De beste strendene i Calella de Palafrugell

Costa Brava-kysten ved Girona er full av sjarmerende fiskevær, klipper, strender og små viker som til sammen skaper et lite paradis. Calella de Palafrugell regnes som en av de vakreste landsbyene i hele Middelhavet. De elegante hvite husene og den fascinerende kystlinjen bidrar til at en sol- og strandferie her byr på alt du måtte ønske deg.
 

De fleste av strendene er knyttet sammen via strandpromenaden der du også kan nyte den flotte utsikten over kysten. Via Camino de Ronda fortsetter du til de mest avsidesliggende og skjulte strendene. For at du ikke skal gå glipp av noe, har vi utarbeidet denne guiden over de beste strendene i Calella de Palafrugell:

Calella de Palafrugell

El Golfet

 

Vi starter lengst unna Calella-stranden. Cala del Golfet er en av de beste strendene du kan finne på Costa Brava. Beskyttet av rødlige klippevegger, med krystallklart vann, småstein og med bare gangavstand fra vakre Cap Roigs botaniske hage, er El Golfet en praktfull juvel på kysten av Calella de Palafrugell.

 

Den 75 meter lange og 20 meter brede stranden er det perfekte stedet å nyte naturen, sol og sjø. Det første som fanger oppmerksomheten er en stor klippe på den ene av sidene og en fantastisk fargepalett: De røde klippene, de gylne steinene på stranden, de grønne trærne i den botaniske hagen på Cap Roig og et fantastisk turkist hav. Alt gjør at dette maleriske landskapet er vanskelig å glemme.

Playa de El Golfet

Stedet ligger i en liten bukt som ligger mellom Point d'Els Forgats og Cap Roig og, takket være omgivelsene, ligger godt beskyttet mot Tramontana-vinden. I tillegg kan du fra stranden se over til de små øyene, Illas Formigues, som er av spesiell interesse for folk som elsker dykking og snorkling.

 

For å komme hit fra Calella, kan du benytte den vakre Camino de Ronda som går langs kysten. Avstand er rundt 35 minutter. Merk at El Golfet ikke har noen fasiliteter av noe slag. Det er akkurat det som gjør denne stranden så sjarmerende. Kanskje er ikke dette den enkleste stranden å komme til hvis du reiser med barn eller med noen med redusert bevegelighet. Men på grunn av beliggenheten og den utrolige skjønnheten, er El Golfet kanskje en av de beste strendene i Spania.

Playa de El Golfet i Calella de Palafrugell

Port Bo eller Playa de les Barques

 

Bortsett fra sine vakre hvite hus og trange gater, er det mest kjente arkitektoniske uttrykket i Calella de Palafrugell ”Les Voltes”, en bygning ved stranden med mange hvite buer, et fristed for fiskere og sjøfolk av alle slag. På motsatt side av Les Voltes finner du den vakre stranden i Port Bo.

 

Denne urbane stranden har alle typer fasiliteter: dusjer, parkering, utleie av solsenger og parasoller og med livreddere. Et perfekt sted for en dag på stranden uten å måtte fire på kravet om komfort. I tillegg tiltrekker den steinete havbunnen og det krystallklare vannet seg mange som dykker og snorkler.

Playa de Las Barcas i Calella de Palafrugell
Stranden blir også kalt Les Barques fordi vi fortsatt kan finne små, fargerike  fiskebåter i sanden. Hver juli måned, blir stranden i Port Bo brukt som scenen for “Cantada de Habaneras”, et mer enn 50 år gammelt show der tekster og melodier fra  Havanna minner om forholdet mellom Catalonia og øya Cuba i Karibia i forrige århundre. 
 

Playa de En Calau

 
Rett ved Port Bo ligger en annen sentrumsnær strand, kjent som Playa de En Calau. Denne stranden har alle fasiliteter: dusj, livreddere, toaletter og ramper for bevegelseshemmede. Blant lokalbefolkningen er Playa de En Calau er også kjent som “la Vela” (seilet), siden seilerklubben Club de Vela Calella ligger i den ene enden av stranden.
 
