De ti beste strendene i Cantabria

Det grønne Spania, landets mest nordlige provinser, byr på fantastiske strender langs et frodig landskap. Cantabria er intet unntak, så husk å pakke svømmetøy sammen med alt nødvendig utstyr til en ferie der. Her er våre 10 favorittstrender i Cantabria.

Berria

Cantabria - Berria strand - Santoña

Med sine bølger du kan ri på hele året, tiltrekker denne stranden med frekk og gyllen sand seg en lojal tilhengerskare av surfere. Stranden er ren og rolig, og et ypperlig sted for en dukkert i Biscayabukta. Spesielt hvis man har vært litt utpå dagen før og drukket litt for mange orujos, en svært så potent likør lokalbefolkningen elsker å drikke.

For å komme til denne to kilometer lange stranden skal man følge en u-formet rute østover fra Santander langs veiene S-10 og A-8. Det kan virke som om å følge S-10 er en mer direkte rute, men i antall kilometer er det faktisk lenger. Hele reisen fra hotellet til stranden burde ikke ta mer enn maksimalt 40 minutter.

Comillas

Cantabria - Comillas strand 

En tradisjonell fiskerlandsby, nå omgjort til feriested. Er man tilhenger av fisk og sjømat, vil man definitivt ikke behøve å sulte i Comillas. Stranden er dekket av sand så fin at man nesten ikke kan holde fast i den med fingrene, og hele området er et utmerket sted for dykking, seiling og vindsurfing. Typisk for regionen er også denne stranden stolt innehaver av det Blå Flagg.

For å komme til denne 900 meter lange sandstranden skal man sette kursen vestover fra Santander. Skift deretter fra motorvei A-67 til A-8 for den hurtigste ruten. Hele turen tar normalt rundt 45 minutter.

El Sardinero

Cantabria - Sardinero strand - Santander

Faktisk trenger du ikke en gang forlate Santander for å gå på stranden, eller rettere sagt strendene, for den 1,3 kilometer lange El Sardinero er ikke bare én strand, den er faktisk to. Primera og segunda playa (første og andre strand) er delt i to av Jardines de Piquío som med sine tamarindtrær bringer en liten bit av det tropiske Afrika til det nordlige Spania.

Langre

Cantabria - Langre strand

Langs Costa Trasmiera er det en trapp til himmelen i "revers". For går du ned tre trapper føres du til en strand så perfekt at du må klype deg selv i armen for å forsikre deg selv om at det er ekte og at du ikke sover. Det er er kun en vei å gå for å komme ned på Langre, som ligger flott til i landlige omgivelser med jordbruksområder på alle kanter. Selve stranden er omgitt av kalksteinsklipper.

Den hurtigste måten å komme dit på er tvers over Santanderbukta med båt. Men følger man motorvei S-10 østover kommer man dit i løpet av en liten halvtimes tid.

Los Locos

Cantabria - Los Locos strand - Suances

Kjeder du deg i varmen? Da bør du sjekke ut det varme vannet og de ville bølgene på Los Locos (Den gale) stranden. Denne stranden er kjent som et mekka for surfere og det finnes flere surfeskoler her. Vær imidlertid oppmerksom på det lunefulle tidevannet her, så vær forsiktig.

Enkleste måten å komme til Los Locos er å kjøre vestover på motorvei A-67 fra Santander. Da er det bare en halv times kjøretur til stranden.

Magdalena

Cantabria - Magdalena strand - Santander

En annen av Santanders urbane strender er Magdalena, en strand som er like så majestetisk som palasset ovenfor som byr på en imponerende utsikt over halvøya. Her kan man ikke sjelden se lokalbefolkningen spille palas på en innbydende strekning av sand som en gang også var den spanske kongefamiliens nærmeste strand. Vil du ikke nøyes med å bare se på, kan du sikker få lov å delta havis du spør pent.

Mataleñas

Cantabria - Matalenas strand

Med sand som er perfekt egnet til å bygge sandslott, akkurat passe stor, og med badevakter, er Mataleñas den perfekte familiestrand. Her er det liten sjanse for at barna blir borte og stranden er solrikere om morgenen enn om ettermiddagen, så man behøver ikke være så streng på solfaktor, selv om den fortsatt er nødvendig.

Stranden ligger mellom Cabo Mayor og Cabo Menor og det er betraktelig lettere å gå ned dit enn opp igjen. Dette er Cantabrias svar på en ekte Middelhavstrand.

Oriñón

Cantabria - Oriñón strand

En annen favoritt blant familier er de hesteskoformede klippene Oriñon, som på grunn av sin fasong gir mye skygge. Og når tidevannet går ut oppstår det en rekke mindre tidevannsdammer som gir en unik sjanse til å komme tett innpå og nært Biscayabuktens marine linje. Eller en mulighet for små barn å kaste av seg baderingene og heller løpe plaskende rundt i de små pyttene.

Stranden ligger like utenfor det populære turiststedet Lareda, hvorfra det er en knapp 40-minutters kjøretur til Oriñon. Bare sett kursen østover langs A-8 for å komme til dette flotte og pittoreske stedet.

Somo

Cantabria - Somo strand

Ta til venstre for kitesurfing, rett frem for bading og til høyre for surfing. Somo har det hele, og er som tre strender blandet sammen i en. Og med tre kilometers lengde, er det også plass nok til alle.

Den desidert enkleste og hurtigste måten å komme dit på er med båt tvers over Santander Bay. Båtene går hvert tiende minutt, så det er bare å møte opp. Alternativt kan man kjøre dit via S-10, en kjøretur som tar rundt en halv time.

Valdearenas

Cantabria - Valdearenas strand

Det kan hende det er en bortgjemt strand, men Valdearenas har likevel enkel adgang for funksjonshemmede som kommer hit på besøk. Stranden er 2,8 kilometer lang og hele 50 meter bred, og da temperaturforskjellen mellom luft og vann er minimal, behøver man ikke hoppe uti for å ta "hælan" som på mange andre strender i området.

Da Valdearenas ligger noe lenger opp langs kysten fra Laredo enn Oriñon, er det igjen A-​​8 som er den beste måten å komme dit på. En rundtur opp bør ta deg rundt en og en halv time. Vær imidlertid oppmerksom på at det er vanskeligere å reise herfra enn å komme, da stranden er så fristende at man bare har lyst til å bli der for evig. Eller i det minste til solen går ned.