Den 7 beste aktivitetene for barn i Empuriabrava

Det kan være krevende å dra på ferie med barn. Derfor er det lurt å planlegge litt på forhånd. Her finner du oversikten over de sju beste aktivitetene som særlig retter seg mot barn i Empuriabrava. Det kan gjøre ferien morsom og givende for hele familien.

Barn på stranden ved Marina de la Torre

Prøv vindtunnelen!

 

Det er tre år siden det katalanske selskapet Windoor Realfly bygde vindtunnelen i Empuriabrava. I denne går det en kontinuerlig strøm av luft ved hjelp av kraftige turbiner. Dermed kan du oppleve denne ”ekstremsporten” og være ”i fritt fall” i et helt trygt miljø med null prosent risiko. Også barn over fire år kan være med.Vindtunnelen på Costa Brava

I vindtunnelen presses lufta gjennom i en fart på 300 km/t, og dermed kan både voksne og barn holde seg svevede i røret.

 

At det var akkurat her i Empuriabrava at man skulle utvikle vindtunnelen er kanskje ikke særlig tilfeldig, for stedet og området har lange tradisjoner innenfor fallskjermhopping og flysimulatorer.

 

En vanlig billett til vindtunnelen koster 54 € og lar deg gjøre to turer med en innlagt pause. Den sterke luftstrømmen gjør at kroppen svever i en høyde på mellom seks og ti meter, men det er alltid en instruktør som styrer og passer på. Det er dessuten nødvendig å bruke spesielle drakter og hjelmer for å unngå muligheter for ulykker. Fordi vindtunnelen er i gjennomsiktig glass har du en praktfull utsikt over Baía Rosas, og det gir deg en virkelig følelse av å fly. Etterpå får du en USB-pinne med video og bilder fra turen i vindtunnelen.

 

Se skikkelig fallskjermhoppingMange dyrker skydiving ved Empuriabrava

Når du har seilt gjennom vindtunnelen, er det på tide å se og oppleve virkelige fallskjermhoppere i aksjon. Det kan være så sterkt at det faktisk gir deg klump i halsen og skikkelig sug i magen. Og kanskje enda bedre; for å ha en skikkelig fin ferie, trenger du ikke bestandig bruke mye penger. På denne flyplassen kan bli underholdt uten at det koster noe som helst. 

Flyplassen i Empuriabrava har drevet på i 30 år og er det viktigste stedet på Costa Brava for alle som elsker fallskjermhopping. Hvert år tar det av rundt 6.000 fly med til sammen 130.000 fallskermhopper fra denne flyplassen.Parasailing er også mulig

Fallskjermhopping er selvsagt forbudt for mindreårige, men hvis du reiser med andre voksne og ønsker at dere sammen skal oppleve fallskjermhopp, kan du gjøre det her. For å gi total sikkerhet, hopper du alltid sammen en instruktør som utløser skjermen slik at du aldri trenger å bekymre deg for noe.

 

Fallskjermhoppet skjer i 4.000 meters høyde. Først ca ett minutt i fritt fall og deretter utløses fallskjermen, og den kontrollerte landingen skjer ca. fem minutter senere etter at du har hatt en fantastisk utsikt mot Cabo de Creus, Empuriabrava by og fjellkjeden Pyreneene. En uforglemmelig opplevelse!

 

Lei deg en feriebolig i Empuriabrava og nær flyplassen, så har du lett tilgang til både å gjennomføre fallskjermhopping eller bare se opp på himmelen på alle akrobatene som suser gjennom lufta.

 

La adrenalinet hvile i SommerfuglparkenSommerfuglparken

Parkens tropiske hage rommer en rik flora og fauna på sine 1.000 m2 store og overdekkede område der du kan finne mange forskjellige arter av sommerfugler som du aldri tidligere har sett, papegøyer og andre fugler, iguaner, parakitter og skilpadder som lever under tropiske forhold og med temperaturer rundt 28° C og 80% luftfuktighet, som om de var i sitt naturlige habitat.

 

Når du går inn i parken, vil du umiddelbart merke forskjellen i temperatur og fuktighet. Barn er vanligvis svært fascinert av reptiler og iguaner, men også av alle fuglene som sitter i trærne og av sommerfuglene i alle farger som finnes her. Det finnes informasjonsskilter som forteller om de ulike dyrene, fuglene og sommerfuglene. Visste du for eksempel at sommerfugler har smakssansen på bena?Sommerfuglparken 

Å dra til Sommerfuglparken vil gi opplevelser som barna dine vil elske. Dyrene er vant til menneskelig tilstedeværelse, så det er lett å ta bilder mens barna mater fuglene eller tar på ryggkammene til iguanene. Parken er åpen mellom april og november, men det beste er å besøke parken en sommerdager når sola skinner intenst, for da holder sommerfuglene den høyeste aktiviteten.

 

Besøk vannparken AquabravaBadeland Aquabrava på Costa Brava

Parken ligger noen få kilometer fra Empuriabrava, ved byen Roses. Barna vil nyte å tilbringe en dag her, særlig på grunn av det store utvalget av vannsklier og bassenger. Her finnes 19 aktiviteter, på alle nivåer, fra de enkleste til de mest utfordrende.

 

Her kan du klatre i fossefall, skli gjennom lange rør, hvile ut i stille bassenger eller seile gjennom ville elveløp. Deler av parken er spesielt tilrettelagt for barn med helt trygge vannsklier, bølgebassenger og et piratskip.

Badeland Aquabrava på Costa Brava

Inngangsbilletten variere med hvor store barna er, de som er mindre enn 80 cm kommer inn gratis. Prisene varierer ellers fra 16 til 30 €. Se all informasjon på stedets nettsted.

 

Utforsk Empuriabravas kanaler i en båt

 

I Empuriabrava kan du og barna dine være sjøfolk for en dag. Operatøren Canals I Mar, Av. Joan Carles I, tilbyr båtutleie med timepriser som starter fra 40 € og med skip av forskjellige utforminger og størrelserKanalene i Empuriabrava på Costa Brava

Et besøk på Empuriabravas kanaler er en opplevelse som ikke blir glemt med det første.

 

Prøv Minigolf!Spill minigolf i Empuriabrava

Midt i det historiske sentrum av Empuriabrava kan du spille i Minigolf Carmansó, med et godt godt tilrettelagt område med kunstgress, fulle av hindringer og med 18 hull. Stedet åpnet sine dører allerede i 1983 og er forutsatt et populært sted.

 

Et besøk på dette området med barna dine gir en fin introduksjon til golfsporten. Området åpner kl. 10:00 og billettene koster bare 5 €.

 

Dra på Empuriabrava-stranden og prøv hoppeslottet

På Empuriabrava-stranden finnes det også hoppeslottDen praktfulle Platja d'Empuriabrava ved byporten, tilbyr oppblåsbare konstruksjoner ute i sjøen. Her finnes det sklier, trampoliner, hinderløyper og mange flytende deler. Et naturlig badeland til særlig glede for barna.

 

Det er firmaet Aquamar CEMM som driver steder, og billettprisene varierer mellom € 6 per halvtime og € 25 for en hel dag med underholdning i hoppeslott.

 

Med en feriebolig på stranden vil du oppleve at en dag i Platja d'Empuriabrava er full av masse energi og moro.

 

Mange andre opplevelser venter på deg og din familie i Spania. Tilbring en komfortabel ferie i et av våre feriehus til leie i provinsen Girona.