Oppdag L'Estartit og strendene øst i Spania

Spania er kanskje det reisemålet med flest spennende kulturelle aktiviteter gjennom sommeren. Dessuten kan du langs kystene når som helst legge deg ned på et strandhåndkle og bare slappe av.

L'Estartit ligger nesten helt i nordøst i Spania, mellom fjellkjeden Montgrí Massif og Middelhavet, og her finner du flotte badesteder som alle soltilbedere setter pris.

Platja Gran L’Estartit på Costa Brava

Langs denne rundt 50 km lange kyststrekningen finnes det et stort mangfold av varierte natur- og kystlandskap. På to tredeler av strekningen er strendene steinete, men fulle av grotter. Den siste tredelen består av rene sandstrender. For å få mest mulig ut av ut av ferien, er det beste tipset å leie et feriehus ved stranden i L'Estartit. Det vil du ikke vil angre.

 

Platja Gran l'Estartit – hovedstranden

 

På vei inn til l'Estartit finner du en lang strekning med sand og sjø som gjerne deles inn i tre forskjellige strender. De som ønsker å bade drar gjerne hit.

Platja Gran L’Estartit på Costa Brava

Fordi den er så synlig og har så lett adgang, er det til stranden Platja Gran (”hovedstranden”) turistene først og fremst drar. Denne stranden ligger på motsatt side av boligområdene i byen og tilbyr de fasilitetene de besøkende gjerne vil ha, inkludert gratis rullestoler for mennesker med handikap eller redusert bevegelighet. I juli og august finnes det også en barneklubb med mange aktiviteter.

Platja Gran L’Estartit på Costa Brava

Barneklubben på denne største stranden heter Mini Beach Club og har varierte tilbud for barn mellom 4 og 10 år, med særlig fokus på samarbeid og sosial aktiviteter, vannleker og ulike former for workshops. Klubben ligger i skogsområdet ved stranden, nær Avinguda de Grecia.

 

Fred og ro på stranden Els Griells

 

Denne stranden er ikke så overfylt som hovedstranden, og derfor kan Els Griells tilby mer fred og ro. I tillegg ligger den litt vekk fra stier og attraksjoner, men tett opp til naturreservatet Ter Vell.

Els Griells på Costa Brava

Denne stranden ligger der i perfekt harmoni med naturreservatet og elven i Ter Vell. Det finnes likevel flere som tilbyr ulike former for vannsportaktiviteter. Dette gjør at denne stranden er det perfekte stedet å tilbringe en dag med sol og sjø. De to barene som finnes her serverer et godt utvalg av cocktailer og mat gjennom hele sommeren.

Els Griells på Costa Brava

Et lite tips: Ikke glem å ta med kameraet, fordi den flotte utsikten du får her over mot Medes-øyene så vel som mot den store fjellkjeden som ligger bak byen, vil gi deg fotomotiver som gjør at vennene dine vil være fulle av misunnelse.

 

Den ukjente stranden: Praia La Pletera

 

Den tredje av de store strendene i l'Estartit er ukjent for mange, et slags hemmelig tilfluktssted for de få og heldige som kjenner til stranden. La Pletera ligger også ved naturreservatet Ter Vell, men den litt vanskelig adgangen og det faktum at stranden ligger skjult i midten i naturen, betyr at La Pletera oftere besøkes av lokalbefolkningen enn av turistene.

La Pletera på Costa Brava

Den enestående og naturlige skjønnheten nytes til fulle av de som oppdager denne stranden som også er en del av et miljøprogram for bevaring av naturen, både kysten, innsjøene og våtmarkene i området.

La Pletera på Costa Brava

Du er garantert fred og ro på La Pletera. Hvis du søker mer aktivitet, kan du ta en dukkert i det klare vannet ved stranden eller prøve deg på kite-surfing.

 

Cala Montgo – et geologisk mirakel

 

I denne bukta finner du krystallklart vann som er en nytelse å dukke ned i.  Drar du hit til Cala Montgo vil du få en følelse av å bade i et kjempestort og naturlig basseng, for Cala Montgo er 600 meter lang og 80 meter bred.

Bukten ligger 20 km fra l'Estartit, men går du til fots og tar snarveier og stier, så slipper du unna med 12 km. Du kan også sykle, ta bil eller båt, og når du først er her, kan du dyrke ulike vannsportaktiviteter, slappe av i en strandstol eller ta en drink i en av barene du finner her.

 

De mindre strendene i l'Estartit

 

I tillegg til de største strendene i l'Estartit som vi her har omtalt, finnes det flere andre og mindre kjente strender:

 

Cala Calella ligger en halvtimes gange fra havnen i l'Estartit og har fantastisk utsikt mot naturen rundt. Den steinete stranden gjør at stedet kanskje ikke er det mest aktuelle for soling på stranden, men stedet  er vel verdt et besøk på grunn av sine unike geologiske formasjoner, bl.a. Pou de la Callela.

 

I Cala Pedrosa, også rundt 30 minutters gange fra byen, finnes en intim strand omkranset av steiner og furutrær som gir en lun beliggenhet. Du kan også gå til den lille øya Pedrosa rett i nærheten.

 

Cala Ferriol er en annen liten badestrand på kysten av Montgrí der du kan nyte privatliv og ro. Stedet ligger rundt 45 minutters gange fra byen.

Praia Els Griells på Costa Brava

Vi kunne fortalt mer om de flotte strendene i L'Estartit og i områdene rundt, særlig kunne vi ha framhevet Roses her i denne nordøstlige delen av Spania.

 

Hvis du vil utforske flere og andre strandområder i området, ta en titt på våre feriehus i mange av de ulike badebyene på Costa Brava.