Familieferie i Figueres

Hvis du har bestemt deg for å besøke Figueres, er du sikkert tiltrukket av kunsten og magien til kunstneren Salvador Dalí. Dalí Theatre-Museum, tegnet av ham selv, er det beste stedet å få fullt innsyn i Dalís eksentriske arbeider. Men Figueres er mye mer. I denne artikkelen vil vi vise deg de beste tipsene for en flott familieferie i Figueres. Hvis du også velger å leie en feriebolig i Figueres, er du garantert en behagelig og komplett opplevelse.

 

Glem stress og mangel på tid, i Figueres vil vi vie oss til Dalís surrealisme, et unikt sted å la fantasien fly og skinne. Bli med!

 

Dalí Theatre-Museum

 

Denne bygningen ble designet av den katalanske kunstneren og bygget rundt det som tidligere var byteateret i Figueres. Som alltid lot Dali seg inspirere av motiver fra landskapet i Alto Ampurdián da han skapte denne spektakulære bygningen.

Teatro-Museo Dalí i Figueres

Hans endelige mål var å tilby en unik opplevelse for alle som ville besøke ham. Fasaden har en slående rød farge, og er brukket med gullfargede og hvite detaljer og på toppen en rekke store hvite egg. Inne finnes det et stort antall rom, rikt dekorert og med alle slags detaljer og med mange av Dalís verker.

Teatro-Museo Salvador Dalí i Figueres

Også i en tilstøtende bygning kan du besøke utstillingen av smykker designet av Dalí. Det er helt særegent. Et besøk i Dalís univers anbefales for både voksne og barn på grunn av blandingen av farger, former og motiver som ingen kan stille seg likegyldig til. Kjøp billetter på museets nettsted for å unngå lange timer i kø i sola.

 

En sjarmerende landsby

 

Dalí Theatre-Museum har betydd mye for å gjøre Figueres til hovedstaden i Alto Ampurdián. Byens historie går tusener av år tilbake i tid siden, til da grekerne og romerne utviklet vinproduksjon i Empordà.

Museo-Teatro de Dalí i Figueres

Fra middelalderen finnes noen av de vakreste torgene i byen, som Plaza del Ayuntamiento eller det gamle jødiske kvarteret. Av de gamle middelaldermurene er bare Torre Gorgot bevart. Det finner du når du beveger deg i retning av Dalí Theatre-Museum.

 

De flotteste bygningene er kanskje de som er bygget i modernistisk stil og som ligger langs La Rambla. De er arkitektoniske juveler fra slutten av det nittende og tidlig i det  tjuende århundret. I dag rommer de mange butikker, restauranter og museer som er verdt å oppleve. Det historiske sentrum er fullt av små plasser med uteserveringer og skulpturer, for eksempel monumentet til Salvador Dalí.

 

El Castell de Sant Ferran

 

En annet anbefalt besøk er Castell de Sant Ferran Castle (San Fernando-borgen), plassert på toppen og over Rose-bukta, med en spektakulær panoramautsikt over området rundt.

San Fernando-borgen

Dimensjonene på Castell de Sant Ferran er enorme, faktisk er dette en av de største militære festningsanleggene i Europa. Det ble bygget i det attende århundret og er i en svært god tilstand. I dag er det mulig å besøke med guidede turer. Du kan velge et vanlig besøk, men en annen måte å gjenoppleve historien på er med off-road biler eller ved å besøke de underjordiske sisterner i oppblåsbare båter. Et eventyr som særlig de minste vil sette pris på.

 

Hvis du vil besøke Castell de Sant Ferran, må du forhåndsbestille billetter.

 

Utendørsaktiviteter i Figueres

 

Reiser du med barn, er du trolig på jakt etter aktiviteter som alle sammen kan delta i, for eksempel utendørs og i naturen. En favorittaktivitet er å ta en tur med en luftballong. Du kan fly over vingårdene og dalene i Ampurdián-området.

San Fernando-borgen i Figueres

I Figueres er det også flere paintball-baner, perfekt for deg som vil pumpe adrenalin. Et annet alternativ er å leie kajakk i Boadella-reservoaret og følge løpet til Muga-elven og se de gamle ruinene under vannet.

 

Forflytter du deg til byene langs Costa Brava-kysten, oppdager du de fantastiske strendene og bortgjemte vikene. Ikke langt fra Figueres ligger byene Roses og Empuriabrava, bare kort vei fra naturparkene Cabo de Creus og Aiguamolls. Sjekk ut vår guide over de beste aktivitetene i Roses.

 

Mange museer

 

Vi nevnte at det historiske sentrum i Figueres er fylt med butikker, restauranter, uteserveringer og sjarmerende torg, men museene fortjener likevel en spesiell omtale. Legg merke til det store antallet museer som finnes i Figueres, - selv om dette er en liten by. Du kan for eksempel besøke Teknisk museum i l'Empordà, Elektrisitetsmuseet  eller Leketøymuseet i Catalonia.

Teatro-Museo de Salvador Dalí i Figueres
Leketøymuseet er trolig mest aktuelt hvis du reiser med barn. Museet ligger i sentrum, i Rambla de Figueres, og der inne finnes 4.000 forskjellige leker; papphester, sykler, bamser, dukker, osv. Leketøymuseet er et lite paradis for de minste.

 

Circus Festival: Elefant d'Or

 

Figueres har mange kulturelle aktiviteter hele året igjennom. Sirkusfestivalen ”Elefant d'Or” har opparbeidet seg et svært godt rykte, selv om det bare er fire år siden den startet. Allerede i dag er den en av de beste festivalene i sitt slag i Europa.

 

Den har forestillinger med mer enn 80 internasjonale artister som konkurrerer om å vinne ”Den gylne elefant” mens de serverer oss piruetter og fantastiske numre som fascinerer alle.

Sant Fernando-borgen i Figueres

Figueres er det perfekte stedet å dra på familieferie. Den rike kulturarven og den høye kvaliteten på museene, samt de vakre omgivelsene garanterer for feriedager med opplevelser og mye moro for hele familien. Om du bestemmer deg for å bestille feriebolig i Figueres, vil opplevelsene bli komplette.