12 arrangementer du ikke bør gå glipp av på din neste familieferie

Er du på leting etter et reisemål for familiens neste ferie? Spania er det perfekte stedet å tilbringe kvalitetstid med barna! I tillegg til fantastiske strender, sol, sjø og god mat, tilbyr landet mange unike og familievennlige arrangementer. Det finnes ikke bedre reisemål enn Spania om du skal feriere sammen med familien!

 

Du vil knapt kunne tenke deg et mer variert ferietilbud med parader, middelalderfestivaler, sportsbegivenheter, økologimesser og flerkulturelle festivaler. Oppdag de mest underholdende og pedagogiske arrangementene som du ikke bør gå glipp av på årets Spania-ferie.

 

Familie weekend i Calafell

1. Parader med De hellige tre konger

Hver 5. januar er gatene i spanske byer fylt med magi, søtsaker og moro! De tre kongene Melchior, Baltazar og Caspar sammen med sine store og små hjelpere, hilser alle barna under paradene. De har en travel natt i vente, fordi de skal besøke hvert eneste hjem i landet for å gi bort julegaver.

Cabalgata de Reyes - opptog med De hellige tre konger

Paradene med De tre kongene er en spektakulær opplevelse. Først kommer tjenerne og kongens undersåtter dansende, og etterpå kongens vogner. Kongene kaster søtsaker og drops til barna. Hvis du skal besøke Spania i begynnelsen av januar, kan du oppleve denne typiske spanske begivenheten. Ikke glem å ta med en pose til å samle sammen alle søtsakene!

 

2. Vær den du vil på karneval

 

Etter at den første måneden i det nye året er over, er det på tide å ha det moro på en av årets mest fargerike festivaler, nemlig karnevalet. Det er den perfekte perioden for å ha en flott tid sammen, og samtidig kan hele familien sprudle av kreativiteten og fantasi. Hvis du er i Spania i februar må du vær forberedt på å feire karneval på en måte som du aldri tidligere har gjort.

Karneval i Spania er mye mer enn bare å kle seg ut. Mange byer organiserer parader, teater og konkurranser som er virkelig ekstravagante. Karnevalet på Tenerife, i Cádiz og i Aguilas (Murcia) er nå offisielt utpekt som ”Arrangement av internasjonal interesse for turister”. I Ourense (Galicia) er også karnevalsfeiringene svært spesielle, unike og annerledes.

 

Karnevalet i byen Santa Cruz på Tenerife er en av de mest populære i hele verden. Feiringene varer i flere uker, og hele byen bobler over av farger, musikk, rytmer og moro. Men hvert sted i Spania feirer karnevalet på sin egen måte, så dra til Spania og bli med på moroa!

 

Los peliqueiros fra karnevalet i Laza i Galicia

3. Føl varmen på Las Fallas i Valencia

 

Hvis du vil overraske barna dine, er Las Falles i Valencia sentrum stedet å dra. Dette er en enestående festival med fargerike figurer, lysshow og mye fyrverkeri. Las Fallas er hovedsakelig rettet mot familier, og det er mange arrangementer spesielt for barn, bl.a. Europas høyeste pariserhjul. Barna dine vil elske å dra hit!

 

Om dagen kan du oppdage byen og beundre de fargerike konstruksjonene og karakterene som har gitt navn til festivalen. De morsomme formene og fargene vil helt sikkert appellere til barna dine. Klokken to hver ettermiddag finner La Mascletà sted i form av et stort fyrverkeri. Om natten kan du beundre det vakkert opplyste sentrum av Valencia. Las Falles avsluttes med et stort fyrverkeri og ved å sette fyr på og brenne ned figurene. I mange nabolag finnes det også barnevennlige bål som tennes tidligere på kvelden og som ikke er så store som de voksnes bål.

