En vandretur langs Vereda de la Estrella, Granada

Denne medium vanskelige fjellturen er rundt den vakre Genil dalen, og tilbyr en spektakulær utsikt over de høyeste toppene i Sierra Nevada - inkludert Alcazaba, Mulhacen og Veleta.

Turen gås best om våren eller om høsten.

Vandring i Sierra Nevada 

Vi gikk forrige uke, og med et usedvanlig kraftig snøfall i år i Sierra Nevada-fjellene, har smeltevann fylt elvene og skapte et ekte paradis i de lavere dalene. Jeg har aldri sett det så frodig.

Alt ser ut til å ha våknet til live, med sommerfugler, fugler, ville blomster og små fossefall, over alt.

Om La Vereda de la Estrella

Dette er sporet vi fulgte, og fant det å være midt i blinken:

Powered by Wikiloc

 

Du følger løpet av Genil elva gjennom nesten hele turen.

Du bør være i god fysisk form, da rundturen er over godt 20 kilometer lang, med noen ganske store høydeforskjeller underveis. Den maksimale høyden er i underkant av 2000 meter, noe som kan være en utfordring for folk som ikke er vant til fotturer i fjellet, eller fjellklatring.

Spesielle hensyn må tas i vintermånedene, og stegjern anbefales, da snø og is er vanlig på disse høydene.

Vandretur i Sierra Nevada

Selv om våren og sommeren er det viktig å huske på at de fleste av turene går på over 1500 meters høyde, og vær og forhold endrer seg fort i disse høydene. Kom forberedt.

Det er to åpne fjellhytter underveis. Den største av de to kalles Refugio de la Cucaracha, og litt lenger bort ligger  Refugio del Aceral. Hvis man blir fanget i ugunstige forhold, kan de tilby husly og helt grunnleggende fasiliteter.

Ruten

Tradisjonelt ble ruten brukt av muldyr og esler til å bære kobber og sølv tilbake fra gruvene i Estrella og Probadora. Som sådan, er stien både bred og i relativt god stand.

Den eneste delen av turen som kan være litt problematisk, er like etter hytten ved Cucaracha, hvor stien blir steinete og litt mindre tydelig.

Genil elven, Guejar Sierra, Granada

Du kan unngå den bratte stigningen (ved hytta ved Cucaracha), og ikke minst eventuelle navigasjonsproblemer ved å følge den lineære og offisielle Vereda de la Estrella stien. De fleste fotturistene i området velger å gjøre dette.

Hvis du kan, foreslår jeg å velge den sirkulærr ruten skissert ovenfor. Utsikten er fantastisk og vel verdt innsatsen.

Komme dit

Turen starter i nærheten av et område som kalles Baranco de San Juan - kart 

Du må følge skiltene og kjøre gjennom en landsby som heter Güéjar Sierra. For å nå landsbyen, må man følge skilting mot elva (Río Genil) og det er også skiltet Río Maitena. Veien faller ned og mot høyre, forbi en rekke små hoteller og restauranter.

I bunnen er det en skarp venstresving, og veien går over til å bli et enkelt spor. Følge veien og hold alltid mot venstre, kjør gjennom to tunneler og kryss over et par broer, og ved enden av veien finner du Barranco de San Juan.

Du kan ikke unngå å se det, da det er en stor parkeringsplass og en restaurant der - som tilbyr et rimelig og velfortjent måltid for når du er ferdig!