Guide til de beste strendene i Denia

De gylne sandstrendene du finner her langs det skinnende og turkise Middelhavet, fungerer som en magnet og sørger for mange feriegjester til Denia. Dette vakre feriestedet på den nordlige delen av Costa Blanca har 15 kilometer kystlinje og er delt inn i to store strekninger: Las Rotas sør for sentrum og Las Marinas mot nord.

 

Familier elsker de store og lange strendene med mange lekeplasser på Las Marinas-området, mens dykkere og gjester som snorkler liker å utforske de små buktene på Las Rotas-siden. Når ettermiddagsbrisen kommer, går surfere og kite-surfere i vannet for å prøve ut sine ferdigheter.

 

Denia er også et flott sted å dra på delfin- og knølhval-safari, for i denne delen av Valencia-regionen trives disse marine skapningene best. Cabo de San Antonio Marine Reserve er det beste stedet å kikke etter disse dyrene.

 

Las Rotas i Denia

Enten du leter etter en trygg strand for å padle sammen med barna og bygge sandslott, utforske det krystallklare vannet eller bare slappe av i en stille bukt, har Denia en strand som passer for deg. Denne vakre kystbyen er perfekt for en strandferie. Bestill en feriebolig i Denia og bli kjent med den mangfoldige og rike kysten.

 

Las Rotas

 

Las Rotas i Denia

Las Rotas har en fantastisk natur og er en av de vakreste delene av Denia. Den har noen flotte sjømat- og paella-restauranter der du kan nyte et måltid på uteserveringene ved sjøen. Stedet er populært blant turgåere og folk som lufter hundene sine, så vel som blant folk som leter etter en bortgjemt, skjermet bukt for soling og svømming.

 

Denne kyststrekningen rommer flere pittoreske viker der det ikke er uvanlig å tilbringe dagen i nesten fullstendig ensomhet. Området er også veldig populært blant dykkere og folk som snorkler, for du kan tilbringe flere timer med å utforske det rike livet som den steinete havbunnen skjuler.

 

La Cala

 

La Cala-stranden i Denia

La Cala er en pen liten bukt ved foten av den vakre Cabo de San Antonio som skiller Denia og Javea. Det er en rolig strand som er dannet av bergarter og grus og som er populært til snorkling i det turkise vannet.

 

Du kommer til denne avsidesliggende og rolige bukta ved å kjøre langs veien Barranc del Monyo til Les Arenetes, en annen og liten steinete bukt som ligger rett ved. Når du kommer til utsiktspunktet, kommer du ned til stranden ved å følge stien og trappene. La Cala har plass til både naturister og vanlige soltilbedere.

 

Cala El Trampolí

 

Trampolí-stranden i Denia

På Las Rotas ligger også den naturskjønne El Trampolí-stranden som er perfekt til dykking og snorkling. Det er en annen bukt med den populær sjømatrestauranten Pegoli og Helios bar innen kort gangavstand.

 

Det rike marine livet på havbunnen blir høyt verdsatt av dykkere. På grunn av stedets viktige betydning, blir det bare utstedt 15 lisenser for dykking hver dag på turistkontoret. For mer informasjon, besøk den offisielle nettsiden.

 

La Marineta Cassiana

 

Playa La Marineta Cassiana i Denia

Når du beveger deg mot sentrum av Denia sentrum, kommer du til marinaen som er fylt med både elegante båter og restauranter. Her finner du også den svært populære stranden Marineta Cassiana.

 

Fordi det er en liten sandstrand, kan den fort bli overfylt om sommeren. Her er det perfekt å svømme på grunn av det rolige vannet eller praktisere andre vannsportaktiviteter.

 

Mens du bader kan du se båtene forlate marinaen eller se på padlere eller surfere som leker i vannet. Strandbaren er åpen om sommeren, og det ligger flere barer og restauranter på den andre siden av veien.

 

Playa La Marineta Cassiana i Denia

Dette er en trygg og god strand med kvalitetsmerket Blått flagg med fotdusjer og enkel adgang for bevegelseshemmede. Om sommeren finnes det toaletter, utleie av solsenger og parasoller og badevakt.

 

Hvis det er for mange mennesker på Marineta Cassiana, finnes det en annen liten strand langs promenaden mot Las Rotas. Den er ikke så ren, men den er mindre overfylt og perfekt for soling og svømming.

 

Las Marinas

 

Playa El Raset i Denia

Lange og gylne sandstrender så langt øyet kan se har gjort at denne delen av Denia er en favoritt blant barnefamilier. Her er det god plass til å bygge sandslott eller begrave far i sanden, og den langgrunne stranda gjør det trygt for padling og svømming.

