Tarragona med barn – et flott feriemål

Som reisemål for familieferien kan Tarragona varte opp med mange monumenter, kultur, underholdning og moro. Etter en ferie her, kommer du hjem med mange minner.

 

Med god beliggenhet i forhold flyplassen Reus og Barcelona lufthavn, er det alltid lett å komme til Tarragona og Costa Dorada. Ofte er det imidlertid ikke like lett å finne et familievennlig reisemål, men Tarragona er et godt valg når du reiser med barn. Her er de beste tipsene:

Det romerske amfiteateret i Tarragona

Oppdag det monumentale Tarragona

 

Tarragona rommer høydepunkter fra romernes tid på Den iberiske halvøya, men da het byen og området Tarraco. Å besøke monumenter som amfiteateret, sirkuset eller å følge de romerske bymurene er alltid spennende og lærerikt for hele familien. Tarragona er som en åpen bok om Middelhavshistorien.

 

Et av de stedene som barn pleier å like svært godt er Parc Ecohistòric del Pont Del Diable, i utkanten av byen. Der finnes den imponerende romerske akvedukten Pont del Diable som ble bygget i det første århundret e.Kr. Hensikten var å bringe vann til byen Tarraco. Denne parken er full av turstier og rasteplasser, så det er et perfekt sted å tilbringe en familiedag ute i naturen.

Gamlebyen i Tarragona

For å oppleve gatene og historien til den gamle middelalderbyen og den mer modernistiske delen av byen, kan du leie en Segway eller hoppe på turisttoget. Selskaper som Segway Tarragona tilbyr guidede turer der du blir kjent med byens historie. Bestill ditt feriehus i Tarragona og bli overrasket over sjarmen i denne byen som er utpekt som verdensarvby av Unesco.

 

Natur, sol og strand på Costa Dorada

 

15 kilometer av kysten rundt Tarragona er full av gylne strender og grunt og krystallklart vann, som Capellanes-, El Miracle-  eller Abarrassada-stranden som har alle fasiliteter og vinker til deg med kvalitetssymbolet ”Blått flagg”.

Altafulla i Tarragona

Tarragona-strendene med sine fritidstilbud er attraktive. Få ting er bedre enn å veksle mellom avslappende dager på stranda og dager med nye eventyr og familieopplevelser. I Tarragona kan du svømme med snorkel eller delta på dykkerkurs, bli med på båtturer langs Costa Dorada og til og med fly med mikrofly. Tarragona har et hav av morsomme tilbud, særlig om du reiser med barn.

 

På de mange turstiene i Tarragona, kan du ta en sykkeltur, gå til fots eller sitte på hesteryggen. La Red de Caminos de Tarragona – systemet med trygge småveier og stier er 75 km langt og ble i tidligere tider brukt til å binde sammen landsbyer og kyststrekningen. I dag de er veiene godt merket, slik at de er perfekte for sport og omgitt av den storslåtte naturen i området.

La Mora-stranden i Tarragona

Hvis du har mulighet, anbefaler vi at dere tar ”la Ruta del Císter” – rundturen som omfatter tre klostre fra det 12. århundret, alle i en svært god tilstand. Å oppleve disse klostrene er som å komme inn i en fjern og fremmed verden. Ett av dem, klosteret Santa Maria del Poblet, er da også blitt erklært som verdensarv, så det bør du ikke gå glipp av. I nærheten ligger også naturparken Sierra del Montsant som er full av flotte turområder.

Klosteret Santa Creus

Hvis dere er opptatt av biler og høye hastigheter, kan dere besøke gokartbanen Tarraco Karting, som har egne avstengte baner som gjør at du føler deg som en profesjonell racersjåfør.

 

Men hvis du virkelig ønsker å få en unik opplevelse og samtidig imponere barna dine, hvorfor ikke la dere omskapes til havfruer og reptiler? Tarragona har nemlig et eget akademi for havfruer! La Sirenas Mediterranean Academy er et perfekt sted å drive sport, lære mer om disse fantastiske mytologiske skapningene og skaffe deg nye og unike ferieminner.

Calle de la Mercería i Tarragona

Håndverk og aktiviteter for barna i museene

 

Med den antikke arven svevende rundt hvert gatehjørne, er det ikke rart at dere finner noen av de beste museene i Catalonia nettopp her i Tarragona. El Museo Nacional Arqueológico de Tarragona (MNAT) – Det nasjonale arkeologiske museet i Tarragona – er stedet å oppleve den romerske kulturen og se de viktigste funnene som er gjort i det gamle Tarraco.

