Glem Benidorm - gå for Altea

Byen Altea ligger bare noen få kilometer nord for den stadig voksende metropolen Benidorm, men likevel i sin egen verden, langt unna folkemengdene og støy. Det er lett å se hvorfor turister fra mange nordeuropeiske land kommer hit år etter år for sol og moro, i de tradisjonelle og fredelige omgivelsene i Altea.

Alteabukten

Det er ikke mer enn 15 minutters kjøring til Altea fra Benidorm, og det går en smalsporet jernbane til byen fra Benidorm. Med andre ord, Altea er lett tigjengelig, og det kan være vanskelig å reiser derfra igjen, spesielt når man oppdager byens sjarme.

Bor man på et hotell i Poniente i Benidorm, så kan man enkelt leie en bil og ta turen til Altea Man kjører langs N332, en veg som til tider kan være svært trafikkert, og vel fremme kan parkeringen i byen være noe problematisk, men det finnes en god underjordisk parkeringsplass i nærheten av jernbanestasjonen, som hadde 24 timers bemannet vakthold og høflig personale.

Etter parkeringen har man to valg om hvor man vil begynne besøket. Man kan enten gå opp kronglete bratt og svingete bakke til den strålende gamle kirken på toppen av åsen, eller krysse den travle hovedveien som byen i to.

Kirken i Altea

Ser man oppover på kirken, og kanskje også husker sesong 2 av ITV i Benidorm, der Kate og Martin klatrer opp de smale hvitkalkede gatene til en utkikkstårn, har vi besluttet å dra til kirken først, mens vi tenker at etter turen skal en øl og en tapas være svært velkommen.

Klatreturen opp til kirken er trolig best i det kjølige været som morgenen eller tidlig kveld, og det venter en riktig godbit når du kommer til toppen. Den feiende utsikten over bukten til Benidorm er til å dø for, og vi ble her mye lenger enn vi hadde tenkt til, og bildet nedenfor forteller deg hvorfor!

Havnen i Altea

Når man har fått nok nok av utsikten, tar man enkelt spaserturen ned bakken mot byen, krysset hovedveien i et  gangfelt (anbefales av sikkerhetsmessige grunner!) Og går deretter til den nærliggende promenadeområdet, hvor man finner en fin liten Tysk bar som drives av en svært hyggelig eldre kar. Her kan man bestille et par kalde øl og noen lette småretter, da man ikke ønsker å ødelegge lunsjen senere på dagen.

Promenaden er bred og flat, og derfor synes den å tiltrekke seg en stor mengde av roller-bladers og skateboardere, men det er stort nok for alle, så de er ikke påtrengende, og alle er svært høflige.

Promenaden i Altea 

Hovedpromenaden, som du kan se på bildet ovenfor, er ikke et vanlig sandstrandområde, men den er likevel et flott sted å slappe av på og se på verdenen går forbi. Det er mengder av barer å besøke, og faktisk fant vi flere barer drevet av briter, irlendere, nordmenn, spanjoler og tyskere, og fortsatt finnes det garantert mange vi ikke fikk sett.

Er man bestemt på å  bruke litt tid på stranden under oppholdet i Altea, kan man ta turen ned til kysten ved Albir og "Cap Blanc", hvor det ligger en fin strand som man fint kan spasere ned til, på knapt 20 minutter fra gaten på bildet nedenfor.

Etter noen forfriskninger, besluttet vi å sjekke ut noen av de lokale butikkene, og det er en god blanding av jordnære og sære spanske butikker, pluss noen spesielle designer utsalgssteder, som kredittkortet mitt nesten dro meg bort fra før jeg rakk å kjøpe noe jeg egentlig ikke har bruk for, i følge kona.

Altea bysentrum

Det er et flott sted å besøke, og en ypperlig destinasjon for den spanske ferien i år. Jeg for min del skulle bare ønske vi hadde tid til å ha henge rundt litt lenger, og dette er et sted jeg vil definitivt vil besøke igjen neste år!