Vil du bevege deg litt, er ingenting bedre enn å gå langs gangveiene i tre som finnes her. Til tross for lengden på 75 meter, er stranden ofte ganske full. Det skyldes også det store antallet barer, restauranter og butikker som ligger nær strandpromenaden.
Playa de En Calau

Port de Malaspina

 

Når vi fortsetter strandpromenaden, kommer vi til stranden i Port de Malaspina, en 50 meter og ti meter bred strand som vi særlig anbefaler hvis du reiser med barn. Det krystallklare vannet er svært rolig og grunt, og gyllen sand garantere for en dag med avslapping og moro for hele familien. Her finnes alle fasiliteter og alle typer tjenester om sommeren.

 

Som alle de sentrumsnære strendene i Calella, er også denne omgitt av mange hvite som virker intenst hvite på grunn av solstrålene som reflekteres. Hvis du bestiller feriebolig på Costa Brava, har du her lett tilgang til noen av de beste strendene i Spania.

Calella de Palafrugell

Port Pelegrí

 

Hvis du fortsetter videre på Camino de Ronda, oppdager du fort Port Pelegrí-stranden. Det ligger sør for Calella, beskyttet av to store fjellformasjoner der du finner ”miradoren” los Burricaires – et utkikkspunkt – som sørger for en fantastisk utsikt over kysten.

 

Port Pelegrí er kanskje en av de mest attraktive strendene i Calella, siden den 75 meter lange og 30 meter brede stranden byr på mer plass. Takket være den vakre havbunnen, finnes det mange selskaper som driver med dykking og vannsport i nærheten. Her kan du leie nødvendig utstyr og få kursing i bruken av utstyret. Hvis du heller vil slappe av, kan du ta litt drikke i en av barene langs promenaden.

Playa El Port Pelegrí

El Canadell y Els Canyissos

 

Uten å beve deg bort fra Calella-landsbyen, finner du også stranden i El Canadell y Els Canyissos, 200 meter lang og 30 meter bred. Den har alle fasiliteter, så stranden er perfekt hvis du reiser med familien. Bare husk at for å komme hit må du bevege deg ned en trapp.

 

Stranden ligger til strandpromenaden som går langs hele kysten, og husene der stedets fiskere bor har ofte fargerike dører som bringer en unik skjønnhet til dette området av landsbyen Calella.

Calella de Palafrugell

Sant Roc eller Els Canyers

 

En annen liten sentrumsnær strand i Calella de Palafrugell er Sant Roc eller Els Canyers. Det er en strand på bare 40 meter, bestrødd med mange steiner så det er litt vanskelig å finne plass til å legge ned håndkleet. Men det krystallklare vannet og den unike plassering er likevel verdt et besøk her.

 

Adgangen skjer via en vindeltrapp ned fra et utsiktspunkt der du har en enestående utsikt over bukten i Calella. I tillegg er det krystallklare vannet perfekt for snorkling.

 

Hvis du kommer hit barn må du passe på dem fordi, som på mange av de andre strendene i området, er det ikke sand, men steiner på stranden.

Calella de Palafrugell

Når været og solen skinner på vannet, er ingenting bedre enn å dykke i Middelhavet og nyte en avslappende strandferie. De vakre hvite husene i Calella de Palafrugell og de idylliske strendene er et sant paradis for avslapping og moro ved Middelhavet.

 

Dersom du reserverer er feriebolig her, kan du i Calella de Palafrugell finne noen hus til gode og rimelige priser der du kan slappe av og nyte tiden sammen med familien, partneren eller venner. Hvis du ønsker å tilbringe ferien i solen og ved havet, har du funnet din destinasjon her i Calella de Palafrugell.

 

Kart