 

For sine yngre gjester, tilbyr MNAT et eget pedagogiske prosjekt kalt ”Un viaje a la cultura romana” (en reise gjennom den romerske kulturen). Det består av aktiviteter, guidede og dramatiserte turer, skattejakt, filmer og håndverk knyttet til museets samlinger og forsøker å vise den romerske kulturen på en morsom og deltakende måte. Både barn og voksne kan være keisere, reise gjennom det gamle Hispania (Den iberiske halvøya) eller gjenoppbygge byen Tarraco.

Det arkeologiske museet i Tarragon

Også Havnemuseet i Tarragona er verdt et besøk om du vil vite mer om den viktige fiskeriaktiviteten i Tarragona, fyrlyktene i området og fiskerkvarteret Serrallo som du kan besøke gjennom guidede turer på sommerkveldene. Å reise sammen er en av de beste måtene å nyte gode familieopplevelser og trenger ikke å bli dyrt hvis du bare vet hvordan du gjør ting.

 

Ikke langt fra byen Tarragona ligger landsbyen Espluga de Francoli der dere finner det fantastiske Cueva Museo de la Font Major (Cova de l’Espluga) (grottemuseet) som bringer dere tilbake til forhistorisk tid gjennom en guidet tur. Den samme landsbyen huser også Museo de la Vida Rural (jordbruksmuseet) der dere kan oppleve hvordan folk levde for hundre år siden uten elektrisitet og teknologiske framskritt.

Akvedukten del Pont del Diable

De beste festlighetene og arrangementer for barn

 

Disse tilbudene er så varierte at du ikke har tid til å oppleve alle sammen. Likevel er det flott ”å toppe familieferien” i Tarragona ved å delta i en av de store festivalene og arrangementene i byen med alle sine spesielle aktiviteter og tilbud som særlig er rettet mot de minste.

 

Vår favoritt er Tarracoviva, en festival som er viet det romerske Tarraco. Den arrangeres i mai hvert år og består av teaterforestillinger, gladiatorkamper, utstillinger og håndverk av alle slag som setter fokus byens historie. Det er som en reise inn i fortiden. Barna dine vil elske det!

Levende mennesketårn i Tarragona

En annen ting du ikke bør gå glipp av hvis du reiser med barn er Den Internasjonale fyrverkerikonkurranse i Tarragona som arrangeres i slutten av juni og som byr på et fantastisk show av lys og farger på himmelen over Middelhavet.

 

Vil du oppleve de praktfulle katalanske folketradisjonene, er de beste anledningene de største festivalene i Tarragona; Las Fiestas de Sant Magí i august, og Santa Tecla-festivalen i september. Disse dagene er gatene i byen preget av opptog, fyrverkeri og gnister, konserter og de spesielle mennesketårnene Castells, som er en typisk katalansk tradisjon og som blir flere meter høye. I byen finner også Den internasjonale Castells-konkurransen sted. Den regnes blant de mest spesielle fiestas og ferias for hele familien i Spania.

Mennesktårn som bygges

Til slutt: Fornøyelsesparkene

 

For virkelig å sette et stilfullt punktum for familieferien i Tarragona, bør dere setter av noen dager til å besøke fornøyelsesparkene i området. Port Aventura, den beste fornøyelsesparken i Spania, ligger bare 12 km fra Tarragona. For de minste finnes det bl.a. et spesielt Sesame Street-område her.

 

Mindre enn 10 minutters kjøring fra Tarragona ligger badelandet Aquopolis, et sted fullt av bassenger og vannsklier, perfekt for sommermoro og for å kjøle deg av i sommervarmen. For dere som vil slappe av, finnes det her et område gjenskaper Hawaiis hvite strender. Et paradis om du vil lade batteriene og nyte sol og behagelige temperaturer.

Port Aventura

Den fascinerende historiske arven og all moro som kan oppleves i Tarragona, gjør at vi sterkt anbefaler stedet når du søker en feriedestinasjon for familien din. I tillegg har dere alle badestrendene langs Costa Dorada som garanterer for sol og varme. Bestill din feriebolig for familier i Tarragona og gjør deg klar til en uforglemmelig opplevelse sammen med barna.