En guide til strender i Santa Pola

Santa Pola er en kystby på den fantastiske Costa Blanca-kysten, bare en halvtimes kjøretur fra den travle byen Alicante. Det er et flott sted for en familieferie og en strandferie der du kan slappe av og nyte den lokale sjømaten, atmosfæren og de flotte og naturlige omgivelsene som inkluderer saltområdene med sine flamingoer og sanddynene.

 

De beste stedene for å slappe av og nyte ferien i fred i denne lille byen er de lokale strendene. Du finner strender i Santa Pola som passer for enhver smak, fra lange sandstrender til mer intime, pittoreske bukter der det er roen som hersker. Vi har laget en guide til de beste strendene i Santa Pola som du kan bruke når du vil leie leilighet i Santa Pola.

 

Playa Levante

 

Strender i Santa Pola - Playa Levante

Denne Blått flagg-stranden med rolig sjø og mørk sand er veldig populær, spesielt i sommermånedene. Levante-stranden tilbyr mange fasiliteter for å gjøre dagen på stranden så komfortabel som mulig. Her finnes toaletter, badevakter, restauranter og mange steder å parkere. Stranden er også tilgjengelig for funksjonshemmede. Slapp av i den myke sanden eller nyt utsikten i skyggen av en av de vakre palmene på stranden.

 

Playa de la Ermita

 

En mer naturlig strand med stein og mørk sand, Playa de la Ermita (også kalt Mare de Deu-stranden), er stedet for deg hvis du er ute etter litt fred og ro under en ferie på Costa Blanca. Stranden er 240 meter lang og er omgitt av sanddyner og furutrær. Nyt utsikten utover det krystallklare havet eller ta deg en forfriskende svømmetur. Etter en avslappende tid på stranden, kan du avslutte med lokale matspesialiteter på chiringuito´en nær stranden.

 

Playa Varadero

 

Denne stranden ligger i den mer urbaniserte og østlige delen av Santa Pola og er en favoritt blant yngre mennesker. Playa Varadero er omtrent 500 meter lang og har Blått flagg-status. Stranden har alle slags fasiliteter som badevakter, toaletter, volleyballbaner, paraplyer og hengekøyer. Der den ligger omgitt av vakre palmer, er Varadero Playa et must under din strandferie i Santa Pola. Også en samling av strender kalt Calas de Santa Pola del Este er vel verdt et besøk der de ligger like øst for Varadero Playa.

 

Gran Playa

 

Denne stranden er litt over én kilometer lang og er et flott sted å bare slappe av og nyte solen i Santa Pola. Ta en drink på chiringuito´en i nærheten og nyt utsikten over det rolige havet. Stranden har ofte ideelle forhold for vannsporter som windsurfing. Hvis du ønsker å prøve, kan du sjekke ut den lokale windsurfklubben i Santa Pola som ligger nær Gran Playa.

 

Playa Lisa

 

Windsurfing på Playa Lisa

Denne stranden er mer enn 600 meter lang med fin sand og ligger svært nær saltområdene ved Santa Pola. Stranden er perfekt for avslapping eller for å svømme i det rolige vannet, og det er også flott å ta en drink i en av de mange barene i nærheten. Men det er ikke alt, for når værforholdene tillater det, er dette et flott sted for vannsport som seiling eller windsurfing.

 

Playa Tamarit

 

Playa Tamarit

En annen sandstrand, Playa Tamarit, på over 830 meter har også rolig og rent vann  er en flott strand for familier. For her kan barna fritt vandre rundt. Navnet stammer fra Torre Tamarit, et tidligere vakttårn i naturparken nær saltområdene ved Santa Pola. Fordi stranden har lignende vindforhold som på Playa Lisa, kan du ofte få øye på wind- og kitesurfere som viser sine triks her på Playa Tamarit.

 

Playa de la Gola

 

Playa de la Gola ligger like ved Playa Tamarit og er en strand som bare er tilgjengelig til fots og som er helt uten fasiliteter som du finner på de andre strendene i Santa Pola. Dette gjør det til en veldig rolig strand, populær blant folk som liker vannsport og tiltrekkes av ideelle værforhold. 

 

Calas del Cuartel

 

Dette er to ganske rolige og uberørte viker nordøst for Santa Pola og med krystallklart vann og stein som gjør dem ideelle for snorkling. Hvis du vil lære mer om det lokale sjølivet, kan du besøke Marine Biology Research Center som er knyttet til Universitetet i Alicante. Hver onsdag kan du også bli med på en gratis tur der informasjonen blir gitt på spansk eller engelsk.

 

Calas de L'Aljub

 

Disse buktene ligger innenfor et beskyttet område nær den imponerende Cabo de Santa Pola (Kapp Santa Pola) som er 144 meter høy. Calas de L'Aljub er perfekt for å koble fra og komme seg unna alt. Det er nesten ingen fasiliteter her, men det gjør buktene perfekte for en avslappende svømmetur eller for å snorkle og utforske hva som ligger på havbunnen.

 

Playa del Pinet

 

Playa del Pinet er 3.324 meter lang og ligger rett ved saltområdene i Santa Pola. Stranden er bare tilgjengelig til fots, fordi dette er en veldig rolig og uberørt del av Santa Polas kystlinje. Du finner ingen fasiliteter på Playa del Pinet, så hvis du blir sulten, må du dra tilbake til de mer sentrale strendene i Santa Pola.

 

Calas Santiago Bernabeu

 

Det ringer gjerne en bjelle når navnet Santiago Bernabeu blir uttalt. Real Madrids hjemmebane er oppkalt etter denne tidligere spilleren og ekspresidenten i klubben. De kalte disse strendene opp etter Bernabeu som pleide å tilbringe somrene i et hus i nærheten.

 

Calas Santiago Bernabeu består av tre bukter: Cala I, Cala II og Cala III. Alle ligger nær Playa Levante og Santa Pola-havnen. På disse Blått flagg-strendene finner du alle nødvendige fasiliteter slik som restauranter for at besøket på disse lokale strendene skal bli så komfortabelt som mulig.

 

Kystlinjen til Santa Pola tilbyr noe for enhver smak, fra lange sandstrender, intime bukter til strender der vannsportsfans kan få en god treningsøkt i vannet. Dra til Santa Pola og oppdag denne mangfoldige kystlinjen!