Tarragona – en reise gjennom Middelhavets historie

I gatene i Tarragona opplever du Middelhavshistorien. Å besøke denne byen er som å reise tilbake i tid til en periode med gladiatorer, keisere og erobringer. I tillegg byr byen på et variert kultur- og underholdningstilbud med en lang liste over ting du må se og gjøre.

 

I denne artikkelen vil vi tipse deg om hvordan du skal få mest mulig ut av ferien din i Tarragona med besøk på alt fra strendene langs Costa Dorada, delta i underholdende festivaler, sport og idrett og la deg underholde i fornøyelsesparkene. Les videre og la deg imponere av Tarragona:

Tarragona

Romernes Tarraco

 

Da romerne hersket over Middelhavet, var fortsatt ikke Spania blitt staten Spania. Tarragona (eller som romerne kalte den; Tarraco) blomstret på kysten av Middelhavet og var en majestetisk og befestet by med eget amfiteater, to romerske forum, et sirkus og et nekropolis som alle fortsatt kan besøkes den dag i dag. Dette er historiske minnesmerker som er to tusen år gamle og som er erklært som Verdensarv av Unesco.

 

De romerske, arkeologiske funnstedene i Tarragona finner du både i sentrum av byen og i utkanten, og du trenger noen dager for å få med deg alt. Utvilsomt er juvelen i kronen det majestetiske amfiteateret, bygget bare et steinkast fra sjøen og med en kapasitet på 14.000 mennesker. Her ble alle typer arrangementer og gladiatorkamper avholdt.

Det romerske amfiteateret i Tarragona

I utkanten av Tarragona finner du også andre monumenter som er verdt å besøke. For eksempel den fantastiske Pont del Diable, en romersk akvedukt som spenner over en bred dal nær byen og som er 27 meter høy, eller Torre de los Escipiones, en av de best bevarte romerske gravstedene i Spania.

 

Mange av levningene som er funnet i antikkens Tarraco, kan du  i dag studere på det arkeologiske museet i Tarragona som ligger i Plaça del Rey. Bestill ditt feriehus i Tarragona og oppdag underverkene som denne gamle byen rommer.

Circo Romano i Tarragona

Det er ingenting som Tarracoviva-festivalen når det gjelder å føle og oppleve den strålende tiden i det romerske Tarragona. I løpet av denne festivalen som finner sted i mai, viser ulike arrangementer, forestillinger og workshops hvordan livet var på denne tiden. Under den samme festivalen finnes også en ekstra attraksjon: el Tarraco en Taula – en spesiell matfestival – der flere av byens restauranter forbereder deilige og originale oppskrifter fra romertiden.

 

Gamlebyen i Tarragona

 

Besøket på det arkeologiske stedet Tarraco kan kombineres med et besøk i den fantastiske gamlebyen i Tarragona som er full av uteserveringer, barer og restauranter der du kan ta en pause for å spise eller drikke. Gatene i gamlebyen rommer brosteinsbelagte gater og torg i en sjarmerende middelaldersk stil, ispedd modernistiske elementer.

 

Du bør ikke gå glipp av Santa Tecla-katedralen som ble bygget i det tolvte århundret. Kirkefasaden er et av symbolene for denne byen, og du bør også besøke klostre og andre kirkebygg som er fulle av kunst.

Katedralen Santa Tecla i Tarragon

Tarragonas økonomisk oppgang i slutten av forrige århundre førte til en modernistisk byfornyelse som ble gjennomført av arkitekter og kunstnere som Antoni Gaudí og Lluís Domènech i Montaner. Et eksempel er Casa Castellarnau som i dag rommer Tarragonas historiske museum.

 

Casa Canals er også et modernistisk hus som bør besøkes på grunn av sin vakre hage og ballsal med mange ornamenter i de praktfulle orientalske salongene og med en fantastisk utsikt.

Calle de la Mercería i Tarragona

Vil du oppleve mer moderne ting, bør du gå på Rambla Nova, hovedgaten i Tarragona, som er full av butikker og vakre bygninger. Ved enden av den ligger Balcón del Mediterráneo som med sitt rekkverk skal bringe lykke til alle som rører ved det. I tillegg har du her en spektakulær utsikt over Costa Dorada.

 

Tarragona har mange festivaler og arrangementer som alle feires med store doser glede. I midten av august foregår festivalen Sant Magí, til ære for byens skytshelgen. Én måned senere er det klart for Santa Tecla-festivalen. Begge festene har særlige elementer med katalanske tradisjoner med ildsprutende drager, levende mennesketårn, parader og kjempefigurer.

 

Under festivalen Tarragona,  Ciutat de Castells bygges de største mennesketårnene i verden. Disse tårnene kan bli flere meter høye og regnes som kunst og er en unik opplevelse som nå også er erklært som immaterielle kulturarv av Unesco.

"Middelhavsbalkongen" i Tarragona

Flotte strender på Costa Dorada

 

Tarragona ligger i gangavstand til flotte strender med fin gyllen sand, palmer og klart og langgrunt vann.

La Mora-stranden i  Tarragona

Hele 15 kilometer av kysten ved Tarragona er full av strender, som Capellanes-  eller Abarrassada-stranden som har alle fasiliteter og selvsagt sine Blå flagg. Med utgangspunkt i Tarragona kan du nyte alle de beste strendene på Costa Dorada.

Tamarit-slottet og -stranden i Tarragona

I slutten av juni arrangeres det på Miracle-stranden en internasjonal fyrverkerikonkurranse, med spektakulære opplevelser som lyser opp sommernettene med magi, lys og farger.

 

Middelaldersk skjønnhet rundt Tarragona

 

Tarragona har så mye å se og tilby at du ikke trenger å forlate byen for å ha en fantastisk ferie. Imidlertid finner du i Tarragonas nærområde flere interessante historiske, naturlige og kulturelle attraksjoner som kan være verdt et besøk. En av dem er den vakre middelalderbyen Montblanc der det i april blir arrangert en av de beste middelaldermarkedene i Spania i anledning feiringen av Sant Jordi-dagen.

Santa Creus-klosteret

En annen opplevelse er la Ruta del Císter, en mystisk reise gjennom arkitektur, kultur, historie og natur knyttet til klostrene Santes Creus, Poblet og Vallbona de les Monges, ikke langt fra Tarragona. Klostrene som ble bygget i det tolvte århundret, har beholdt sine romantiske middelalderskjønnhet. Klosteret Santa Maria del Poblet ble erklært som verdensarv av Unesco i 1991.

Santa Creus-klosteret

Moro i fornøyelsesparkene

 

Den beste fornøyelsesparken i Spania, Port Aventura Park i Salou, ligger bare 12 km fra Tarragona. Den perfekte ferien er den som både inkluderer kulturelle aktiviteter, naturopplevelser og mye moro. Derfor må du ikke gå glipp av Port Aventura under ditt besøk i Tarragona.

 

Med sine seks temaområder, show og berg- og dalbaner, er det ikke tid til å kjede seg i Port Aventura. I tillegg er parken tilpasset alle aldre og har egne områder og attraksjoner for barn.

Port Aventura i Salou

Mindre enn 10 minutters kjøring fra Tarragona, ligger badelandet Aquopolis, et perfekt sted å avkjøle seg om sommeren. Dette badelandet består av bassenger og vannsklier og et eget område som har gjenskapt strendene på Hawaii, med sin hvite sand, solsenger og parasoller. Vil du besøke disse parkene, kan du leie en feriebolig i Salou.

 

Dermed er vår reise gjennom fantastiske Tarragona over, en by som er full av historie og som tilbyr kulturelle og unike opplevelser.