Fem fantastiske steder å besøke på Costa Blanca

Costa Blanca, er selve juvelen i kronen på den østspanske kysten, og et svært populær feriested blant skandinaver. Faktisk så populær at nærmere to millioner av oss besøker dette området hvert eneste år. En av favorittene blant de mange turistmagnetene i området er Benidorm.

Benidorm 

Å bare antyde at det er langt mer i denne delen av Spania enn bare Benidorm ville være litt av en undervurdering. Men byen Benidorm er likevel vel verdt et besøk, og selv om de som ønsker en rolig, avslappet og kultivert ferie nok kan bli noe skuffet, da dette er godt kjent over hele Spania som et heftig sted for fest og moro.

Oppdag det virkelige Spania i Costa Blanca

For de som ønsker en bit av det "ekte" Spania, behøver ikke det å være på byferie være noen ulempe. I byen er det både flere og bedre overnattingsmuligheter enn mange andre steder, og med det meste rett rundt hjørnet, er det mye man kan både se og oppleve uten å måtte reise særlig langt.

Ikke bare er byferier sentrale, men det er også her det er mulig å leie en bil, så selv om man har valgt å bo i byen under ferieoppholdet, kan man likevel enkelt komme seg rundt i områdene rundt Costa Blanca med leiebil.

Ettersom byen er betjent med en rask motorvei (AP-7) gis det rask og enkel tilgang til en rekke byer, landsbyer, monumenter og andre steder av spesiell interesse som alle bare venter på å bli utforsket.

Sitges - Vintage Car Rally 

Dagsturer! Fem steder å se på Costa Blanca

Dags- eller kortere ferieturer har etterhvert utviklet seg til å bli et eget konsept blant mange ferieoperatører, og det er i dag mulig å kjøpe billige flybilletter til både Valencia og Alicante lufthavn, og det er rimelige hoteller og billige leieboliger i Benidorm man kan leie seg inn på for kortere eller lengre opphold i dette fantastiske området..

Det finnes mengder av ulike steder langs Costa Blanca som alle byr på noe for enhver smak. Her er vår liste over utvalgte steder som virkelig er verdt å se.

Ting å se utenfor Benidorm

Enten du bor i selve byen i løpet av turen eller ikke, er det vel verdt å ta en nærmere kikk på alle de forskjellige severdighetene som finnes i og rundt Benidorm. Hele området formelig syder av spennende lukter og lyder, og det vrimler av blant annet engelske turister, som en følge av den engelske tv-serien med samme navn, "Benidorm".

Her er Mateos bar, som ligger ved Sol Pelicanos hotell, like ved Levante strand.

 Benidorm tv show pool

Byen er uten tvil det fremste reisemålet langs denne delen av kysten og kan i tillegg skryte av å ha den høyeste bygningen i Europa (Gran Hotel Bali). Videre har Benidorm også den største konsentrasjonen av skyskrapere i Europa, og den største konsentrasjonen av skyskrapere per kvadratmeter utenfor New York. Noe som definitivt gir en følelse av å være i en veldig multikulturell by.

Våg deg ut av Benidorm og oppdag en helt annen verden

1. Kom nærmere naturen.

En kort kjøretur fra Benidorm ligger naturparken Serra Gelada (det isete fjellet) som er et robust område på kysten. Selve fjellet som stiger mer enn 300 meter over Benidorm, Alfaz del Pi og Altea er et fantastisk sted av mange grunner, flott natur, frisk luft og den mest fantastiske utsikten som finnes i hele det østlige Spania.

Fjellet kan enkelt bestiges til fots, en tur somtar rundt to timer for godt trente fotturister. For de ikke fullt så godt trente finnes det flere andre alternativer, deriblant et som inkluderer en kjøretur med en firehjulstrukket Jeep. Det arrangeres også turer hvor man fraktes til toppen med bil, hvoretter man sykler ned igjen. En sykkeltur som trygt kan sies å ikke kreve særlig mange tråkk på pedalene akkurat.

2. Skrem livskiten ut av barna.

Nei, ikke lås dem inne i et skummelt fangehull eller lignende (selv om det sikkert kan være fristende iblant), men ta dem derimot med til en av de nærliggende temaparkene, hvorav flere av dem er helt på høyde med de store man finner andre steder i verden. Faktisk så store, at de garantert imøtekommer enhver smak og ønske.

Blant de største fornøyelsesparkene i området er Terra Mitica, en slags "around the world" temapark, Aqualandia, en gal vannsklie temapark, Mundomar (som i utgangspunktet er en liten versjon av Sea World i Florida), og Terra Natura, et dyreliv temapark.

 Benidorm - Terra Mitica

3. Besøk Calpe.

Calpe er en herlig kystby som er dominert av en stor fjellknaus kalt "penon de lfach", en fjellknaus som ofte sammenlignes med Gibraltar-klippen, bare mindre i størrelse.

Byen er full av søvnige sidegater, late tapasbarer og to vakre kirker som er vel verdt et besøk for en stille stund, eller bare for å slippe unna den brennende sommersolen! Disse to nydelige gamle spanske kirkene er vel verdt et besøk og de ligger ganske nær hverandre også. De er Iglesia Antigua og Iglesia de la Senora de las Nieves.

Et besøk til den lille, vakre, sjarmerende og tradisjonsrike byen Calpe, gjennomsyret av historie, vil for mange i seg selv være et høydepunkt under enhver ferie, og mange besøkende vender tilbake gang på gang for å suge til seg den autentiske atmosfæren.

4. Besøk Valencia!

Valencia - 'The city of arts and sciences' i 2007

Hvis leiebil og bilkjøring er ikke et problem mens du er på ferie her, så våg deg gjerne ut på tur til steder litt lenger unna. For eksempel ligger den regionale hovedstaden Valencia bare en én time og 40 minutters kjøretur nordover fra Benidorm, en by man bare må få med seg hvis man likevel er på de kanter. Det finnes mange attraksjoner også, og absolutt noe for hele familien, slik som det ganske forbløffende miljøet rundt kunst og vitenskap som omfatter et museum, operahuset, 3d kino og et massivt akvarium.

5. Vannfallene i Algar.

Til slutt, et besøk på Costa Blanca kan egentlig ikke avmerkes som komplett uten et besøk til den uberørte skjønnheten, vannfallet i Algar. De befinner seg 10 kilometer fra Albir og ligger nær den lille innlandsbyen Callosa d'en Sarria.

Været i løpet av sommeren rundt Costa Blanca kan være litt av et sjokk for mange mennesker, og for å unnslippe varmen er det ingenting som er bedre enn en dukkert i det krystallklare vannet i Algar, som uansett vær, alltid forblir veldig kjølig og er en fin måte å lade batteriene på mens du er på ferie.

Området ved Algar inneholder et sted du kan få deg noen forfriskninger, toaletter, en rasteplass og en liten campingplass.

En familieferie på Costa Blanca trenger ikke bare å dreie seg om sol, sjø og sand. Det er så mye å annet å gjøre og se også, og listen ovenfor er kun en liten brøkdel av alle de tingene du kan gjøre og steder du kan gå når du besøker det østlige Spania.