Fiesta de los Patios de Córdoba (blomsterfestivalen i Córdoba)

Det ligger kanskje i den varmeste delen av Andalusia, men likevel holder det ikke innbyggerne i Córdoba fra å si det med blomster. Bokstavelig talt, for i mai hvert eneste år setter de hverandre i stevne om å lage den flotteste blomsterutsmykningen, noe som gjør byen om til en fantastisk opplevelse for sansene.

Den vakre byen

Cordoba - Mezquita sett fra Patio de los Naranjos

Få steder i verden gjelder uttrykket om at alle gode ting er tre bedre enn i Andalusia, for sammen med Granada og Sevilla, to av Spanias desidert vakreste byer, stiller Córdoba så absolutt i en særklasse for seg. En gang i tiden var Córdoba verdens mest folkerike by, og gamlebyen, som er den nest største i Spania, er oppført på UNESCOs liste over verdensarvsteder.

Córdobas sannsynligvis mest storslåtte syn er nok Mezquita, et obligatorisk stoppested på enhver reiserute gjennom sentrum av byen. Opprinnelig bygget som en kirke viet til Saint Vincent, men siden middelalderen en moské.I dag fungerer den som en katolsk katedral.

Blomster opp og i mente i Córdoba

Cordoba 

Vårens blomstring er simpelthen fantastisk i Córdoba. Festivalen i mai måned begynner med en parade, også kjent som Battle of the Flowers. Store opptog passerer gjennom byens gater, med kvinner i tradisjonelle flamenco antrekk og en blomst bak øret. De kaster kronblader på alle de fremmøtte tilskuerne langs ruten, så gatene til sist ser ut som om de er belagt med et teppe av blomster.

Få også med deg de kjente oppsatsene i Calleja de las Flores, en smal gate hvor alle husene er dekket av blomsterpotter, og det er vel kanskje ikke nødvendig å si det, men det hele er noe mere nedtonet om høsten og vinteren enn om våren og sommeren.

Patio Museet

Cordoba - hage i Palacio de Viana

Palacio de Viana, Viana Palasset, huser det kjente Patio Museet. Denne Andalusianske arkitekturperle inneholder 12 mindre utehager, en for hver av årets tolv måneder.

Museet er åpent fra tirsdag til søndag mellom klokken 10:00 og klokken 13:00, og deretter fra klokken 15:30 til klokken 19:00. Museet er stengt på mandager, og under Fiesta de los Patios de Córdoba senker museet prisen på inngangsbilletten.

Åpent Hus

Cordoba - patio

Córdobas tørre klima oppfordret folk til å konstruere seg en indre gårdsplass hvor de kunne flykte fra varmen og finne skygge fra solen. Disse gårdsplassene ble innredet med både fontener, vannanlegg og blomsteroppsatser som hadde svalende effekt på luften der inne.

Under Fiesta de los Patios de Córdoba tillater innbyggerne offentligheten å komme inn og se disse skjulte oasene, og det ligger mye prestisje i å vinne en av de mange prisene som utdeles under festivalen.