Fem måter å komme seg rundt i Spania på

Mange som kommer til disse solrike strøk hvert år er ganske fornøyde med å bo i feriestedene, spesielt med de siste årenes økning i tilbudet på komplette pakkeløsninger, og hvis dette er tilfelle, kan hotellet eller feriestedet teoretisk ligge hvor som helt i verden. Opplevelsen vil uansett være den samme.

Benidorm tvprogram svømmebasseng

OK, det er din ferie og ditt valg, men ville det ikke være bedre å komme deg litt ut og se deg litt omkring? Utenfor hotellets faste rammer, for heller å utforske området der du bor? Du vil være glad du gjorde det, og med våre fem enkle tips, kan du enkelt se litt mer av Spania mens du er på ferie

Tips en: Lei en bil!

Å leie en bil mens man er på ferie i Spania kan være den ideelle måten å komme seg ut av de noen ganger restriktive rammene et opphold på et feriested gir. Dessuten lar en leiebil deg reise og oppdage uavhengig av offentlig transport, som enkelte ganger kan være forvirrende i et fremmed land .

Feriebolig-spania.no har en hel seksjon dedikert til å finne de beste tilbudene på leiebil i Spania, og du kan både se og bestille en bil før du flyr hjemmefra. Deretter kan du nyte det fantastiske landskapet og den åpne veien, som du ikke finner maken til hjemme.

 Dagstur

Kjøring i Spania er ikke så mye annerledes enn i Norge. De kjører på høyre side og har venstrestyrte biler så det er stort sett det samme, bortsett fra når du kommer opp til vegkryss. Spesielt ettersom den spanske bilisten er kjent for å ignorere rødt lys!

Hvis du ikke har lyst til å kjøre bil mens du er på ferie, finnes det heldigvis andre alternativer.

Tips to: Offentlig transport

Offentlig transport i Spania er egentlig ikke noen annerledes enn hva du forventer der hjemme, og de fleste byene har en bussrute. Mange av dem har derimot ikke faste rutetider og det sies bare at bussen vil komme en gang hver halve time.

Buss

Generelt er bussene i Spania både rene, moderne og har klimaanlegg, og stopper hyppig. Likevel anbefales det å planlegge turen nøye på forhånd, for selv om du vet hvor du skal av, er det ikke sikkert bussjåføren snakker engelsk. Dyr er som regel ikke tillatt på busser i det hele tatt i Spania, så hvis du for eksempel har hunden med deg på ferie, kan du ikke regne med å få den med deg på bussen.

Tips tre: TAXI!

Et annet enkelt og rimeligt alternativ er å ta en taxi. Dog bør dette være for mindre turer rundt i byen du bor i, og ikke lengre reiser da prisen fort stiger på lange turer. De fleste drosjer er lett identifiserbare og offisielt godkjent av kommunestyret. De fleste bilene er hvite, men noen av taxiene, for eksempel dem i Madrid, har en rød stripe nedover siden.

Drosje

En taxi fra Alicante flyplass, til for eksempel Benidorm, vil koste deg rundt 20 euro én vei, og selv om du ikke er pålagt å tipse sjåførene, er det fortsatt en fin og hyggelig gest å gjøre, spesielt hvis de hjelper deg med tunge poser og bagasje.

Som de fleste andre bilene i Spania er også drosjene avkjølte, men ofte må man be sjåføren om å skru på klimaanlegget, da de ofte skrur det av for å spare drivstoff. Rent bortsett fra i de varmeste månedene som juli og august. Da er de som regel tent hele tiden.

Det er flere måter å skaffe en drosje på. Man kan enten bestille en via telefon, få resepsjonen på hotellet til å gjøre det for seg, eller rett og slett stanse en på gaten. Vær imidlertid oppmerksom på at det kan være lurt å avtale pris på reisen før du setter deg inn i drosjen, da enkelte drosjesjåfører kan finne på å legge på forskjellige gebyrer i ettertid, men dette hører heldigvis til sjeldenhetene.

Tips fire: Bruk føttene!

Ja, en god gammeldags spasertur er ikke bare uslåelig i form av sunn mosjon, det er selvfølgelig også helt gratis. Likevel finnes det noen enkle forholdsregler og normer man som turist ikke alltid er helt klar over, og som absolutt bør følges.

Skyggefull spansk gate

Først og fremst, gå alltid i skyggen. For selv om du er fast bestemt på å få den fine fargen du har tenkt å vise frem til jentene på kontoret hjemme, er solen i Spania veldig sterk, så i juli og august holder det med bare 15 minutters turgåing midt på dagen i direkte sol, for å ende opp på sykehuset med heteslag, eller i beste fall, en kronisk solbrenthet.

Det er også et godt råd å sette tempoet selv. De spanske innfødte spaserer rundt i byen sin i et svært avslappet tempo, og det er det en god grunn til. Hvis du prøver og jage rundt og rekke alt i løpet av ferien, vil du snart føle deg oppbrukt, for ikke å nevne barna, hvis du har dem med deg på ferie. Husk at du er  i Spania for å slappe av, nyte livet og passe på deg selv, så ta deg tid til å suge inn den fantastiske atmosfæren du befinner deg i. Du vil uansett være tilbake i kulde og regn før du vet ordet av, så hvorfor stresse?

Tips fem: Gå under jorden, og reis underjordisk!

De fleste store byer i Spania har gode kollektivtransportsystemer, ofte bestående av undergrunnsbane, lokaltog og trikk, og på et stort sted som for eksempel Valencia, er det ofte den ideelle måten å se byen på til en relativt lav kostnad, spesielt når du kjøper et reisekort som kan kjøpes på enhver stasjon i Valencia.

Reisekort i Valencia

Madrid har også en utmerket undergrunnsbane, likeledes Sevilla, Barcelona og Bilbao, og du vil ofte finne dem renere og mer effektive enn tilsvarende i for eksempel London. I tillegg har den livlige Costa Blanca-feriebyen Benidorm en trikk, som i utgangspunktet egentlig er en smalsporet jernbane, og er en veldig praktisk måte å reise på hvis man har lyst til å se noen av de omrkingliggende byene.

Vi håper at denne artikkelen har gitt deg noen gode ideer om hvordan man kan komme seg litt rundt på egenhånd for å se mer av Spania under ferieoppholdet her. Man trenger ikke reise veldig langt borte fra feriestedet man bor på, for å få øye på alle gledene som dette fantastiske stedet har å tilby.