Ciudadela" i Barcelona. Det fantastiske sluttresultatet med herskapshuset omgitt av en sann oase av en park, kan du fortsatt besøke og oppleve.

Parque Samá i Cambrils

Parque Samá regnes som en av de beste eksemplene på en typisk romantisk hage ved Middelhavet og på turen gjennom parken støter du på massevis av skulpturer, fontener, utkikkspunkter og dammer der du finner alle slags typer påfugler, ender, papegøyer som du kan oppleve i fred og ro. Bestill ditt feriehus på Costa Dorada og oppdage unike og interessante steder som Parque Samá.

 

Pinaret-parken

 

Siden vi først snakker om parker, la oss fortsette til Parque del Pinaret, den største og mest moderne i Cambrils. Totalt strekker den seg over 45 mål og er delt inn i flere områder, blant annet med lekeplasser for de minste, et skogsområde med rasteplasser og turstier, en ”grønt klasserom” der du kan studere den lokale floraen og et sted der det ofte blir arrangert offentlige og åpne aktiviteter.

Samá-parken

Aktiv turisme

 

Cambrils er også godt kjent blant de som liker aktiv turisme, mens de innimellom også liker å slappe av på strendene på Costa Dorada. Cambrils byr på både mange og gode aktivitetsalternativer og er også tildelt Certificado de Turismo Deportivo av den katalanske regjeringen – sertifisert som sportsturiststed.

 

Aktivitetene knytter seg særlig til sykling, for Cambrils har mer enn tjue kilometer med sykkelveier og et helt nettverk av sykkelstier med forskjellige vanskelighetsgrader, både langs kysten og i innlandet. Det finnes også mange sykkelverksteder, sykkelparkering og til og med spesielle menyer for syklister på mange av restaurantene i området.

 

Når du besøker Cambrils bør du også prøve noen av de mange vannsportsaktivitetene som tilbys på Costa Daurada, spesielt tilrettelagt for å gi deg nye opplevelser og erfaringer. Du kan bli med på parasailing over havet, stå på vannski, oppleve høy fart i oppblåsbare ”bananbåter”, prøve jetski, paddelsurfe eller padle i kajakker langs strendene eller prøve kite- og windsurfing.

Port Aventura

Port Aventura - Spanias beste fornøyelsespark

 

Bare 12 kilometer fra Cambrils ligger en av de største fornøyelsesparkene i Spania, den verdensberømte Port Aventura. Den har seks temaområder og endeløst med berg-og dalbaner, karuseller og show. Et skikkelig adrenalinkick som det er verdt å oppleve.

 

Sett av en dag av ferien til å gå deg vill i denne fantastiske fornøyelsesparken. Her blir du tatt med til tropiske paradiser i Polynesia, Ville vesten i USA, keiserdømmet i Kina med lysshow, farger og dans. Her finnes attraksjoner som Dragon Khan, en rutsjebane som når opp 105 km/t mens du ser Middelhavet i det fjerne. Port Aventura er en av de største fornøyelsesparkene i Spania. Men det finnes mange flere tilbud, og reiser du med barn, er det lurt å finne ut av de mange fornøyelsesparkene.

Port Aventura

Arrangementer og festivaler i Cambrils

 

Om du synes at disse aktivitetene ikke er nok, har Cambrils også en rekke festivaler og kulturelle arrangementer hele året igjennom:

 

Encarxofa't i Cambrils – artisjokk-festivalen

I mars finner en original gastronomisk hendelse der artisjokk  er den ubestridte hovedpersonen. Nesten tretti lokale restauranter forbereder spesielle menyer basert på denne velsmakende grønnsaken og i alle prisklasser. Vil du å lære mer om det spanske kjøkken? Da anbefaler vi vår guide til de beste gastronomiske arrangementer i Spania.

 

Cambrils musikkfestival

El Festival de Música i Cambrils arrangeres hver sommer mellom slutten av juli og midten av august og med et stort antall konserter med kjente nasjonale og internasjonale artister i Parc del Pinaret. En flott måten å sette punktum for en dag med sol og strand på Costa Dorada.

"Nit del Foc" med djevler med fakler og gnister

Festa Major de la Mare de Deu del Camí

Slutten av august og begynnelsen av september preges av store festivaler i Cambrils. Show- og kulturarrangementer liver opp de lange sommerdagene. En av de mest populære er "Nit del Foc" der dusinvis av djevler med fakler og gnister kjører rundt i gamlebyen, dessuten blir det arrangert imponerende fyrverkeri. I tillegg er i løpet av disse dagene også dans og parader med kjempefigurer og med alle slags familieaktiviteter.

 

Maritim utstilling

I mai arrangeres det utstilling med fartøyer fra hele verden i Cambrils. I løpet av disse dagene blir byen et maritimt senter med utstillinger av de nyeste båtmodellene, maritime klær og alle typer aktiviteter og tjenester som er knyttet til havet, bl.a. fiske, båtturer, kajakk eller roing. I tillegg er det workshops for ungdommene og ulike typer spill der hensikten er å gi kunnskap om og skape begeistring for havet.

Ildsprutende drager under "Nit del Foc"

Som du skjønner er Cambrils mye mer enn et reisemål med sol og strand. Denne vakre byen på Costa Dorada er full av aktiviteter og uoppdagede skatter. For å sikre en uforglemmelig opplevelse, må du bare bestille en feriebolig i Cambrils og forberede deg på en sommerferie som vil bli husket.