Hvordan nyte Gallia gratis

Ferier ble oppfunnet for at man skal slappe av, men er man nødt til å vende på krona, kan de ende opp med å bli svært så stressende istedenfor. Her er noen gratis forslag som hjelper deg med å senke blodtrykket mens du er på ferie i Gallia.

Camino de Santiago

Pilgrimenes monument ved Camino de Santiago,Lugo

Hvem sier at du må gå hele Camino de Santiago? Den er delt opp i seksjoner, noe som er spesielt hendig hvis du reiser med barn. Tross alt, å ferdes utendørs i naturen er et betraktelig billigere alternativ enn noen annen temapark.

Det er ikke som om St James-veien har noe fast utgangspunkt uansett. Poenget er å komme fram til Santiago de Compostela, og å der gi sin hyllest til helgenen. Så hvis du starter et par kilometer utenfor byen så når du dette målet med letthet.

Las Catedrales

Katedralstranden ved Ribadeo, Galicia

Møt den prisbelønte standen Ribadeo, og nei, vi snakker ikke bare om det Blå Flagg, men noe helt annet. Stranden er bedre enn som så, for Lugo Las Catedrales ble i 2013 kåret til den beste stranden i verden av Tripadvisors Choice Awards.

Catedrais, som stranden kalles blant de innfødte gallerne, er en trygg og god strand uten fornøyelsesfasiliteter. Det er ingen tivolier her, og man kan utforske nabostranden Eseiro på egenhånd, helt gratis.

Praza Do Obradoiro

Praza do Obradoiro, Santiago de Compostela

"Menneskekikking" er en tilskuersport i Spania. De tar det til et nytt nivå på Santiago de Compostela hovedtorg, Praza do Obradoiro. For her kan du betrakte mennesker på vei til og fra steder, og spekulere i hvor de har tenkt seg, der de målrettet eller på måfå vandrer rundt på torget. Ønsker du å sette deg ned og betrakte folkelivet, kan du finne deg en plass å ta en kald øl eller en kopp kaffe, på en av de nærliggende kafeene.

Parque Natural Fragas do Eume

Parque Natural Fragas do Eume

Som det tungt skogkledde naturreservatet det er, betyr Fraga "naturlig skog» på gallisk. Mer presist er det en regnskog hovedsaklig bestående av eik. Dens beskyttede sone strekker seg langs elva Eume, med Ferrolterra kommunene Pontedeume, Cabanas, A Capela, Monfero, Pontedeume, og As Pontes de García Rodrígu blant sine omfattende territorium.

Lugo's Roman Walls

De romerske murene i Lugo

Det vil være mulig å beholde lommeboken skjult mens du vandrer langs de fire kilometer lange romerske murenene nordvest i Lugo, den fjerde største byen i Gallia. Det er den eneste storbyen i verden som fortsatt er helt omgitt av de originale murene fra romertiden som fortsatt er intakte. Murene dateres tilbake til det tredje århundre, og der murene en gang ble satt opp for å beskytte Lugo, er de nå selv beskyttet av UNESCO, som har ført dem opp som en av organisasjonens verdensarvsteder.