De fineste strendene på Ibiza

Strendene på Ibiza er virkelig fantastiske og blir konsekvent framhevet som noen av de aller beste i hele Spania. Flertallet av dem er preget av fin og hvit sand, glitrende turkist vann og er gjerne omgitt av steinklipper. Uansett hvor du velger å bo på Ibiza, vil du finne en strand som passer til din smak; fra store og godt besøkte strender til små og intime bukter.

 

Det finnes ingen "beste beliggenhet på Ibiza". Alle steder, fra festområdene vest på øya til de mer stille destinasjonene på østsiden, kan du leie en feriebolig på Ibiza for en perfekt strandferie.

 

Cala Llonga

 

Playa de Cala Llonga på Ibiza

 

Stranden ligger på østkysten av Ibiza, bare 10 minutter nord for hovedstaden og er en av de største strendene på øya. Cala Llonga har gyllen sand, ligger skjermet til for vind og byr på en flott kombinasjon av jomfruelig natur og krystallklart vann.

 

Det finnes også en dykkerskole her som lar deg utforske de mange attraksjonene som finnes under vannoverflaten. Du kan dyrke et bredt utvalg av vannsportaktiviteter på Cala Llonga, og mange steder kan du leie sportsutstyr. Fasilitetene er mange og gode, bl.a. spesielle lekeplasser for barn.

 

Adgangen til stranden er enkel og med flere tilgjengelige parkeringsmuligheter, selv om de noen ganger om sommeren kan være litt vanskeligere å finne.

 

Ideell for: Familier, venner, vannsportentusiaster

 

Stranden: 200 meter lang og 100 meter bred

 

Servicetilbud: Vannsport, lekeområder for barn, restauranter, butikker, parkering, solsenger og parasoller

 

Playa de Santa Eulàlia

 

Playa Santa Eulàlia på Ibiza

 

Bare fem kilometer fra Cala Llonga finner du stranden Playa de Santa Eulàlia. Sjøen her er stille og varm. Trolig er dette også en av de beste strendene for de minste, fordi stranden er så langgrunn. I tillegg er badeområdene markert med bøyer, for sikkerhets skyld.

 

Mange eksperter framhever stranden som et svært viktig miljøområde på grunn av de marine økosystemene. Enorme «undervannsprærier» av sjøgress som bare finnes i Middelhavsbassenget, støtter opp under et utrolig biologisk mangfold og er blitt erklært som en naturarv av UNESCO. Å verne om dette naturmangfoldet er et viktig mål for Ibiza.

 

Santa Eulàlia er også startpunktet for et lite cruise til sjøs. Havnen ligger på venstre side av stranden, og det finnes mange fritidsbåter som ligger ankret opp her. I nærområdet finnes også ferieresorten Santa Eulàlia med et godt utvalg av eksklusive restauranter for de mest kresne ganer.

 

Å ta en rolig spasertur rundt i gamlebyen anbefales på det sterkeste. Byen kan dateres tilbake til det trettende århundret, ligger på toppen av en høyde og tilbyr en flott utsikt over hele kysten.

 

Ideell for: Familier med barn

 

Stranden: 300 meter lang og 35 til 40 meter bred

 

Servicetilbud: Vannsport, restauranter, solsenger og parasoller, dusjer og toaletter.

 

Cala de Sant Vicent

 

Cala de Sant Vicent på Ibiza

Nord for Santa Eulàlia, mot Figueral, finner du en fantastisk utsikt. Fra toppen av stupet har du utsikt over bukten med krystallblått vann. Denne spesielle stranden er sjelden overfylt, selv om sommeren. Å finne en parkeringsplass her er vanligvis ikke noe problem.

 

Sjøen står i skarp kontrast til palmetrærne som kaster deilige skygger over strandpromenaden. Du kan kombinere et besøk på denne stranden med en utflukt til den nærliggende grotten Cova des Culleram der du kan se forhistoriske malerier. Adgangen til grotten skjer gjennom en vakker furuskog.

 

Langs strandpromenaden finner du et utvalg restauranter og suvenirbutikker. Familier med små barn og besøkende med begrenset mobilitet, vil ikke finne en eneste fysisk hindring her.