 

Las Fallas i Valencia

4. Fly høyt på den internasjonale dragefestivalen i Valencia

 

I begynnelsen av april blir den azurblåe himmelen over Malvarrosa-stranden farget av hundrevis av drager som er med på den 21. internasjonale dragefestivalen i Valencia. En original og morsom begivenhet som appellere til alle barn på grunn av alle de vakre dragene.

 

En annen og lignende festival foregår i Corralejo Naturpark på Fuerteventura i midten av november. Denne internasjonale festivalen samler drageentusiaster fra hele verden. Dragene flys over hele parken, og det er til og med spesielle verksteder for barn der de lærer å konstruere sine egne drager. 

 

Internasjonal dragefestival

5. Varm opp motoren på Lloret Formula Weekend

 

Hvis familien din liker biler og billøp, er Lloret Formula Weekend noe du ikke må gå glipp av! Denne festivalen feires midt i mai i Lloret de Mar i Girona. Det er en perfekt mulighet for å ta en titt inn i Formel 1-verdenen.

 

Her kan du finne gocart-baner, spillautomater, utstillinger og motorshow. Alle vil like dette, for her finnes det tilbud til alle aldre, fra show og hoppeslott for de yngste til tilbud til voksne om selv å få kjøre en Ferrari. Og hvis du fortsatt ikke kan få nok, kan du alltids besøke Ferrari Land  i PortAventura i Tarragona.

 

Formula Weekend i Lloret

Omtrent på samme tid arrangeres den utrolige blomsterfestivalen Temps de Flors sted i Girona, ikke langt fra Lloret de Mar. Dette er den beste tiden på året for å oppleve det gamle jødiske kvartalet som er dekorert med hundrevis av blomster!

 

Festivalen Temps Des Flors i Girona

6. Begynn sommeren med San Juan-feiringen

 

Sankt Hans (Noche de San Juan) er en av Spanias eldste og mest mytiske fester. Den feires om natten 24. juni i hele landet, men de beste stedene er definitivt langs kysten. Der hilser spanjolene og tilreisende sommerens ankomst med bålbrenning og bading.

 

I mange byer som Barcelona og Valencia, kombineres festen også med fyrverkeri. Hvis du ikke ønsker å sitte ved et bål på stranden, er et godt alternativ å dra opp til et høyt sted (for eksempel Montjuïc Park i Barcelona) og nyte showet og utsikten derfra.

 

Santkhansaften

7. Reis tilbake til fortiden på Middelaldermessene

 

Den tredje uken i juni rykker landsbyen Briones i La Rioja tilbake til det 14. århundret. Du kan oppleve alle slags håndverk og yrker fra middelalderen, tradisjonelle spill, dans og mat. Masse underholdning for hele familien!

 

Flere enn 700 innfødte kler seg i typiske middelalderklær, og hele landsbyen jobber sammen for å gjøre denne tidsreisen: Gatene blir dekket med halm, det er fakler på veggene og forskjellige salgsboder finnes over hele landsbyen.

 

Middelalderfester i Spania

Middelaldermessen i Montblanc i Tarragona er like imponerende. Denne messen forteller historien om Sankt George og hvordan han kjempet med en drage for å redde prinsessen. Du kan besøke et stort middelaldermarked hvor du kan kjøpe håndverk, smykker og deilig mat. Det spektakulære lys- og fyrverkerishowet La Noche del Dragón og den mer romantiske Entrega de la Rosa må dere heller ikke gå glipp av, for barna dine vil helt sikkert like dette!

 

Middelalderfest i Lloret de Mar

8. En festival for og av familier: El Calafell-familieweekend

 

Tenk deg en festival som handler om familier. Det er essensen i Calafell-familieweekend som feires i mai i Calafell i Tarragona. Hele familien din vil ha det moro på dette arrangementet med alle de flotte aktivitetene og underholdningen for alle aldre.

