Opplev Spania fra hesteryggen: rideferie på Costa Blanca

Vi får alle følelsen av frihet når vi enten traver på de smale skogstiene, eller galopperer over de gresskledte markene, langt vekk fra byenes os og larm. Det finnes ingen bedre måter å oppleve naturen og landskapet på.

I Spania er landskapet annerledes, men minst like skjønt å oppleve høyt til hest. Vi var 1 uke i Benidorm i april måned, og solen skinte, uten at det ble for varmt å være rytter. 

 

Hesteridning for alle

Vi fløy til Alicante Lufthavn, og etter vi hadde hentet leiebilen vår, satte vi kursen nordover på AP-7 betalingsmotorveien, og nådde Benidorm etter 45 minutter. 

Da vi hadde installert oss på hotellet og fått noe å spise, var klokken allerede blitt så mye at vi bare nøyde oss med å gå en tur på stranden, Levante, mens vi snakket og la planer for neste dag.

Friske og uthvilte, red vi ut i Benidorm

Neste dag startet vi med et overdådig frokostbord, etterfulgt av en kort spasertur for å fordøye all den deilige maten. Vi hadde avtalt å møte Karen, som har bodd i området i 25 år. Hun har en rideskole og et ponnisenter like utenfor byen, som grenser opp mot en pinjeskog.

Hesteridning i naturen

Da vi hadde salet opp, dro vi ut til bakkene omkring Benidorm. Først i trav, så i galopp gjennom en furuskog, hvor vi kunne skimte Middelhavet mellom trestammene. Det var en helt utrolig skog, og jeg kan fortsatt huske den markante duften av furutrærne.

Jeg var glad for vi hadde valgt Benidorm, men det kunne sånn sett ha vært hvor som helst i det rurale Spania, at en slik perfekt rideferie skulle kunne finne sted. Bare på Costa Blanca finnes det flere rideskoler som tilbyr ridning på alle nivåer; turridning, agility og den ekstremt populære dressurridningen, "Doma".

Hesteridning

Hvert år blir det holdt mange forskjellige konkurranser langs kysten, som tiltrekker seg toppryttere som Pippa Funnell, Carl Hester, Laura Bechtolsheimer, Charlotte Dujardin og Emile Faurie. Britiske sprangryttere kommer også jevnlig til konkurransen i Oliva, som alltid har tilskuere fra hele Europa.

Det er enkelt å finne gode rideskoler i Spania, og man behøver ikke ha noen rideerfaring for å melde seg på et kurs. Særlig om våren og høsten er forholdene perfekte til ridning, da det kan bli litt vel varmt i sommermånedene, juli og august i særdeleshet.

Sånn finner du en rideskole

Det finnes mange forskjellige rideskoler på internett, som man kan ta kontakt med hjemme fra Norge. På den måten kan man i ro og mak planlegge reisen i sitt eget hjem. De fleste sidene er på spansk, men det finnes også sider på både norsk og engelsk.

På Costa Blanca er det rideskoler og flere staller som drives af tyskere, franskmenn eller skandinaver, så uansett hvilket språk man snakker, vil man lett finne likesinnede hesteentusiaster på kysten.

Hvis du er på utkikk etter et ponnisenter i Spania, skal du holde øye etter et skilt med ordet "Hipica".

Ridetur på stranden

Det er uendelige mange hesteaktiviteter i Spania, som for eksempel rideturer på stranden eller ponniridning om natten, kun ført an med en fakkel, for å nevne noen. Det er fasiliteter og skoler som passer til alle nivåer og evner, samt spesialskoler for ridning for funksjonshemmede.

Området rundt Valencia by er kjent som "Camp de Turia" (Turia-landskapet). Her arrangeres det ponniridning på stier i landskapet, kombinert med campingferie i de nærliggende fjellene, under et teppe av stjerner. Det er den ømme bakdelen verdt, bare turen ut for  å se den fantastiske stjernehimmel.

Dyrenes dag i Liria

En dag i januar ble vi invitert på ridetur inne i byen, Liria, like utenfor Valencia by. Det er en begivenhet som holdes over hele Spania som kaldes "Dyrenes dag" (La dia de los animales) eller "St, Antonios dag" (La dia de San Antonio) Antonio", da St. Antonio er dyrenes skytshelgen.

Høyt til hest i byens gater

Vi sto veldig tidlig opp på en veldig kald dag, og red gjennom byens gater, med for rådhusplassen, hvor den lokale katolske biskopen velsignet dyrene, og stenket vievann på dem.

Hvis du liker hester, kan vi varmt anbefale en rideferie på Costa Blanca. Det er enkelt å arrangere, og det er rikelig med ferieboliger som kan leies i området omkring Costa Blanca.