 

Ideell for: Familier med barn

 

Stranden: 380 meter lang og 30 meter bred

 

Servicetilbud: Vannsport, utleie av utstyr, restauranter, hammock- og parasollutleie, dusjer og toaletter

 

Cala Portinatx

 

Cala Portinatx på Ibiza

Vi fortsetter langs nordkysten av øya og kommer nå til noen av de mest kjente strendene på hele Ibiza. Det er tre strender her i Portinatx som er omgitt av åser og med en utsikt som vanligvis er forbeholdt postkort.

 

Den største stranden er Playa S'Arenal Gross, en hvit sandstrand omgitt av furuskog. Med sine mange lekeplasser, er denne stranden et ideelt mål for barnefamilier som ferierer på Ibiza. Ta turen opp til det vakttårnet fra 1700-tallet. Herfra har du enestående utsikt over bukta.

 

Ideell for: familier med barn

 

Stranden: 30 meter lang og 50 meter bred

 

Servicetilbud: Vannsport og leie av utstyr(Stand up paddle (SUP), kajakk, dykking, båtutleie) restauranter, solsenger, parasoller, dusjer og toaletter.

 

Cala Xarraca

 

Cala Xarraca på Ibiza

Cala Xarraca er en av de beste strendene på Ibiza for en parferie, og er et ideelt sted for alle som vil bort fra store folkemengder. Denne smale og steinete stranden er perfekt for dem som søker privatliv og et mer intimt miljø.

 

I motsetning til de fleste andre strandområdene på Ibiza, må du være forsiktig når du svømmer her på grunn av alle steinene og klippene i vannet. Med sin unike sjarm og ubestridelige skjønnhet, kan ikke denne stranden forveksles med noen av de andre på øya.

 

Området består av en furuskog, og selve stranden er et sant mekka for dykkere som vil utforske de mange undervannsgrottene.

 

Å komme seg til til Cala Xarraca er litt vanskeligere enn til de andre strendene. Selv om en ganske bratt strandvei gjør at du kan komme dit med bil, kan det være et problem å finne parkering, særlig i høysesongen.

 

Her finner du også familierestauranten Cala Xarraca som gjennom 30 år har opparbeidet seg et utmerket rykte, særlig for sin ferske fisk og deilige paellaer.

 

Ideell for: Par og vennegrupper og de som søker fred og ro

 

Stranden: 70 meter lang og 20 meter bred

 

Servicetilbud: Restauranter, solsenger og parasoller

 

Playa de Sant Miguel

 

Playa de Sant Miguel på Ibiza

laya San Miguel er en av de mest innbydende strendene på det nordlige Ibiza og ligger skjermet til av et svaberg ved den lille bukta. Den fine sandstranden har en flott strandlinje som letter adgangen til sjøen. Playa San Miguel er en av de beste strendene på Ibiza for barn og familier.

 

På vei til denne stranden finner du mange butikker, barer og restauranter, inkludert en restaurant som anses å være en av de beste på Ibiza; Port Balansat. I denne restauranten anbefales det å prøve øyas spesialitet: Bullit de peix.

 

Ideell for: Familier, svømmere, vannsportentusiaster

 

Stranden: 100 meter lang og 80 meter bred

 

Servicetilbud: Vannsport, hammocker, parasoller, dusjer, restauranter, barer og butikker

 

Playa Sant Antoni

 

Playa Sant Antoni på Ibiza

Denne fine gylne sandstranden ligger i sentrum av Sant Antoni de Portmany på vestkysten av Ibiza. Det er steder som dette som har gitt Ibiza mest berømmelse, og denne stranden er en av de mest besøkte blant dem som liker dansemusikk.

 

Sant Antoni blir ofte foretrukket av unge ferierende. Musikken som spilles i klubbene i nærheten sprer seg over det rolige og grunne vannet, noe som gjør denne stranden populær blant yngre mennesker. Her er det livlig både dag og natt.

 

Playa Sant Antoni er utstyrt med utmerkede fasiliteter for vannsport. Det er også et av de beste stedene på Ibiza å oppleve en utrolig solnedgang.

 

Ideell for: Yngre mennesker og vennegrupper

 

Stranden: 500 meter lang og 50 meter bred

 

Servicetilbud: Vannsport, dusjer, solsenger, toaletter, kiosker og restauranter

 

Playa Cala Moli

 

Playa Cala Moli på Ibiza

Bare 15 minutter fra det travle San Antonio, kan du finne fred og ro i Cala Moli. Dette er en av de beste strendene på Ibiza for dem som ønsker å unngå folkemengdene og finne seg et rolig sted.

