L'Escala: 5 historiske strender du ikke må gå glipp av

Det flotte strand- og badeområdet i L'Escala ligger bare 90 minutter fra Barcelona og mindre enn en time fra den internasjonale flyplassen i Girona. Med en slik beliggenhet skulle man tro at området tiltrekker seg mengder av turister om sommeren. Men sånn er det ikke her. De flotte strendene her er knapt oppdaget av masseturismen. Dermed kan du fortsatt nyte en stille og rolig ferie i L'Escala.

I alt finnes det 16 forskjellige strender ved den pittoreske landsbyen L'Escala. Her finner du også den ”vakreste bukta i verden”; nemlig Rosebukta. Det var her grekerne og romerne slo seg ned da de kom til Catalonia. Først og fremst på grunn av den fantastiske beliggenheten og de gode havneforholdene som jo var viktig når de skulle drive handel.

 

I denne artikkelen ser vi nærmere på de fem beste strendene i L'Escala. Her kan du nyte sjø, sol og strender og samtidig ha en god og rimelig ferie. Og er du først i området, er det også enkelt å ta en tur til Girona.

 

Juvelen: Rosebukta

Rosebukta i L'escala

Vi begynner med et særlig godt eksempel på den naturlige skjønnheten som L'Escala har å tilby. La Bahia de Rosas er et stort område med mange kilometer med strender,  noen steder også med huler og grotter å utforske. Området strekker seg fra fjellformasjonene i Cabo de Creus til fjellkjeden Montgrí Massif, og området byr på naturlig beskyttelse med rolig sjø ved strendene, ideelt for barn og for å dyrke ulike typer vannsportaktiviteter.

 

En liten kuriositet: Den gamle greske matematikeren Evklid, geometriens far, etablerte en modell for skjønnhet som hevdes å ha blitt inspirert av naturen nettopp her og som ble flittige benyttet innenfor gresk arkitektur. Hvem kunne ant at 2000 år senere, i 1967, kunne forskerne påpeke at profilen på Rosebukta samsvarer med Evklids modell.

 

Hvis du vurderer å leie et feriehus i Girona den kommende sommeren, så sørg for å besøke La Bahia de Rosas og tilbringe en dag på en av strendene.

 

1. Riells - bystranden

 Riell-stranda i L'Escala

Ved avenyen rett utenfor landsbyen L'Escala der forfatteren Antoine de Saint-Exupérys blir æret for sin  roman ”Den lille prinsen”, ligger bystranden. På grunn av den fine sanden og den rolige sjøen er dette et flott sted å ta med barna.

 

Her tilbys et bredt spekter av fasiliteter, butikker og festlige arrangementer. Her finnes barer, restauranter, butikker og gallerier der lokale kunstnere har utstillinger

 

Øst for stranden finner du fiskehavnen Port de la Clota, og vestover fører veien til stranden Port d'en Perris der du kan svømme ut i åpent hav.

 

Mer informasjon:

• Sandstrand

• Størrelse: 34,704 m2

• Lengde: 582 meter

• Fasiliteter: Ramper for rullestol, livvakter, lekeplass for barn, vannsportaktiviteter.
 

2. Del Riuet - naturstranden 

Naturstranda del Riuet i L'Escala

I naturområdet nord for L'Escala ligger denne fine sandstranden, et perfekt tilfluktssted når du vil praktisere vannsport, særlig vindsurfing.

 

Stranden består av to deler; går du til den ene siden, kommer du til landsbyen Sant Martí. 

 

Mer informasjon:

• Sandstrand

• Størrelse: 15,667 m2

• Lengde: 445 meter

• Fasiliteter: Strandbarer, dusjer, utleie av solsenger og vannsportaktiviteter.

 

3. Moll Grec – svøm blant antikke ruiner

Moll Grec i L'Escala

Moll Grec-stranden byr på en historisk atmosfære som du ikke finner andre steder, for her hadde grekere og romere i antikken noen av sine viktigste havneområder på hele Costa Brava. Dermed er denne stranden nærmest som et lite friluftsmuseum å regne, til stor glede for alle besøkende.

 

De 2000 år gamle minnesmerkene viser at det var nettopp her disse sivilisasjonene hadde tilgangen til den iberiske halvøya. I tillegg finner du restene etter murene som i middelalderen skulle beskytte landsbyen Sant Marti d'Empúries.

 

Uansett hva du setter størst pris på; å ligge på stranden, spaserer langs sanddynene eller på strandpromenadene eller utforske fornminner, er Moll Grec-stranden et must!

 

Mer informasjon:

• Sandstrand

• Størrelse: 17,331 m2

• Lengde: 432 meter

• Fasiliteter: Strandbarer, badevakter, dusjer, lekeområde for barn; utleie av solsenger

 

4. Pedrigolet - din private strand

Pedrigolet, din egen private strand i L'Escala

Denne stranden ligger så bortgjemt til at den kan du nærmeste betrakte som din egen private strand. Pedrigolet-stranden ligger mellom strendene i Rec del Molí og Portitxol, og du kommer hit ved å ga naturstien ned til sjøen.

 

Området ligger lunt til og er beskyttet mot vind fra nord og er dermed ideell for snorkling. På andre strender finnes det flere tilbud om aktiviteter, her på denne stranden er det fred og som gjelder. 

 

Mer informasjon:

• Strand med småstein

• Areal: 6 av 15 meter

• Tilgjengelighet og tjenester: Det har parkeringsplass; Det er egnet for snorkling og dykking.

 

5. Montgó - populær strand sør for L'Escala

Montgó-stranda

Denne vakre stranden med myk sand ligger i den sørlige enden av L'Escala. Den ligger lunt til og er beskyttet mot nordlige vinder. Montgó ligger i nærheten av naturparken Montgrí Medes og Baix som tilbyr sine besøkende en strandlinje som fører til Montgó-tårnet, opprinnelig bygget for å holde utkikk etter pirater.

 

Mer informasjon:

• Sandstrand

• Størrelse: 200 - 430 meter

• Fasiliteter: Tilrettelagt for funksjonshemmede, utleie av kajakker, badevakter, dusjer og flere tilbud om vannsportaktiviteter. Ønsker du å nyte sommerferien på stranden, så sjekk våre tilbud om ferieboliger i L'Escala.