De beste strendene i Empuriabrava

Hva med en luksuriøs ferie utenfor de tradisjonelle turistdestinasjonene? Fordi sommeren for mange av oss handler om nettopp solrike dager, bading og myk sand, presenterer vi her noen av de fantastiske strendene i Empuriabrava.

Emupriabrava på Costa Brava

Byen Girona og den tilhørende provinsen med samme navn er kjent for sine strender, og de aller flotteste finner du her rundt byen Empuriabrava. Byen har nesten sju kilometer med strender. Empuriabrava-stranden sammen med strandpromenaden skaper et slags italiensk Venezia-miljø, midt i dette spanske området. Stranden her er også den største og beste i dette området.

 

Empuriabrava-stranden

Stranden har Blått flagg, er 1,5 kilometer lang og 90 meter bred og dekker området fra Murga-elven i sør til bysentrum.

Empuriabrava på Costa Brava

Stranden er kjent for sitt rene vann. I tillegg til det Blå flagget, har den også sin ”Q-merking” som garanterer for kvalitetsturisme og ISO-sertifisering 14001.

 

For deg som besøkende betyr det at alle krav til sikkerhet og komfort er innfridd, bl.a. når det gjelder badevakter, kvaliteten på vann og strand, tilgjengelighet, ulike former for vannsport-aktiviteter, restauranter og strandbarer.

Empuriabrava på Costa Brava

Stranden appellerer særlig til barnefamilier på grunn av sin korte avstand til sentrum av Empuriabrava. Om du går fra den ene til den andre enden av stranden, svir du ikke bare av mange kalorier, men du får også en vakker utsikt over Cabo de Creus og det spektakulære landskapet med sanddyner som grenser opp mot våtmarkene i naturparken som ligger her.

 

Playa de la Rubina

På denne stranden  i Parque Natural de l'd Emporda, mellom byen Empuriabrava og munningen av elven Santa Margarita, tillater man flere aktiviteter som vanligvis ikke er tillatt på andre strender, for eksempel kan du ta med hunden din og la den bade på avmerkede områder. Du kan også øve deg på kite-surfing. Dessuten finnes det serveringssteder på området.

 

Playa de la Rubina er 1,8 kilometer lang og med mange attraksjoner og tilbud. Ved den sørlige enden av stranden ligger åpningen i moloanlegget, og her kan du se fritidsbåtene når de seiler ut og inn.

 i Empuriabrava på Costa Brava Det er også her den kommunale seilskolen holder til, og har du seilerblod i årene, er det hit du bør dra. Her kan du ta timer i seiling eller leie båt. På nordsiden av Playa de la Rubina finner du et område med sanddyner og et særegent økosystemet som hører til Parque Natural de l'Emporda (naturpark). Sanddynene er vernet fordi de er viktige for å sikre kvaliteten på stranden og for å bevare områdets flora og fauna.

Playa de la Rubina i Empuriabrava på Costa BravaPlaya de la Rubina er et naturlig sted å dra for badegjester og tilbyr maksimal komfort med alle typer tjenester som førstehjelp, strandbarer, dusjer og utleievirksomhet.

 

Playa Can Comes

Denne stranden er på mange måter den rake motsetningen til de store og urbane strendene i Barcelona som også er vel verdt et besøk med alle sine sommeraktiviteter. Playa Can Comes ligger langt fra sentrum, er nærmest skjult midt i naturen og er ikke overbefolket slik mange andre strender kan være. Om du leier deg en feriebolig ved denne stranden i Empuriabrava, kan du hver morgen våkne opp og føle deg forynget.

Empuriabrava på Costa Brava

Playa Can Comes ligger i Parque Natural de l'Emporda, mellom elvene Muga og Fluvià, og de nesten fire kilometer med strender garantere at det er nok plass til at du kan ha en rolig dag uten å måtte forholde deg til mange mennesker.

 

Dette er en 100 prosent naturlig strand, uten bygninger og med et bredt mangfold av fuglearter som flyr rundt og over deg. Stranden har gyllen sand og er uten steiner, men den ligger utsatt til for bølger, så det er ikke rart at mange brettseilere kommer hit for å praktisere sporten. Husk å ta med egen søppelpose og sørg for å forlate stranden ren etter deg.

Empuriabrava på Costa Brava

Leier du en feriebolig her i Girona-provinsen, vil du alltid være i nærheten av mange strender og gode badeplasser. Spanias strender venter på deg!

 

Kart