10 sommerarrangementer i Barcelona du ikke må gå glipp av

Det er ingen tvil om at sommeren er den mest turistfylte sesongen i Barcelona. Mens de fleste mennesker legger turen til stranden i løpet av disse varme månedene, er byen også full av morsomme aktiviteter som pågår over hele byen. Sjekk ut disse 10 morsomme ideene til konserter, ferietradisjoner og kulturelle begivenheter i Barcelona i sommer!

1. Saint John festivalen (23. juni)

Du tror kanskje den mest bråkete natten i året er på nyttårsaften? Vel, ikke i Barcelona - da er det kvelden den 23. juni, da lokalbefolkningen feirer Saint John festivalen. Da kan du nyte en hel natt med fyrverkeri som hedrer den første dagen av sommersolverv. Mange drar til strendene for å se på fyrverkeriet, men vær oppmerksom på at det ofte samles svært store folkemengder der.

Dagen etter er nasjonal helligdag og det katalanske folket feirer videre, blant annet med å spise coca, en slags søt kringle av flatbrød, toppet med kandisert frukt.

Fyrverkeri i Barcelona

2. Pride Barcelona (Juni - Juli)

Barcelona er ansett for å være en svært tolerant og fordomsfri by - faktisk så mye at det er en av de viktigste byene i Europa for homofile. Det er til og med et lite område i Eixample kalt "Gaixample" (uttales "gay-sham-pluh"), som hovedsakelig består av forretninger og etablissementer rettet mot det homofile miljøet.

Pride Barcelona er en ukes lang feiring med en rekke arrangementer for homofile, lesbiske, transseksuelle og alle andre som ønsker å vise respekt for og feire en alternativ livsstil. Arrangementene inkluderer et høyhælet løp, en homofil handlegate for en dag, dragkonkurranser, et skumparty , arrangementer for barna, og selvfølgelig, det hele blir toppet med en homofil pride street parade.

Barcelona homostrand

3. Cruilla Barcelona Sommer Festival (Juli)

Dette tredagers arrangementet tiltrekker seg over 40.000 musikkentusiaster hvert år, og stort sett er det et ungt publikum, hvis musikksmak inkluderer folkemusikk, reggae, amerikansk rock, hip hop og ska for å nevne noen. Blant tidligere kunstnere som har deltatt finner man Suede, Jack Johnson og Public Enemy.

4. Grec Festival (Juli)

Grec Festival er en måned lang lang festival med arrangementer fulle av teater, musikk, dans og sirkus produksjoner. Det blir stort sett holdt i det vakre Grec Theatre i Montjuic, og har så langt holdt på i over 40 år. Teateret er en stor utendørs arena bygget for å etterligne en gammel gresk amfiteater . Fremmet av Barcelonas byråd fremvises det under The Grec Festival mange førsteklasses forestillinger av katalanske kunstnere og artister.

5. Musics al Parcs (Juli)

Utendørs er stedet å være om sommeren, og i juni og ut august, kan du delta på utendørs sommerkonserter - også kalt musikkens al Parcs.

De fleste av konsertene varierer fra jazz til klassisk musikk, og forestillingene kan være imponerende store. De fleste konsertene begynner klokken 21:00, og arenaer er Park Ciutadella, Turó Park, Park Joan Miró, og Parc de la Estació del Nord. Og det beste av alt - inngangen er gratis!

Ciutadella Park

6. Festa Major Raval (Juli)

Et av de noe røffere områdene i Barcelona er Raval, et mangfoldig nabolag med sterkt samhold i de trange gatene, men likevel med en mengde sjarme og smakfullhet. Til tross for et heller frynsete rykte på grunn av narkotika og kriminalitet er det likevel et fascinerende sted å besøke, med sine halalbutikker, vintage platesjapper og små scener med spennende artister.

Nabolaget feirer også sin egen 3-dagers festival, som faller sammen med nabolagets fest for deres skytshelgen Mare de Deu de Carme. Du kan forvente å se capgrossos (figurer med store hoder), castellers (menneskelige tårn), parader, konserter, dans og mye mer.

7. Sala Montjuic (Juli - August)

Montjuic er et vakkert kupert område i Barcelona, og om sommeren kan man få en klar utsikt over byen. Man kan også nyte en frilufts filmfestival som arrangeres på Castell de Montjuic. Ta med litt snacks, drikke, et teppe å legge under rumpa, og din kjære. Sett deg ned og nyt en film som spenner fra thrillere som "Nattsvermeren " til morsomme animerte filmer for barna som for eksempel "Inside Out".

Montjuic Castle

8. San Miguel Mas i Mas Festival (Juli - August)

Mas familien eier en rekke fasiliteter i Barcelona, som technonattklubben Moog, Jamboree Jazz Club, og Tarantos flamencoarena. Konsertene arrangeres for det meste i august da lokalbefolkningen er på ferie, men forestillingene pågår over hele byen hele måneden. Arrangementene inkluderer Palau de la Musica Catalana, Born Cultural Centre, og deres egne forestillinger. Man kan nyte alt fra jam til levende klassisk musikk, flamenco, eller elektronisk musikk, for å nevne noen.

9. Festa Major de Gracia (August)

Denne nabolagsfesten bør man virkelig ikke gå glipp av. Omlag 25 foreninger bruker månedsvis på forberedelsene som består i å dekorere gatene sine i håp om å vinne premien for flotteste gate. Deltakerne bruker resirkulerte materialer som plastflasker, bølgepapp, trebiter eller papp til å dekorere sine gater etter et bestemt tema.

Gatene blir forholdsvis folksomme utover dagen, og de besøkende uttrykker sin glede over alle de flotte utsmykningene mens de nyter en kald øl, gjerne samtidig som de lytter til en av de mange konsertene.

Gracia festival

10. La Diada (11. September)

Forvent å se massevis av røde og gule katalanske flagg på denne dagen. La diada, Katalonias nasjonaldag, feirer den spanske arvefølgekrigen i 1714. Det er en mulighet for lokalbefolkningen til å erklære sin stolte arv, så det holdes mange demonstrasjoner på denne dagen, nå mest fordi de ønsker seg uavhengighet fra resten av Spania. Katalanerne besøker også Fossar de les Morares, et kjent minnesmerke i form av et torg.

For å få en smak av den katalansk kulturen holdes det åpent hus på Palau de la Generalitat i Plaça Sant Jaume og i det katalanske parlamentet på Parc de la Ciutadella. Man kan også få gratis adgang til MNAC museum og Born Cultural Centre.

 Rafael Casanovas monument

Har du vært i Barcelona om sommeren? Hvis tilfelle, har du vært på noen av disse arrangementene? Kanskje du kan anbefale noen flere ting man kan gjøre?