Byfest i Malaga - La Feria

Den årlige byfesten, "La Feria", går av stabelen hvert år i den andre uken av august. Den er en av Spanias største byfester, med over 1 million deltakere og er en 10 dager lang gatefest.

Festens historiske opprinnelse er gjenerobringen av byen av Isabella og Ferdinand i 1487.

La Feria i Malaga?

Byfest i Malaga

Malaga omdannes til en eneste stor gatefest med flamenco, tradisjonelle drakter, dans og sang. Atmosfæren er helt spesiell, og absolutt verdt et besøk. Sammen med påskeuken, er byfesten den største hendelsen i byen.

Malaga Feria's Åpningsseremoni

Åpningen av byfesten foregår fredag på strendene ved La Malagueta, som ligger i gangavstand fra sentrum av Malaga. Hvert år følges den samme tradisjonen, som starter med pregón de la Feria - åpningstalen. Deretter starter et timelangt fyrverkeri, etterfulgt av en rekke gratiskonserter på stranden. Været i august er naturligvis tett på de 30 grader ved midnatt, så det er meget behagelig å være en del av denne sydlandske strandfesten.
Den offisielle åpningseremonien er først lørdag natt, hvor borgermesteren av Malaga erklærer festen for åpen ved å tenne lysene på den store feriaplassen som ligger i utkanten av byen. Festen ruller så lystigt avsted inntil søndag aften den følgende uke.

Feria Pladsen

 Feria de Malaga - Ferial Fence

Malagas byfest er oppdelt i to, hvor der festes om dagen i midtbyen og om kvelden på feriaplassen som ligger i utkanten av byen. Denne plassen er spesielt bygget for formålet, med 300 boder, barer og restauranter, hvor det danses og festes, så man skal være forberedt på å ha mange smilende mennesker som morer seg rundt seg hele tiden. Det er også scener med flamencooppvisning, og det er mange attraksjoner for de aller yngste.

Festen om dagen er hyggelig, og det er plass til alle, men om kvelden er det høy musikk for dem som ønsker seg en morsom opplevelse i nattelivet.

Er du på ferie i Malaga i august så sett av en dag i kalenderen og dra til Malaga på byfest. Det er morsomt, sikkert og du opplever hvor gode spanjolene er til å feste. Andaluserne er kjente over hele verden for deres evner til å holde dampen opp til fest, og denne byfesten skuffer heller ikke.

Hvor

Fra tidlig morgen til klokken18 er festens sentrum i midtbyen, spesielt konsentrert omkring Plaza de la Merced, Plaza de la Constitucion, Calle Larios, Plaza de la Marina og gatene omkring.

Feriaplassen utenfor byen har åpent hele dagen, men først om kvelden blir det liv og mennesker her. Den ligger på "Camino de San Rafael", omkring 3 kilometer vest for sentrum og inkluderer deler av kongresshuset.

Man kan ikke gå til ferieplassen og det er ikke enkelt å parkere i området. Derfor kjøres det shuttlebusser 24 timer i døgnet, mellom sentrum og feriaplassen.