 

Hele uken er fylt med morsomme arrangementer. Her er det hinderløyper for familier, matlagingskurs for barn, teater, opplesninger, vannsport. Det aller meste er gratis, men for enkelte aktiviteter må du betale en liten avgift.

 

Calafell familieweekend

9. Nyt august-feiringene

 

Når du besøker Spania om sommeren er du heldig, fordi det er mange arrangementer og festivaler å velge mellom.

 

I Madrid er Veranos de la Villa månedens arrangement. Dette er en musikkfestival med konserter fra pop over til jazz og elektronisk musikk og med massevis av tradisjonelle og ikke-fullt-så tradisjonelle danser på det største torgene og plassene i byen. Men det handler ikke bare om musikk, for andre aktiviteter omfatter rugbykamper og drageflyging.

 

I Barcelona er det Fiestas de Gràcia du ikke må gå glipp av. Gràcia-nabolaget er innredet etter temaer, hver gate mer forseggjort enn den forrige, og beboerne konkurrerer hardt om tittelen Den best dekorerte gaten. Konserter, gatemat, barneaktiviteter, folkedanser og spill setter prikken over i´en i Barcelona under festlighetene.

 

Veranos de la Villas i Madrid

10. Opplev andalusisk livsstil på Feria de Málaga

 

Feria de Málaga er en av de sommerbegivenhetene som skiller seg ut fra mengden. Det er egentlig snakk om to fester i ett: Feria de Día (Dagfesten) og Feria de Noche (Nattfesten). Feria de Día finner sted i bysentrum, og her vartes det opp med gatemat, forestillinger og markeder. Alle er i godt humør, og mange danser og synger sammen med musikkegruppene som spiller i gatene. Det er også mange aktiviteter for barn, slik som spill, workshops, teater og mye mer.

 

Når natten faller på, fortsetter festene like utenfor sentrum hvor du kan oppleve en skikkelig spansk feria med mange attraksjoner, konserter og selvfølgelig mer mat og drikke.

 

Feria de Málaga

11. Reis verden rundt på Boreal Festival på Tenerife

 

Kulturer fra hele verden møtes og forenes i Los Silos på Tenerife til Boreal-festivalen i september. Prøv typiske retter fra forskjellige kulturer, dans til internasjonal musikk og la barna dine oppdage en helt ny verden. Det er som å dra rundt i på hele kloden selv om du hele tiden er på samme sted!

 

Er barna dine vitenskapelig interessert? De vil elske Noche de los Volcanes (Vulkannetter) som også finner sted i september i Puerto de la Cruz på Tenerife. Dette europeiske initiativet bringer vitenskapens fascinerende verden tett innpå de besøkende familiene. Bortsett fra tradisjonelle dokumentarfilmer og vitenskapelige eksperimenter, kan barna oppleve pedagogisk teater og spennende utflukter til det vulkanske landskapet.

 

Festivalen el Boreal

12. En festival for alle: Fiesta de las Capacidades

 

Denne siste begivenheten som vi skal omtal, finner også sted på Tenerife, for i desember arrangerer byen Arona den første utgaven av Fiesta de las Capacidades (”Evne-festivalen”). Denne festivalen vil gi deg et annet perspektiv på funksjonshemming gjennom kultur og innovasjon.

 

Kulturelle arrangementer som danseopptredener, teater og konserter vil legge vekt på mangfold og universell tilgjengelighet. Det er mange aktiviteter som skal lære barn om toleranse og likestilling, samtidig som de har det gøy. Fiesta de las Capacidades går ut på å lære mens du leker.

 

Festival de las Capacidades

Du vil aldri kjede deg i Spania. Uansett når du besøker landet eller hvor du drar, vil det alltid være noe som skjer! De fleste av festivalene er perfekte for deg og familien din fordi de alltid inkluderer morsomme aktiviteter for både barn og foreldre. Det eneste du må gjøre, er å velge hva som appellerer mest! Vær forberedt på å ha en fantastisk tid i solrike og familievennlige Spania!