Middelhavsglede på strendene i Cambrils

Byen Cambrils dekker ni kilometer av Costa Dorada-kysten, og hvert år tiltrekker strendene seg her titusenvis av mennesker. Fasilitetene, tilbudene og komforten er perfekt for å oppleve skikkelig middelhavsatmosfære. Over de fleste av strendene rundt Cambrils vaier det ”Blå flagget”, kvalitetsbeviset for at strendene holder et høyt nivå.
 

I tillegg har strendene vanligvis stille og grunt vann, noe som er godt å vite om du reiser med mindre barn. Strandpromenaden i Cambrils strekker seg helt til byen Salou i nord og er et populært samlingssted i byen der folk går turer, sykler, står på rulleskøyter eller bare nyter utsikten. Hvis det du leter etter sol og sand når du bestiller feriebolig på Costa Dorada, er det her ved disse strendene i Cambrils du finne din ideelle feriedestinasjon:

Playa de la Llosa

1. Playa del Regueral

 

La oss starte med den største stranden i Cambrils, Regueral-stranden, som ligger i hjertet av byen og som ligger ved den flotte strandpromenaden. Adgangen til stranden er enkel og derfor er det da også et populært førstevalg for familier og turister. 

 

Stranden strekker seg nesten 1,2 kilometer og tilbyr alle fasiliteter som barer, dusjer, utleie av solsenger. Dette er en typisk strand ved Middelhavskysten med gyllen sand, klart vann og palmer, selv om kanskje ikke det beste valget hvis du er ute etter ro.

 

Regueral-stranden skiller seg ut ved de mange underholdningstilbudene som den tilbyr sine besøkende, som volleyballnett og utleie av som jetski, ulike utflukter, vannski og lignende. Alternativene er så mange at stranden Regueral sånn sett og for mange er blant de beste strendene på denne delen av Costa Dorada.

Playa de Cambrils

2. Playa del Cavet

 

Den neste stranden, Cavet-stranden, er 600 meter lang. Den er det beste valget hvis du bare vil slappe av i solen eller drive med roligere former for vannsport som padling, surfing eller snorkling. På stranden finnes også en padle-/surfeskole der du kan leie brett og en åre for å padle deg rundt. En unik opplevelse, spesielt ved solnedgang, når solen reflekterer seg i havet og skaper en ubeskrivelig atmosfære.

 

I tillegg kan du nyte en rolig piknik under skyggen av furutrærne, slappe av eller beundre den fantastiske solnedgangen. Nord på stranden der steinene markerer starten på Esquirol-stranden, er et flott sted å dykke og snorkle på grunn av den vakre havbunnen og det krystallklare vannet.

Strendene i Cambrils

3. Playa del Esquirol

 

Bare en kilometer fra sentrum av Cambrils ligger denne nydelige stranden som er rundt 1,5 kilometer lang. Dette er en av de beste i byen, siden den kombinerer alle fasilitetene og underholdningstilbudene som Regueral-stranden har med en mer avslappet og rolig stemning. Denne stranden er heller ikke så overfylt som de bynære strendene.

Ikke alt er likevel stille på Playa del Esquirol, for her finnes vannsportaktiviteter som vindsurfing, raske bananbåter og vannski. Dessuten ligger stranden i nærheten av et lite tivoli som kan være en perfekt avslutning for barnefamilier etter en dag med mye sol og strand.

 

Som om ikke dette var nok, i strandbaren på Playa del Esquirol er det om sommeren ofte konserter ut i de små nattetimer i helgene. Tenk deg denne sommeren der du nyter solskinnet og bader i Middelhavet om dagen og om natten lytter til god livemusikk!

Strendene i Cambrils

4. Playa de Vilafortuny

 

Hvis du fortsetter nordover, kommer du til stranden Vilafortuny, en strand som er 1.450 meter lang og 70 meter bred og som også tilbyr alle typer fasiliteter som dusjer, lekeplasser, utleie av senger og parasoller. Blått flagg er en selvfølge også her!

 

Svært nær stranden ligger borgen Vilafortuny fra det ellevte århundre. Selv om den nå er stengt for publikum, er den vel verdt å oppleve fra utsiden fordi den er i svært god forfatning.

Strendene i Cambrils

5. Cap de Sant Pere-stranden

 

Nå kommer vi til den nordligste stranden i Cambrils, Cap de Sant Pere, på grensen til byen Salou. Det er en strand som er 764 meter lang og som vanligvis er svært godt besøkt nettopp på grunn av nærhetet til Salou.

