Istán, en fortryllende vakker hvit landsby i Andalusia

Istán, porten til Sierra de las Nieves

Den skjønne hvite landsbyen Istán har cirka 1500 innbyggere. Den har et hyggelig lite torg hvor det serveres lokale tapas og vin. Beboerne er typisk eldre mennesker med mengder av tid, også til de som kommer på besøk. Istán ligger knapt 15 kilometer fra kysten, og det er mange gode hårnålsvinger på veien dit enhver sykkelentusiast vil sette pris på.

Vi kjørte dit en flott søndag i oktober, hvor byen summet av mennesker i de lokale kafeene og rundt i de små trange gatene. Det var en herlig dagstur for hele familien.

 Utsikt over Istán

Istáns bytorg  Kirketårn i Istán 
 Esel i Istán

Byen ligger høyt og har en fantastisk utsikt til Sierra de las Nieves på 1919 meters høyde. Sierra de las Nieves betyr "Snedekt fjellkjede" og er en utrolig flott naturpark. Den har fått navnet sitt fordi man om vinteren kan se toppene av de omkringliggende fjellene med hvite "vinterluer" på. Ved foten av Istán har man bygget en utkikksplass, hvorfra man kan nyte den flotte utsikten over fjellene.

Fjell i Istán

Rio Verde floden

Alt i Istán handler om vann. Fra de høye fjellene renner vannet ned gjennom byen, så uansett hvor man enn befinner seg, hører man den susende lyden av rennende vann. Enten under gaten, eller via små pyntekanaler eller i fontener. Selv i de tørreste sommermånedene hører man den stemningsfulle lyden av rennende vann. Fra Istán renner vannet videre ned i floden Rio Verde som forsyner beboerne på Costa del Sol med sitt vann.

Utsikt over Rio Verde

Fontener i Istán

Barn leker i Istán

Fra landsbyidiot til luksusdyr

Man føler seg i et med naturen når man går rundt i de små gatene i Istán. Så sterkt faktisk, at det er vanskelig å forestille seg at kun 15 kilometer derfra ligger en av Europas største luksusbyer, Marbella. Sitter pengene løst, og mna har nok av dem selvfølgelig, er det fullt mulig å leie en av de monumentale luksusvillaene i Marbella som ligger langs veien opp mot Istán. Oftest ligger de på store 15.000 kvadratmeters tomter, med utsikt over havet mot Gibraltar. Det er en morsom kontrast, for mens man i Marbella kjører Rolls Royce, skal man ikke lenger enn 15 kilometer unna oppe i fjellene, så kjører man i hestevogn

Istán restaurant

Istán - gammel mann