Deilige Costa Brava-strender

Den kalles den røffe og ville kysten. Uansett betydningen av navnet, er Costa Brava garantert spektakulært. Kom og oppdag 10 fantastiske strender til din Costa Brava-ferie.

Sa Boadella beach i Lloret de Mar

Hvis du liker strender og natur, tilbyr Costa Brava en fantastisk kombinasjon av begge deler. Det behagelig middelhavsklimaet gjør området til et populært feriemål, men du kan alltids finne skjulte strender og bukter med langt færre besøkende. De ligger lenger unna bysentraene, men er alle verdt innsatsen for å komme dit. Nedenfor forteller vi deg om strendenes hemmeligheter, om hva du kan forvente og hvor du finner dem (se også kart nederst i artikkelen).

 

Sant Pol de Mar

Sant Pol de Mar

Sant Pol de Mar er en av de best bevarte hemmelighetene på Costa Brava. Denne vakre bukta med sitt unike sanddynelandskap og langgrunne vann er perfekt for familier med barn, særlig fordi det har et lekeområde – Parque de las Dunas – for barn og en annen barneklubb, ”Club Infantil”, på stranden i sommersesongen.

 

Stranden er nesten en kilometer lang og 25 meter bred og tilbyr alle typer fasiliteter, inkludert en fin strandpromenade og vannsportsenter for seiling, kajakkpadling, windsurfing og vannski. Du kan også utforske nærliggende bukter hvis du ønsker å se fargerike fisker mens du snorkler. Med sitt klare vann er det ikke nødvendig med dykkermaske.

 

Cala Sant Francesc i Blanes

Cala Sant Francesc i Blanes

Den sjarmerende, tidligere fiskerlandsbyen Blanes er et anerkjent feriemål for de som vil ha strandferie. Blanes har både lange sandstrender med alle fasiliteter og steinete klipper med bukter som er kjent for sin naturlige skjønnhet.

 

Cala Sant Francesc tilbyr gyllen sand med rolig vann, omgitt av vakre furutrær. Denne sjarmerende stranden er 220 meter lang og 35 meter bred. De viktigste fasilitetene finner du her: Dusjer, forfriskninger, solsenger, pedalbåter, badevakter, parkeringsmuligheter og en restaurant. Alt i alt et bra sted for familier med barn.

 

Cala Sant Francesc er også kjent som ”Cala Bona” som betyr vakker bukt. Den ligger to kilometer fra sentrum av Blanes og i nærheten av den fantastiske botaniske hagen Marimurtra, så det er en god idé å kombinere en tur til stranden med et besøk i denne paradisiske hagen på ettermiddagen.

 

Du kan komme deg hit på flere måter. Du kan gå og følge Passeig de Carles Faust-gaten bak havnen. Gå forbi den botaniske hagen Marimurtra og fortsett langs den samme gaten i rundt 500 meter. For å komme hit med bil, kjør mot feriestedet Lloret de Mar. Rundt 100 meter før du kommer ut av Blanes, følger du skiltet ”Urbanització Cala Sant Francesc” og tar til høyre. Hvis det ikke finnes gratis parkeringsplasser til venstre, kan du bruke den underjordiske parkeringsplassen. Alternativt kan du reise med buss.

 

Sa Caleta i Lloret de Mar

Sa Caleta i Lloret de Mar

Du kan komme til denne 110 meter lange og 15 meter bukten enten til fots eller med bil. Stedet ligger rett ved den største stranden på det flotte familieferiestedet, Lloret de Mar.

 

Stranden ligger i Selva-området, og her virker det ofte som om tiden har stått stille siden middelalderen. Her ligger det et slott rett ved den flotte sandstranden, og i ytterkantene av stranden er det ideelt å snorkle.

 

Cala Giverola i Tossa de Mar

Cala Giverola i Tossa de Mar

Tossa de Mar har flere fantastiske strender i tilby. Rundt fem kilometer nord for sentrum kan du nyte denne vakre bukten midt i naturen med sine innbydende blågrønne farger. Stranden er gyllengul og myk og fin og flott å sole seg på.

 

Cala Giverola er ca. 170 meter lang, og bredden varierer fra 15 til 50 meter. Her finnes alle slags tilbud som sørger for en perfekt dag på stranden, dusj og solsenger inkludert. Det finnes kajakker og båter for utleie, slik at du kan nyte fantastiske omgivelsene også fra sjøen. Det finnes båter med glassbunn som tar deg med på turer langs kysten. Hvis du blir sulten, prøv paella eller fideuà i restauranten med terrasse med utsikt over bukta. Det finnes også en strandbar, chiringuito.

 

Ikke glem utstyr for snorkling og dykking og ta gjerne med et undervannskamera! Vannet blir dypt ganske fort, og er perfekt for bading eller dykking. Du kan også klatre opp det nærliggende fjellet og få en fantastisk utsikt over bukta.

