Her bør du bo på Fuerteventura

Kanariøya Fuerteventura er preget av ørken og strender med et tørt vulkansk landskap rundt, formet av de sterke strømmene i Atlanterhavet. Øya er full av spektakulære strender, store sanddyner og sjarmerende byer. Den er perfekt for en strandferie, en romantisk ferie, en ferie der du vil oppleve naturen, feste en uke i strekk eller dra på familieferie. Finn ut hvor du vil feriere på Fuerteventura og komponer en ferie helt etter din smak.

 

 Playa Cofete på Fuerteventura

Strandferie på Fuerteventura

Fuerteventura er kjent for sin majestetiske natur og paradisiske strender. Mange mennesker drar hit for å drive sport og idrett, slappe av eller for bare å la seg forføre av den varme sola og Atlanterhavet. Surfing, kitesurfing og dykking er en del av dagliglivet på denne øya fordi den har optimale maritime forhold for dette hele året gjennom.

 

Surfing på Fuerteventura

El Cotillo, Majanicho og Isla de Los Lobos tiltrekker seg tusenvis av surfere fra hele verden. For dem som er nybegynnere, finnes det mange surfeskoler som FreshSurf, Las Dunas Surf School eller Free Surfers School. Her kan du delta på nybegynnerkurs eller leie ditt eget utstyr for å praktisere sporten på egenhånd, - om du er litt dreven. Lei en feriebolig i El Cotillo, det perfekte stedet å slappe av etter en dag med hav og bølger.

 

Kitesurfing på Fuerteventura

Et viktig sted å besøke under en ferie på Fuerteventura er Sotavento de Jandía-stranden ved byen Pájara. Denne stranden strekker seg over flere kilometer og ligger mellom Barca og Risco El Paso-stranden. Stranden tilbyr perfekte forhold for kitesurfing. Imponerende sanddyner og vulkanske laguner former kystlinjen, og sanden står i sterk kontrast til det intense, blå havet.

Corralejo-stranden på Fuerteventura

Cofete-stranden (eller Barlovento strand) er en av Fuerteventuras skatter. Å komme fram til denne stranden er ikke lett. Du må bl.a. gå på en skitten og svingete sti, men det er nettopp den isolerte beliggenheten som gir denne følelsen av frihet og ensomhet. En uberørt strand uten fasiliteter, men med endeløse kilometer med sand, rammet inn av fjellene i naturparken Jandía og av Atlanterhavet. Det er utvilsomt en av de beste strendene på Fuerteventura.

Familiferie på Fuerteventura

Under familieferien på Fuerteventura bør dere ta en utflukt og dra til naturparken med sanddynene i Corralejo. Dette spektakulære landskapet er bygd og formet av sand, vulkanske bergarter og frisk sjøluft. I tillegg, og med litt flaks, vil dere treffe på geiteflokker som streifer fritt i området. For å kjøle seg ned finnes det ikke noe bedre enn å ta en dukkert i de vulkanske bassengene på Playa de Los Lagos i Cotillo og i lagunene på Sotavento-stranden i La Pájara. Overalt på Fuerteventura har den vulkanske lavaen skapt grunne bassenger i sjøen med krystallklart vann og hvit sand. Dette er idylliske steder som virker som om de er tatt rett ut av et postkort.

Familieferie på Fuerteventura

For oppleve litt mer spenning og eventyr, kan dere leie en feriebolig i Caleta de Fuste. Fra denne byen arrangeres det båtturer for å se hval og delfiner i sitt naturlige miljø. Hvis barna dine er glad i dyr, kan dere besøke Oasis Park i La Latija (Pájara). Med sine 780.000 kvadratmeter er dette den største fornøyelsesparken, dyrehagen og botaniske hagen på Kanariøyene. Her kan du få nærkontakt med både elefanter, sjiraffer og sjøløver.

Oasis Park på Fuerteventura

Natteliv på Fuerteventura

Selv om Fuerteventura ført og fremst er en destinasjon for dem som vil oppleve natur, vil du på mer urbane steder som Corralejo også finne et livlig natteliv. Hvis du vil feste i Fuerteventura, bør du bo i Corralejo. Da er du aldri langt unna de beste pubene og klubbene på øya. På Nuestra Señora del Carmen Avenue finner du de fleste barene, restaurantene og cocktailbarene å feste i her i Corralejo. Start med en drink i Sunset-loungen på uteserveringen til Banana Bar eller La Playa Disco Bar. Deretter kan du fortsette med en konsert på Rock Café eller San Miguel Cervecería og danse natten lang på nattklubben Waikiki.

