Gjør som de lokale i Galicia

Mens pilgrimmer og turister har en tendens til å søke mot Santiago de Compostela, er det betraktelig mer man kan se og gjøre i Galicia også. Sjekk ut de destinasjonene de lokale foretrekker, og gjør som de innfødte i Galicia, noe som virkelig åpner dine øyne for alt hva denne provinsen har å tilby.

La Coruña

La Coruna - sentraltorget 

La Coruña, Galicias nest største by, spiller annenfiolin i forhold til hovedstaden Santiago de Compostela. Men mens sistnevnte til tider ofte kan føles som et støvete, gammelt museum, vil La Coruña oppleves som en svært så levende by. Her losses mer sjømat på den travle havnen enn noe annet sted i Europa, og mange av lekkerbitene er reservert spesielt for La Coruñas mange barer og resturanter.

Pust inn den friske sjøluften i La Coruña, som er en by beliggende på en halvøy omgitt av Atlanterhavet på alle sider. Lokalbefolkningen elsker å spasere langs Riazor promenaden ovenfor stranden med samme navn. Samt heie på byens Deportivo la Coruña i, du gjetter det sikkert, Riazor stadion.

Ribadavia

Galicia - Ribadavia

Et annet offer for Santiago de Compostelas nesten monopolaktige posisjon på de besøkende til Galicia, er Ribadavia, en liten by rundt en 25 kilometer lang kjøretur fra den galiciske hovedstaden. Den ligger i den sør-vestlige delen av Ourense provinsen, der hvor elven Miño blir til Minho etter å ha krysset den nærliggende grensen til Portugal. En spasertur rundt det middelalderske kvartalet, Barrio Xudeu, vil bringe deg tilbake til middelalderen.

Rodas

Galicia - Islas Cies - Rodas Strand 

Til tross for at den er regnet som en av de beste strendene i verden, er kystlinjen i høyeste grad uforutsigbar og gjør at man ikke alltid kan komme hit. Stranden ligger i det idylliske Islas de las Cies, og den enkleste måten å komme dit på er ved å hoppe ombord på en båt enten i Baiona, Cangas, eller i Vigo. Vær imidlertid oppmerksom på at du sannsynligvis bare kan besøke dette tropiske paradiset i månedene juni til september, hvoretter kulden fra Atlanterhavet vil trekke deg ut av dagdrømmene og bringe deg tilbake til hverdagen igjen.

Vigo

Galicia - Vigo

Det er en slags råhet og villighet over Vigo som gjør at den ikke er helt ulik Frankrikes mer berømte Marseille. Det kan godt være at Santiago de Compostela er hovedstaden, men med en befolkning på nesten 300 000, bor det nesten tre ganger så mange mennesker i Vigo.

Likevel, med sin eldgammeldagse sjarme er  ikke byen tapt med tanke på sine besøkende, spesielt på Rúa de la Pescadería, hvor man lett kan forestille seg pirater som synger lystige shanties fra forgagne tider.

Du kan godt finne deg selv i å ta tilflukt i en av de mange utestedene som finnes i gamlebyen. Spesielt under Vigos regntid. En regntid som strekker seg hele perioden fra oktober til mai.