 

De steinete klippene som omgir stranden, tilbyr fantastisk utsikt over hele østkysten og har mange muligheter for dykkere. Det finnes en skjult verden av undervannsgrotter og fjellformasjoner som venter på å bli utforsket. Cala Moli er omgitt av furutrær og er fredet av lokale myndigheter for å kunne bevare sin naturlige skjønnhet og beskytte plantelivet.

 

Ideell for: Familier og gjester som søker fred og ro 

 

Stranden: 75 meter lang og 35 meter bred

 

Servicetilbud: Parasoller, solstoler, restaurant

 

Cala d'Hort

 

Cala d'Hort på Ibiza

 

Cala d'Hort er som et perfekt naturreservat. Stranden består av en rolig, hvit sandstrand med noen få svaberg. Stranden byr også på en spektakulær utsikt over den ubebodde naboøya Es Vedra.

 

Sjarmen og den intime stemningen på denne stranden betyr også at det er et populært utfartssted om sommeren, men med begrensede parkeringsmuligheter. Oppe i åssiden ligger det en restaurant som hovedsakelig serverer fersk fisk og paella. Det er også noen få små butikker der du kan kjøpe suvenirer.

 

Ideell for: Familier og naturelskere

 

Stranden: 200 meter lang og 25 meter bred

 

Servicetilbud: Parasoller, hammocker, restaurant og et lite parkeringsområde

 

Playa de Ses Salines

 

Cala Ses Salines på Ibiza

Denne stranden utgjør en del av den berømte naturparken Las Salines der naturen i århundrer har skaffet handelsmenn verdifullt havsalt og der 200 unike fuglearter nå har sine habitat, blant andre flamingoer.

 

Ses Salines er en av de mest kjente og mest besøkte strendene på Ibiza. Det ligger på den sørlige delen av øya, omtrent ti minutters kjøring fra Playa d'en Bossa eller byen Ibiza.

 

Stranden tiltrekker seg fortsatt kjendiser og er utvilsomt en av de mest idylliske på hele Ibiza, både for sine hvite sandstrender og for det turkise vannet. Det varme vannet gjør det også ideelt for de små å bade.

 

Stranden som er omgitt av en frodig furuskog er et av episentraene for det sosiale livet på øya i sommerhalvåret. Strandbarene byr på det beste alternativet for å nyte en forfriskende cocktail eller en kald øl. Imidlertid er det vanskelig å ha noe privatliv på denne stranden i høysesongen på grunn av alle de besøkende, musikken fra barene i nærheten og all vannaktiviteten på stranden. Hvis du vil ha mer diskrete og isolerte områder, kan du dra til Es Cavallet. Der finner du en liten nudiststrand og en mye roligere atmosfære.

 

Går du opp til La Torre de Ses Portes like i nærhet – vakttårnet fra det attende århundret – har du en flott utsikt over denne berømte stranden på Ibiza. Tårnet kan bare nås til fots og det tar omtrent 20 minutter å gi hit fra Las Salines.

 

Ideell for: Familier, vennegjenger, yngre mennesker, vannsportentusiaster

 

Stranden: 1.500 meter lang og 25 meter bred

 

Servicetilbud: Restauranter, parkering, strandbarer, vannaktiviteter, solsenger, parasoller, toaletter, dusjer

 

Playa d'en Bossa

 

Playa d'en Bossa på Ibiza

Denne stranden ligger i utkanten av hovedstaden på øya og er en av de største på Ibiza. Den er nesten tre kilometer lang med ren hvit sand der det foregår festing sju dager i uka. Noen ganger er det imidlertid mulig å finne noen roligere strekninger på denne stranden.

 

Hvis du har hørt om Bora Bora Beach Club, så er det her stedet finnes. Dette er en av de mest berømte strandklubbene på Ibiza med et stort utvalg internasjonale arrangementer og populære DJ´er.

 

Bare en kort spasertur opp fra sjøen, kan du utforske arven fra Ibiza gamleby. En drømmeutsikt over havet og havnen venter deg på utsiktspunktet Dalt Vila.

 

Ideell for: Familier, venner, yngre mennesker, vannsportentusiaster

 

Stranden: 2.700 meter lang og 40 meter bred

 

Servicetilbud: Restauranter, parkering, strandbarer, vannsportaktiviteter, solsenger, parasoller, toaletter og dusjer

 

Kart over Ibizas mest populære strender