 

Denne stranden er lett tilgjengelig, og det er en av de beste strendene om du vil bruke bil. Den vakre byen Pola-Giverola er synlig fra veien mellom Tossa de Mar og Sant Feliu. Det er også en parkeringsplass ved denne stranden.

 

Cala Bona i Tossa de Mar

Cala Bona i Tossa de Mar

Omtrent tre kilometer nord for Tossa ligger denne sjarmerende, lille bukta, godt beskyttet i enden av en smal landtunge. Det er ikke stor plass til håndklær på denne lille stranda, men den er som skapt for svømming og snorkling fordi den ligger skjermet til for vind og bølger. Det krystallklare vannet og beliggenheten mellom steiner og furutrær gjør stedet virkelig pittoresk.

 

Atmosfæren er svært god om sommeren fordi den har en koselig strandbar med utsikt over stranden og båtene som ligger ankret opp i bukta.

 

Det er enklest å komme hit med båt, men få av oss har den muligheten. Da kan du i stedet spasere hit fra gamlebyen i Tossa de Mar Eller fra området Calas Pola og Giverola (omtalt over) i nord, en hyggelig og avslappende 15 minutter lang spasertur gjennom skogen.

 

Cala Rovira i Platja d'Aro

Platja d'Aro - Cala Rovira

Nyt mer av den fineste, gylne sanden på en annen av Platja d'Aros strender. Denne er større, ca. 650 meter lang og 40 meter bred.

 

De idylliske omgivelsene ligger en komfortabel kjøretur unna Girona flyplass. Adgangen er enkel, og det er nok av fasiliteter for å sikre en avslappende dag på stranden.

 

Cala del Pi i Platja d'Aro

Platja d'Aro i Cala del Pi

Med fin sand og krystallklart vann omgitt av natur, er denne stranden et paradis. Du finner ikke strandbarer eller andre fasiliteter her, men du vil bli overrasket over det vakre stedet.

 

Sanden er gyllen og stranden er bare 65 meter lang og 15 meter bred. Blanding av stein og sand og en holme på høyre side som du kan svømme til, gjør dette til en favorittbukt blant snorklere.

 

Stranden ligger helt nord i kommunen, og du kan komme til denne bortgjemte bukta ved å ta veien til Calonge.

 

Cala San Roque i Calella de Palafrugell

Calella de Palafrugell

Du trenger ikke nødvendigvis å dra ut for å finne pittoreske bukter utenfor allfarvei. Den sjarmerende kystbyen Calella de Palafrugell har flere fantastiske strender. En av dem er Sant Roc eller Els Canyers (på katalansk). Stranden er bare 40 meter lang og med mange steiner, noe som ikke gjør det så lett å finne et sted til håndkleet ditt. Men det krystallklare vannet som er perfekt for snorkling og selve beliggenhet, gjør dette til noe du må oppleve.

 

For å komme dit må du gå ned trappene fra det flotte utsiktspunktet som gir et flott syn utover Calella-bukta. De gamle søylegangene der fiskerne tidligere satte opp båtene når det var storm, gjør denne bukta enda mer sjarmerende.

 

Tamariu

Tamariu på Costa Brava

Velkommen til hvitkalkede Tamariu. Familier på ferie elsker denne uberørte stranden med sitt krystallklare vann og massevis av fasiliteter, inkludert dusj, en dykkerklubb, seilklubb, kajakker til utleie og mer. Stranden er 180 meter lang og 40 meter bred og er omgitt av trær.

 

Hvis du ikke har lyst å bli våt på beina eller gå i sanden, så bare len deg tilbake og nyt sjøbrisen på en av strandrestaurantene der fersk fisk alltid står på menyen. Det finnes også en vakker strandpromenade for en spasertur.

 

Fordi stranden bare ligger en time fra den historiske byen Girona, kan du nå den enkelt ved å ta A-7/E-15-motorveien.

 

Sa Tuna i Begur

Sa Tuna i Begur på Costa Brava

Denne sjarmerende Begur-stranden er en av de mest pittoreske buktene på Costa Brava med de sjarmerende husene til fiskerne og den gjennomsiktige, fantastiske og rolige sjøen. Selve stranden er bare 80 meter lang og 15 meter bred, men har det viktigste, for eksempel offentlige dusjer og en parkeringsplass.

 

Begur pleide å bli kalt ”Lille Afrika” fordi det ligger utenfor allfarvei på Costa Brava-kysten. Likevel ligger stedet bare en time nord for den spennende storbyen Barcelona og er en av de mange vakre steder du kan utforske i nærheten av Barcelona.

 

La Pletera i L'Estartit

La Pletera på Costa Brava

Dette er L'Estartits skjulte skatt. Beliggenheten inne i Ter Vell-naturreservat gjør den ikke så lett tilgjengelig, og stranden er for mange en ukjent og hemmelig oase.

