5 fantastiske steder å være på Costa Blanca

Spanias Costa Blanca er kjent verden over for sin fantastiske natur, rene strender, vennlige lokalbefolkning og mengder av ting å se og gjøre. Her kan man alltid få en flott ferie for ethvert budsjett og enhver smak. Vi viser deg de fem beste stedene å bo, og hvorfor.

1. Benidorm. En fest for folket!

Benidorm 

Den sprudlende og livlige byen Benidorm det desidert mest populære stedet å feriere, og det er også hit flesteparten av de solhungrige turistene reiser for en uke med fest og moro i solen. De fleste ankommer via El Altet Airport i Alicante.

Benidorm legger ikke mye skjul på det faktum at dette er et hedonistisk sted, hvor "alt er lov" (inntil en viss grense selvfølgelig). Stedet har vært populært blant nordmenn i årtier.

Hvis du bare ikke kan klare deg uten hjemlig komfort mens du er på ferie,er Benidorm sannsynligvis den perfekte destinasjon for deg. Her finnes det mengder av gode leieboliger av høy kvalitet å velge mellom, og det er mange andre nordmenn du kan møte og dele ferieopplevelsen med.

Los Tres Pepes 

Det er nok av steder å spise i Benidorm, og det er ikke bare den stereotype hurtigmaten som serveres, da Benidorm faktisk er et veldig kosmopolitisk sted!

Utvalget av mat som er tilgjengelig når du spiser ute i Benidorm vil kanskje overraske deg, men alt fra tradisjonell spansk fayre, til tysk mat, kinesisk, indisk, latvisk, irsk, nederlandsk og en hel rekke velsmakende retter fra andre mer eller mindre kjente land finnes også på menykortene.

Ikke alt i Benidorm dreier seg om festing, og byen er mer enn stor nok til å ha sine stille oaser også. Perfekte steder for dem som er ute etter en avslappende ferie eller barnefamilier. Blant disse finner man blant annet gamlebyen eller Ponientestrande, som er betraktelig mer rolig og "spansk" enn for eksempel Levantestranden. Her finnes det kort sagt noe for gjerster i alle aldre og etthvert budsjett.

2. Glade feriedager i Javea

Javea er en litt mindre by som ligger rett oppover kysten fra Benidorm. Den er også en kosmopolitisk by som tiltrekker seg ikke bare nordmenn men også briter, franskmenn, nederlendere og tyskere, for å nevne noen. Det er betraktelig mer "middelklasse" over dette området enn sin større fetter i sør, men inneholder likevel mengder av sjarme og moro i solen, selv for den mest kresne feriegjesten.

Utsikt over Javea fra Marina Alta

Javea er svært forskjellig fra Benidorm, og mest merkbart er fraværet av de høye hotellene og boligblokkene og det misunnelsesverdige klimaet som er det meste av året. Blant annet er den britiske tilstedeværelsen her så sterk på denne lille plassen, at det finnes flere britiske kafeer, bakerier, veldedighetsbutikker(!), ja til og med et britisk supermarked har en filial her. Så er man ikke til de tradisjonelle spanske rettene, finnes det et rikholdig utvalg av andre varer også som man kan kjøpe hvis man skal være selvforsynt under ferieoppholdet.

 En video fra Javea

 

Javea har gyldne sandstrender, rikelig med barer, restauranter og ting å se og gjøre, kort sagt alt man trenger for en avslappende ferie i solen. 

3. Altea, et alternativt reisemål i Spania

 

Altea har lenge vært populær blant tyske familier på ferie og inntil ganske nylig ble den ofte oversett av skandinaviske turister. Byen ligger ikke så langt fra Benidorm i avstand, men desto lenger hele sin måte å være på.

Man kan komme til Altea ved å kjøre en kort tur på N332, eller man kan rett og slett ta trikken.

Altea 

Dessverre er byen delt i to av den travle hovedveien som går tvers igjennom sentrum, men havneområdet er herlig og har beholdt et utseende som gir deg den virkelige følelsen av en tradisjonell spansk fiskerlandsby.

Det finnes mange flotte leiligheter av høy kvalitet til leie i området,  og det er masse å gjøre og se i byen. Strendene er ikke fullt så gode som de er hos de større nabobyene, men strandpromenaden er et herlig sted å sitte og nyte en kald øl, se verden gå forbi, og gir deg tid og rom til å slappe av og bare nyte ferien din på Costa Blanca.

4. Santa Pola

Hvis man reiser ti byen Santa Pola noe lenger sør, kommer man ikke bare nærmere Alicante Airport, man kommer også nærmere den interessante byen Elche. Elche ligger bare en kort kjøretur fra Santa Pola og har et stort utvalg av butikker, deriblant det kjente El Corte Inglés. Så leier man en feriebolig eller villa i Santa Pola, får man tilgang til en  rekke interessante og varierte butikker som finnes i palmebyen Elche.

Restaurant

Santa Polas viktigste industrier er turisme og fiske, og det tilbys båtturer til den fantastiske og fortryllende øya Tabarca som er den minste permanent bebodde holmen i Spania. Det er også et svært viktig natur og marinereservat og ofte kan man være heldig og se delfiner som svømmer og leker i de nærliggende farvann.

Men ikke nok med det, øya har også en sjarmerende og rolig fiskerlandsby, et gammelt fort, noen svært gode sjømatrestauranter, en steinete strand med klart turkist vann, flere viker og en rekke bortgjemte og spennende tidevannsbassenger ideelle for både trygg og privat bading.

5. Mer å se i Moraira

Reiser man lenger nord oppover langs kysten kommer man til byen Moraira. Moraira er et svært eksklusivt turistområde som ligger 80 kilometer nord for Alicante. Det tar rundt en time og 20 minutter å kjøre til Moraira fra Alicante Lufthavn, og byen byr på en herlig avslappende atmosfære for de mange europeerne som hvert år velger å reise til Moraira.

Utsikt over Moraira

Det er absolutt et sted som tiltrekker et variert publikum, og det er hit mange velstående utlendinger fra de kaldere strøk av Europa velger å flytte til, deriblant britiske, franske, nederlandske og tyske statsborgere.

Det betyr imidlertid ikke at det kun er millionærer som er velkomne her, og det finnes noe  for alle og enhver. Kikker man nærmere på hva som er tilgjengelig av leieboliger i Moraira vil man oppdage at det finnes noe for de fleste budsjetter, og selv om det meste nok er av høy kvalitet, hender det likevel det dukker opp et skikkelig godt tilbud en gang i blant.

Selv om byen fortsatt bærer tydelig preg av å være en søvnig fiskerlandsby, er Moraira også godt kjent for sin produksjon av kvalitetsdruer, hovedsaklig Moscatel, som er svært godt egnet til blant annet vinproduksjon.

Det er et område som sammen med sin enestående naturlig skjønnhet, er beskyttet mot både utvikling og høye bygninger, så hvis du ønsker en autentisk spansk ferie, har byen tre sandstrender som er svært populære blant familier.

Det er også en overflod av steinete bukter og viker som hyppig besøkes av snorklere og dykkere, og det tilbys grunnleggende kurs i dykking hos flere godkjente og lisensierte dykkerskoler.

Alt i alt, et besøk på Costa Blanca vil gi deg en uforglemmelig ferie du bare ikke må gå glipp av.