Spanias ti beste strender

Spania har nesten 5.000 kilometer med kystlinje med badestrender og badeanlegg både ved Middelhavet i sør og ved Atlanterhavet i nord og vest. Langs de spanske kystene og på øyene kan du velge og vrake blant flotte strender, enten du helst oppsøker isolerte bukter og viker eller populære og godt besøkte bystrender med alle fasiliteter. Du finner spanske strender for enhver smak. Historisk sett har turister flest foretrukket strendene langs Costa del Sol og Costa Blanca. Selv om du finner flotte strender langs disse to kyststrekningene, bør du også prøve de fantastiske strendene som finnes andre steder i Spania.

  • Port de Pollença på Mallorca

  • Sotavento på Fuerteventura

  • Monsúl i Andalucía

  • Cala Turqueta på Menorca

  • Cala Sant Vincent på Ibiza

  • Cala Fonda i Catalonia

  • La Concha i Baskerland

  • Ses Illetas på Formentera

  • Las Catedrales i Galicia

  • Bolonia i Cádiz

Port de Pollença på Mallorca

 

Playa de Pollença på Mallorca

 

Mallorca byr på noen av de fineste strendene i Spania. Ved Port de Pollença-stranden byr Serra de Tramuntana på det perfekte og grønne bakteppet for strandens glitrende og turkise vann og fine, hvite sand. Hvis du leier en strandvilla på Mallorca, er et besøk i denne bukten et must, ikke bare på grunn av den fantastiske naturen, men også på grunn av den lange promenaden med butikker og restauranter.

 

- Oppdag flere av Mallorcas beste strender.

 

Sotavento på Fuerteventura

 

Sotavento beach på Fuerteventura

 

Flere av Spanias beste strender finner du på Fuerteventura. Denne Kanariøya er perfekt for strandhopping og har vunnet prisen som «QualityCoast»-reisemål. Finn fram til strender for familier og strender som er ideelle for surfing. Sotavento er en uberørt naturstrand sørøst på Fuerteventura og som strekker seg over ni kilometer og byr på myk og gyllen sand og turkist badevann. Ved lavvann dukker det opp en sandbank mellom 100 og 300 meter fra bredden. Den skaper en tre kilometer lang og grunn lagune som er ideell for å trene vannsport for nybeynnere.

 

- Les mer om de beste strendene på Fuerteventura.

 

Monsúl i Andalucía

 

Playa Monsul på Cabo de Gata

 

På Almería-kysten har du en fantastisk tilgang til noen av Spanias vakreste strender. Parque Natural de Cabo de Gata er Andalucías lengste, vernede kystlinje og er et av de beste reisemålene for en ferie i Sør-Spania. Strendene i Cabo de Gata er fantastiske. Fordi stedet langt på vei har unngått masseturisme, har stedet beholdt sin naturlige form. Her finner du den berømte Monsúl-stranden som av Stephen Spielberg, som filmet én Indiana Jones-filmene her, ble sagt å være "den beste stranden i Spania".

 

- Oppdag noen av de beste strendene i Andalucía.

 

Cala Turqueta på Menorca

 

Cala Turqueta på Menorca

 

Fra byen Ciutadella sør på Menorca, har du enkel tilgang til Cala Turqueta. Denne stranden er godt skiltet fra veien og er den mest berømte stranden på Menorca. Du kan også gå hit fra Cala Macarella, langs Camí de Cavalls. Denne bukten som er omgitt av furutrær, har uten tvil en av de beste strendene i Spania på grunn av sin fine hvite sand og utrolig klare og turkise vann.

 

- Finn fram til flere av de beste strendene på Menorca.

 

Cala Sant Vicent på Ibiza

 

Cala Sant Vicent på Ibiza

 

Noen av Spanias beste strender finner du på øya Ibiza. Cala de Sant Vicent tiltrekker seg mange folk på grunn av sin lyse og fine sandstrand og krystallklare og grunne vann som skinner i turkise nyanser. Åser og vakre furutrær ligger beskytter rundt denne bukta, og bare 200 meter over bukta finner du den viktigste arkeologiske hulen på øya – Cova des Culleram.

 

Cala Fonda i Catalonia

 

Cala Fonda i Tarragona

 

Cala Fonda i Tarragona, også kalt Waikiki (etter den beste stranden på Hawaii) er et skjult paradis mellom klippene. Denne stranden er populær blant nudister på grunn av sin intime beliggenhet og det faktum at den ikke er så lett tilgjengelig. Cala Fonda står på listen over de beste strendene i Spania på grunn av kystlinjens naturlige skjønnhet, den frodige vegetasjonen, kalksteinsklippene og det rolige og grunne vannet.

 

La Concha i Baskerland

 

Playa de La Concha i San Sebastián 

San Sebastián er en av de beste stranddestinasjonene i Nord-Spania. Lokalbefolkningen er forståelig nok stolt over å ha Spanias berømte og urbane strand rett ved dørstokken. La Concha-stranden har fått navnet sitt fordi den har form som et skjell, noe som også har gjort den til en av de mest populære strendene i hele Europa. De naturlige omgivelsene er spektakulære! Stranden er rammet inn av to fjell; Urgull og Igeldo, og på stranden finner du fin og gyllen sand og en fantastisk utsikt mot øya Santa Clara.

 

Ses Illetas på Formentera

 

Illetas-stranden på Formentera

 

Det er enkelt å koble av på en ferie på Formentera, den minst utbygde øya i øygruppa Balearene. Illetas-stranden var tradisjonelt populær blant øyas kunstner- og hippiesamfunn. Denne stranden er en av de mest ikoniske i Spania på grunn av den spesielle, rosa fargetonen på strandlinjen og det lyse og turkise badevannet som ligner på badevannet du finner på Bahamas eller i Indonesia.

 

As Catedrais-stranden i Galicia

 

Playa de las Catedrales i Galicia

 

As Catedrales er en ekte perle i regionen Galicia. Det offisielle navnet er Praia de Augas Santas – «Hellig vann»-stranden. Stranden er kjent for sine karakteristiske fjellformasjoner og er best å besøke ved lavvann slik at du kan vandre rundt på strendene og inn i hulene. For å verne stranden er det begrensninger i antall besøkende per dag. Derfor bør du bestille adgang på forhånd via internett og bestille adgang for den dagen du vil besøke stranden.

 

- Oppdag flere av de beste strendene i Galicia.

 

Playa Bolonia i Cádiz

 

Playa de Bolonia på Costa de la Luz

Lei en villa i denne søvnige landsbyen i Cádiz og besøk Bolonia-stranden. Dette er trolig den mest berømte stranden i Cádiz og strekker seg over fire kilometer med fin hvit sand og turkist hav, i skarp kontrast til den frodige og grønne vegetasjonen rundt. Her beveger sanddynene seg konstant på grunn av de mange og sterke vindene. Kontroller vindstyrken før du drar, for noen ganger kan vindene være for sterke for bading.