Oppdag Empuriabrava – Spanias Venezia

Empuriabrava er en moderne by på Costa Brava som ligger i Castello d'Empúries-Empuriabrava kommune, et område med middelalderlandsbyer, strender og en viktig historisk arv. I selve byen Empuriabrava finnes det hele 25 km med farbare kanaler, noe som gjør at byen har enormt mye småbåttrafikk. Det er derfor Empuriabrava gjerne blir kalt Spanias Venezia!

Her er de beste aktivitetene du kan gjøre i denne spanske kanalbyen. Lei deg en feriebolig i Empuriabrava og utforsk de ulike attraksjonene i området.

 

Seil på kanalene

Empuriabrava er kjent verden over kjent for vindtunnelen der du kan teste ut dine evner til å bevege deg mens vinden suser forbi i 300 km/t. Men det finnes også flotte og seilbare vannveier som minner om Venezia. Området framstår som luksuriøst og moderne etter å ha blitt bygd ut av en gruppe visjonære mennesker i 1968. De så at dette opprinnelige våtmarksområdet hadde store muligheter. I dag ligger det båter fortøyd utenfor hver av de store og luksuriøse villaene, og hver sommer får Empuriabrava ca. 80.000 gjester på besøk som vil leve ut drømmene i et leid feriehus.Kanalene i Empuriabrava på Costa Brava

De 25 km med kanaler dekker et område på 5.000 mål, og her kan du leie båt hos en av byens operatører og navigere akkurat hvor du vil. Her virker det som om de vanlige veiforbindelsene mellom de ulike delene av byen er erstattet med vannkanaler!

 

Ved fritidsbåthavnen i Empuriabrava ligger to store strender som begge har kvalitetsmerkingen Blått flagg. I nærheten ligger også våtmarksområdet Aiguamolls de l'Empordà og naturparken Cabo de Creus.

 

Besøk de mystiske innsjøene Aiguamolls de l'EmpordaInnsjøen Aiguamolls i l’Empordà

Det arrangeres hvert år en rekke spesielle festivaler og festligheter i Spania der du kan delta, men hvis du heller ønsker å koble ut og ta en pause, er få ting bedre enn å tilbringe en dag i naturområdet Aiguamolls de l'Emporda med sine innsjøer og våtmarksområder. Økosystemet er beskyttet ved lov, og området ble gjort til nasjonal naturpark i 1986.

 

Parken kan besøkes hele året, og med sine endeløse turstier, kan både voksne og barn tilbringer en dag her med utforskning av naturen med sine mer enn 300 arter av fugler (inkludert ibis-enverrugado, svarttrost eller den ikoniske hvite hegren, bl.a.) som venter på å bli oppdaget av deg.

Innsjøen Aiguamolls i l’EmpordàVi anbefaler at du ikke beveger deg utenfor de merkede stiene for å unngå å skade dette skjøre og store økosystemet. Det er mange severdigheter rundt i parken, så vel som små trehytter der du kan se på fuglene med kikkert uten selv å være synlig og uten å forstyrre dem.

 

Du bør starte turen ved å oppsøke huset der områdets informasjonskontor ligger, for der får du et kart over området og kan se hvilke veier og stier du kan benytte gjennom områdene med sine kanaler og strender.

 

Lei en sykkel og utforsk elven Muga

Fra Empuriabrava på Costa Brava

Den 40 km lange tidligere jernbanestrekningen følger elven Mugas løp og er perfekt for en sykkeltur. Reiseruten starter ved stranden i Empuriabrava, går gjennom ulike naturlandskaper som Parc Natural dels Aiguamolls de l'Emporda i Salinas-området og ender i Sant Llorenc de la Murga.

 

Dette er en av de beste måtene å bli kjent med de ulike områdene. Du kan leie terrengsykkel hos Ampuria Car eller Bike Shop (begge ligger i Calle Requesens 98). Prisene ligger rundt 12 € per dag.

 

Delta i middelalderfestivalen Tierra de TroubadoursMiddelalderfestivalen Tierra de Trovadores ved borgen i d'Empúries

Dette er en av de mest spesielle festivalene i regionen som dyrker tradisjonene fra den "mørke" middelalderen både når det gjelder turneringer, musikalske innslag og gatemarkeder, bl.a.Fra konkurransene under Middelalderfestivalen Tierra de Trovadores

Årets festival finner sted 8. til 10. september og vil i år være spesiell fordi festivalen markerer 700 årsdagen for grunnleggelsen av klosteret Sant Domènec av Castello d'Empuries. Så forberede deg på mjød, ryttere med hjelmer og rustninger og ha det gøy på Festival Medieval Tierra de Trovadores.

 

Den flotteste gotiske arkitekturen

Såkalt "religiøs turisme" er særlig knyttet til påsketradisjonene i Spania. Uansett, på Plaça Mossèn Cinto Verdaguer ligger en imponerende gotisk kirke som du bør besøke, nemlig basilikaen Santa Maria de Castelló. Dette er en av de beste eksemplene på gotisk arkitektur. Byggingen startet i det trettende århundret og ble sluttført med den ikoniske marmorfasaden i det femtende århundret. Inne i kirkebygget finnes en romersk døpefont, et alter, sarkofager og gotiske glassmalerier og andre spesielle ting. 

 

Om du besøker selve kirkemuseet, kan du se seremonielle gjenstander i gull og sølv, andre pyntegjenstander og arkeologiske funn som alle bidrar til å utdype historien til denne basilikaen.

 

Andre interessante tingKlosteret San Pere de Rodes på Costa Brava

Historisk arv

 

• En av de viktigste arkeologiske områdene å besøke er La Gran Casa i Portal Nou. Her kan du oppleve hvordan adelsfamilier levde i senmiddelalderen. Dette er også et annet godt eksempel på katalansk, gotisk arkitektur fra det fjortende og femtende århundret.

 

Slott

 

• Ikke gå glipp av La Torre Carlina i Carrer Calcinator, et slott og en festning fra det nittende århundret, bygget av Regimento de Toledo, som var ment å forsvare området fra angrep utenfra. Det var spesielt en historisk invasjon i 1874 som ble kjent under navnet “Fogo de Castelló”.

 

Middelalderkonstruksjoner

 

• I nærheten av Santa Maria de Castelló finnes det en middelaldersk bro som heter Pont Vell og som er vel verdt å ta en titt på. Den dateres tilbake til det fjortende århundret, ble opprinnelig kalt Ponte Nova fordi det var en veldig viktig for sin tids infrastruktur.

 

Empuriabrava byr på litt av hvert for vitebegjærlige og nysgjerrige besøkende. Se våre tilbud om feriehus i Girona og bli overrasket.