 

Som nevnt strekker strandpromenaden i Cambrils seg parallelt langs kysten til Salou slik at adgangen til denne kysten er svært praktisk og enkel. Som turistmål har Salou alt: 14 kilometer med kystlinje med mange fritidstilbud og arrangementer hver eneste sommer. Sjekk vår strandguide for Salou og finn din favorittstrand.

Strendene i Cambrils

6. Playa de la Riera

 

Etter å ha sett på de nordligste strendene i Cambrils, drar vi nå tilbake til Playa del Esquirol for å utforske strendene sør for byen. Rett etter å ha passert fiskehavnen, finner du Playa de la Riera, den minste stranden i Cambrils.

 

Den består av gyllen sand og grus med stille sjø og med intenst blått vann. Bare noen skritt fra stranden finnes basketball-baner med fantastisk utsikt over havet. Er du sulten, kan du kjøpe en hamburger, pommes frites med aioli eller annen mat fra en ”food truck” som står parkert ved inngangen til stranden.

 

I tillegg blir det ofte på dette stedet på strandpromenaden organisert konserter og sportslige aktiviteter under skyggen av palmene.

Havnen i Cambrils

7. Horta de Santa María-stranden

 

Vi fortsetter sørover og kommer nå til stranden Horta de Santa María, 360 meter lang og 15 meter bred. Selv om sanden er ikke den beste i området, er stranden vanligvis ikke så godt besøkt slik at dette vanligvis er et godt valg hvis du leter etter er mer rolig strand. 

 

Hovedattraksjonen her er restaurant "Chiringuito El Marino" som ligger på stranden og som har spesialisert seg på lokal mat, med retter som ris med hummer, sjøkreps eller reker, og ikke minst et rikt tilbud av tapas med sjømat. Alt kan du nyte med en spektakulær utsikt over kysten og havet, særlig er stedet anbefalt ved solnedgang eller om natten når chill-out-arrangementer med konserter finner sted. Du vil elske utendørsserveringen som er dekket med parasoller med halmtak og med lys som skaper en ren karibisk atmosfære.

Strendene i Cambrils

8. Playa de la Llosa

 

Denne stranden er kjent for sin rolige atmosfære. Med sine 1.100 meters lengde vil du alltid finne et sted å legge ned håndkleet og nyte en dag med sol og sand, langt unna store menneskemengder. Kystlinjen her er formet som en "M", på grunn av de ulike bryggene og moloene. Dette gjør at vannet er svært stille og grunt, ideelt for barnefamilier.

 

Bredden er i gjennomsnitt 30 meter, men noen steder kommer sjøen nesten i berøring med strandpromenaden, så å spasere rundt i dette området er en opplevelse. Stranden har fått navnet sitt fra “Villa romana de la Llosa” som ligger bare 50 meter unna. Du bør besøke stedet når solen går ned. Igjen en strandbar med halmtak og uteservering som skaper en idyllisk atmosfære rundt ferien.

 

Hvis du liker å snorkle, er Playa de la Llosa en favoritt fordi den har flere perfekte steder å dykke med maske og snorkel og der du kan oppleve havbunnen og de små, kunstige øyene som er bygd opp.

Strendene i Cambrils

9. Playa de l'Ardiaca

 

Vi er kommet til den sørligste stranden i Cambrils, den fantastiske Playa de l'Ardiaca som er 1.400 meter lang. I likhet med sine nabostrender er den M-formet, beskyttet av moloer som gjør at sjøen er grunn og stille og godt tilpasset hele familien.

 

Vanligvis er stranden ganske overfylt av turister fordi det finnes flere campingplasser i nærheten. Men dette er en veldig flott strand som hovedsakelig består av fin gyllen sand og strekninger med grovere sand. 

 

Stedet tilbyr alle fasiliteter: dusjer, søppelkasser, tilrettelagt adgang for funksjonshemmede, parkeringsplasser. Igjen vil vi framheve snackbaren som ligger ved den sørvestlige enden av stranden, i skyggen av palmer og som har en fantastisk utsikt over Costa Dorada.

Costa Dorada

Takket være kvaliteten på vannet og alle tjenestene som tilbys på strendene, har Cambrils blitt en av de viktigste reisemålene for sol- og strandferie på Costa Dorada.

 

Bestill feriebolig i Cambrils og gjør deg klar til å gå på strandpromenaden, øve deg på ulike typer vannsport eller bare legge håndkleet ned på stranden og ta deg en lur og nyte den fantastiske Middelhavsstemningen.

 

 Kart