 

Den rene luften og den naturlige skjønnheten garanterer for en dag med fullstendig avslapping. Og hvis du blir lei av å ligge på stranden, kan du ta en dukkert i det krystallklare vannet eller prøve surfing av ulike slag.

 

Hvis du ikke har noe imot å forlate sentrum, kan du nyte denne fantastiske stranden som også er en del av et større miljøprogram. Andre landskaper i dette programmet, er sanddynene ved kysten og innsjøene og sumpene i Baix Empordà. Bortsett fra sine luksuriøse sandstrender, har L'Estartit også noen sjarmerende bukter som er verdt å oppdage.

 

El Pedrigolet i L'Escala

Pedrigolet i L'Escala

Den spesielle Pedrigolet-stranden, en av buktene i L'Escala, fortjener også en plass på denne lista fordi den er så godt gjemt at du kan bruke en hel dag der uten noen andre dukker opp. Det er som å ha din egen private strand!

 

Denne lille stranden med småstein og klipper (6x15 meter) ligger mellom to større strender, Rec Moli og Portixol. Men du kan bare komme dit til fots ved å ta en av stiene som starter fra utsiktspunktet i nærområdet.

 

Pedrigolet er godt beskyttet mot nordavinden, noe som gjør den perfekt for snorkling.

 

Ulikt de fleste strendene i området som tilbyr en rekke tjenester og aktiviteter, er Pedrigolet stedet å være hvis du er ute etter et privat sted å slappe av.

 

Empuriabrava

Empuriabrava på Costa Brava

Merk deg det Blå flagget som blafrer i vinden over Costa Brava bredeste og ganske sikkert mest vindutsatte stranden. Denne gylne stranden har alle fasiliteter du kan håpe på og er 1.575 meter lang og 90 meter bred.

 

Len deg tilbake og se på den vakre utsikten over Roses-bukta, inkludert Cap de Creus og Montgri Massif. Det er en promenade mellom Les Llaunes i sør og La Rubina i nord.

 

Fordi det er lett å komme til denne sandstranden med bil, er den populær blant familier.

 

El Canadell

El Canadell på Calella de Palafrugell

Reiser du langs kysten fra Llafranc, er den første stranden du treffer på Canadell. Den er 200 meter lang og 30 meter bred og er den største av Calella de Palafrugell-strendene. Oppdag de luksuriøse strandleilighetene og vakre villaene på Costa Brava mens du nyter en rolig spasertur langs strandpromenaden.

 

El Canadell-stranden tilbyr en rekke fasiliteter innenfor sine fargerike omgivelser. Du kan enkelt komme dit med bil eller buss, og det finnes en parkeringsplass i nærheten.

 

Cap de Creus

Cap de Creus på Costa Brava

Utforsk det pittoreske landskapet som inspirerte den store spanske kunstneren Salvador Dalí. Du kan bestille en visitt i hans Port Lligat-hus som ligger svært kort vei unna kysten.

 

Vannet er vakkert og turkis og det finnes flotte bassenger mellom klippene. Kort sagt er Cap de Creus det perfekte stedet for fred og ro. 

 

El Port de la Selva

Puerto de la Selva på Costa Brava

Nær Figueres, nord i provinsen Girona og nær den franske grensen, kan du oppdage noen virkelige perler på Costa Brava.

 

En gang var den en fiskerlandsby. I dag har Port de la Selva utviklet seg til et populært feriested. Det har imidlertid holdt sjarmen med sine hvitkalkede hus, den pittoreske fiskehavn og den spektakulær utsikten.

 

Den største stranden er en blanding av sand og småstein og er populær blant familier fordi den har alle typer fasiliteter, blant annet vannsport, er tilrettelagt for funksjonshemmede og med en parkeringsplass bare noen få meter fra stranden.

 

Ta en båttur og utforsk det nærliggende Cap de Creus eller hvis du føler deg enda mer eventyrlysten, hvorfor ikke prøve jetskiing eller paraseiling?

 

Platja del Pi i Port Bou

 

Cala del Pi er en nydelig liten bukt omgitt av klipper og med en fascinerende blanding av mørke småsteiner og krystallklart vann. Den er kjent for sin intime og avslappede atmosfære og er et fantastisk tilfluktssted for nudister og naturelskere. Det er også det perfekte sted for dykking og snorkling.

 

Denne lille oasen ligger bare 500 meter fra den største stranden i Portbou. Du kommer dit ved å følge kyststien på Camí de Ronda. Høres det lett ut? Ja, men husk å ta på godt fottøy, for det finnes noen vanskelige områder underveis. Ikke gå dit når det er sterk vind. 

 

Med så mange skjulte skatter langs Costa Brava-kysten, er dette et reisemål du ikke angre på!

 

Kart