Sunset Lounge på Fuerteventura

Et annet sted å oppleve nattelivet på Fuerteventura er hovedstaden Puerto del Rosario. En av de beste nattklubbene er Magma Disco Lounge – åpent fra torsdag til søndag – som er vertskap for mange temafester hele året gjennom. Caleta del Fuste er en annen turistby på Fuerteventura med gode muligheter for å feste. Ta en drink og se solnedgangen over havet på El Faro Lounge Bar, dra til The Wine Bar og dans deretter natten lang på Pub Venus Disco. En av de beste arrangementene på Caleta del Fuste er Beach-partyene som holdes i slutten av juli og som har pågått i mer enn 10 år. Dette er to dager til ende med konserter på stranden og som tiltrekker seg mer enn 10.000 mennesker.

 

Natteliv på Fuerteventura

Naturopplevelser på Fuerteventura

Fuerteventura ble utpekt som biosfærereservat av UNESCO i 2009 på grunn av sin unike natur, noe som skyldes øyas vulkanske fortid. Et flott sted å fortape seg i naturen på Fuerteventura er La Oliva. Herfra kan du utforske det hellige fjellet Tindaya – et magisk sted der du kan gå stien som løper langs den sørøstlige høyden av fjellet. Også verdt å utforske er det verneverdige landskapet Vallebrón som er formet av to store daler, kjent som Valle Grande og Valle Chico. Ikke gå glipp av de imponerende utsiktspunktene i disse dalene der du kan få spektakulær utsikt over hele regionen.

 

Turer på Fuerteventura

På Fuerteventura grenser byene Antigua og Tuineje opp til de vernede områdene i Betancuria i øst og i vest til Malpais Grande og naturmonumentet Vigans kniver. Denne delen av øya er kjent for sin særegne skjønnhet med sin svarte farge som står i sterk kontrast til den oker- og hvitfargede naturen som også finne her. Dette er et område med vulkansk opprinnelse, med imponerende fjellformasjoner som er formet av vind og annen erosjon. Lei et landsted på Fuerteventura og oppdag den unike naturen og de mange turområdene øya byr på.

 

Naturparken Jandía

Naturparken Jandía naturpark og den spektakulære Cofete-stranden legger beslag på det meste på halvøya Jandía. Området ligger i den sørlige delen av Fuerteventura, dekker 14.000 hektar stort område og er full av vakker natur. Her kan du koble av på strendene, klatre til toppen av Pico de la Zarza, gå deg bort på de utallige turstiene og nyte de beste forholdene for vindsurfing. På denne avsidesliggende halvøya finner du noen av de beste strendene på Kanariøyene.

 

Isla Lobos ved Fuerteventura

Romantisk ferie på Fuerteventura

På Fuerteventura finner du isolerte og mennesketomme steder for å nyte en romantisk ferie, bare omgitt av øyas vakre natur. Ta en spaserturer gjennom naturparkene og sanddynene og kos deg på en av de mange strendene. Lei en feriebolig nær en av strendene på Fuerteventura og nyt en romantisk ferie! Dere kan ta en utflukt til Isla de Lobos, en øy med hvite sandstrender og krystallklart vann som nærmest er helt uberørt.

 

Par på Fuerteventura

Tilbring kvelder med romantiske solnedganger på Fuerteventura og spis ute på 722th. Art Gallery i Lajares – en vakker italiensk restaurant med store vinduer og gourmetmat der det også avholdes kunstutstillinger. Nyt en lat morgen hjemme og spis frokost på terrassen og se soloppgangen fra ferieboligen du leier på Fuerteventura. I 2015 ble øya utpekt som et ”stjernelys-reservat” på grunn av den klare atmosfæren om natten. Ta med din kjære ned til stranden om kvelden og ligg under et teppe av stjerner.

 

Fuerteventura er et variert feriemål fullt av kontraster. Uansett hvor du bor på øya, finner du fantastisk natur, vakre utsiktspunkter og en stadig skiftende fargepalett fra intense grønne fjell til svarte vulkanske strender og okergule sletter.