 

Nordover fra havnen i Denia kommer du til Las Marinas-området som utgjør den mer turistifiserte delen av byen. På den første delen av denne lange strekningen med hvit sand ligger den lille stranden i Punta del Raset. Lenger nord finner du Les Marines, Les Bovets, Els Molins, Playa Almadrava og Les Deveses, alle med Blått flagg-status. Det finnes et lekeområde for barn, dusjer, badevakter, utleie av utstyr og strandbarer om sommeren.

 

På den andre siden av veien finnes dusinvis av barer og restauranter der du kan kjøle deg ned og spise en sen lunsj med paella, pizza eller lokalt fanget fisk.

 

Les Bovetes

 

Playa Les Bovetes i Denia

En favoritt blant familier med barn er Les Bovetes-stranden som ligger i Las Marinas-området i Denia. Den har nydelig fin og gyllen sand som er perfekt for å lek og moro. Den ligger nær sentrum slik at du kan kombinere en tur på stranden med et besøk på middelalderslottet i Denia eller dra på shopping.

 

Denne Blått flagg-stranden tiltrekker seg også surfere og kite-surfere som setter sine fargeklatter på den de dypblåe himmelen og havet.

 

Stranden har også solsenger og fotdusjer, og det finnes mange restauranter og barer på hovedveien bak stranden.

 

Els Molins

 

Playa Els Molins i Denia

Hvis Les Bovetes er overfylt, ligger Els Molins-stranden bare en kort strekning lenger mot nord. Dette er også en Blått flagg-strand med gyllen sand og lett adgang for funksjonshemmede. Surfere foretrekker gjerne strendene langs denne delen av Las Marinas om ettermiddagen når (eller hvis) vinden friskner til.

 

Med en småbåt kan du også dra til strender og bukter som Calle Mar Cantabrico, Calle Llac San Martí og Calle Llac Tana.

 

Playa l’Almadrava

 

Playa Almadrava i Denia

Vindsurfere liker også å fange den varme ettermiddagsbrisen på l'Almadrava i Els Poblets, en annen vakker strekning med gyllen sand, grunt vann og vakker utsikt. Dette stedet har tiltrukket seg soltilbedere i mange år.

 

Det er også et ideelt sted for vannsport som vindsurfing, seiling, jetski eller fiske.

 

Les Deveses

 

Playa Les Deveses i Denia

På den nordlige delen av Denia-kysten ligger den vakre Les Deveses-stranden som strekker seg hele fire kilometer.

 

Om sommeren trekker de varme og sørlige vindene til seg dusinvis av vindsurfere. Du kan velge mellom å nyte de akrobatiske øvelsene - eller selv bli med på moroa.

 

Dykkere kan også kikke etter ulike typer fisk og utforske den marine naturen under vann.

 

Spise ut

 

Restaurante El Pegoli på Las Rotas i Denia

Det er ikke vanskelig å finne et sted å spise i Denia, fordi byen har mer enn 300 restauranter som spenner fra billige og muntre tapasbarer til den luksuriøse Quique Dacosta-restauranten med tre Michelin-stjerner.

 

Hvis du er på vei til Las Marinas-strendene, er hovedveien Les Marines langs stranden omgitt av restauranter som spesialiserer seg på et bredt utvalg av retter, inkludert paellaer, sjømat, eller retter fra det italienske-, kinesiske-, tyske-, nederlandske- eller indiske kjøkken.

 

Paella

Mange restauranter har faste priser på lunsjmenyene, gjerne kalt ”meny del día”. Her får du god valuta for pengene.

 

De beste stedene å prøve fersk sjømat eller ulike paella-retter, som jo hører til i disse områdene, er på de imponerende restaurantene i Las Rotas og i Denia-marinaen.

 

Transport

 

Denibus kjører busser fra Las Rotas i sør til sentrum og langs Las Marinas. Busser fra Denia sentrum til Las Marinas går ikke særlig ofte om vinteren, men fra juni til september går det busser omtrent hvert 20. minutt fra kl. 07.00 til 11.30.

 

Bussen til Las Rotas går hver time gjennom hele året, men bare fram til kl. 21.00. Deretter trenger du egen bil eller en drosje.

 

Du kan parkere i gatene i nærheten av strendene, men de blir raskt opptatt om sommeren. Det finnes også en stor parkeringsplass ved havnen der fergene går til Balearene. Du kan gå til den nærmeste Las Marinas-stranden herfra.