En tur opp Calpe Peñón de Ifach er virkelig toppen!

Calpe er en liten og sjarmerende kystby på det nordlige Costa Blanca, som ligger mellom Altea og Javea og siden tidenes morgen har vært dominert av denne mektige klippen også kalt Peñón de Ifach, Costa Blancas egen mini Gibraltar!

Calpe - Peñon de Ifach

Som bildet ovenfor viser, er det lett å forstå hvorfor det har fått kallenavnet "mini-Gibraltar". Men det er bare de utenlandske øyboerne som kaller den det, de innfødte ville ikke finne på å ta det ordet i sin munn for alt i verden. Av lettforståelige grunner.

Dette er ikke bare en 332 meter høy klippe, det er også en utvalgt nasjonalpark, både beskyttet og med egne regler, så her vil det aldri komme noen bebyggelse eller på annen måte utvikles. Dette for å ivareta klippens naturlige sjarme og skjønnhet for fremtidige genereasjoner.

Klippen i seg selv er en kalksteinsklippe, som stolt reiser seg opp fra sjøbunnen. Kun tilknyttet kysten ved en naturlig arm skapt av sedimenter og grus som har falt av klippen gjennom flere tusen år.

Ikke bare en klippe

Calpe - Peñon de Ifach 

Dette utrolige landemerket er hjemsted til mange sjeldne eksemplarer av det lokalet plantelivet, mer enn 300 forskjellige arter av dyr, og er et naturlig hekkested for mange kolonier av sjøfugl. Klippen er uten tvil en av de mest interessante ting å gjøre i området . Selv for ferierende som normalt ikke er til fotturer og turgåing, er det vel verdt å ta turen til topps.

Denne enorme og fryktinngytende kalsteinen har inspirert generasjoner av mennesker, både lokale og besøkende gjennom tidene, til å klatre til topps for å oppleve det som må være en av de beste utsiktene på hele Costa Blanca.

Det er mange spor etter menneskelige aktiviteter siden tidlige tider i området, og dette var en favorittsted for strategisk plasserte borger fra alle fra de gamle Iberere til romerne, og deretter de mange smuglerne og piratene som patruljerte det glinsende blå havet nedenfor.

Utsikten fra toppen av Peñón de Ifach

Utsikt over Calpe

Peñón de Ifach bør nok ikke bestiges dersom man er ukomfortabel med store høyder, men velger man likevel å gjøre det, er utsikten over byen Calpe og den nærliggende marinaen en storslått opplevelse.

Man behøver ikke være fjellklatrer for å komme hele veien til topps og det finnes gode stier som snirkler seg oppover fjellsiden. Det kreves dog et minimum av kondisjon og utholdenhet for å gjøre det.

Det er selvfølgelig ingen fasiliteter på klippen, så man bør forberede seg godt. Sørg for gode vandresko, solkrem, godt med drikkevann, og kanskje ta med til en matbit underveis. Klippen er IKKE tilgjengelig for rullestolbrukere eller veldig små barn. Du finner mer informasjon om dette her.

Selvfølgelig tilbys det guidede turer hvor en kvalifisert og erfaren guide viser vei opp, en tur som tar omkring en times tid. En tur som til tross for anstrengelsene er så absolutt å anbefale, da man belønnes med en utsikt man neppe glemmer med det første.

Hva annet kan se og gjøre i og rundt Calpe?

Calpe er et flott sted å innkvartere seg i for et herlig ferieopphold, og det finnes et rikholdig utvalg av gode ferieboliger i Calpe og de omkringliggende områdene. Calpe i seg selv er en liten by med mengder av fasiliteter som tilrettelegger for et perfekt opphold uansett hvilken tid på året det er.

Calpe - Historisk Senter

Det er noen herlige gamle spanske kirker å se, mange hyggelige butikker og barer hvor man kan prøve deilig lokal mat, og hva ville være bedre enn å vandre rundt i de gamle gatene og mingle med lokalbefolkningen eller andre turister når man besøker byen i løpet av de varme sommermånedene. Calpe er også et godt sted å besøke hele året.

Hvordan finner man Calpes Peñón de Ifach

Klippen, og selvfølgelig selve byen, kan nås enten ved å ta motorvei AP-7 (husk bompenger) eller N-332, og selv om det er godt skiltet, er klippen mer enn stor nok til å få øye på fra de fleste steder i området!

Et opphold i Calpe kan tilfredstille selv den mest erfarne turisten, og hvis man leter etter det "virkelige Spania", er dette stedet man skal reise til.