Mallorcas 10 beste strender

Mallorca har noen av de beste strendene i Spania og byr på alt fra hvite sandstrender til strender med småstein. Det er ikke vanskelig å finne strender som passer for enhver smak. Her er en guide over våre ti favorittstrender som kan hjelpe deg å velge hvilken strand du vil besøke under Mallorca-ferien.

 

Cala Agulla

Mallorca - Cala Agulla

 

Cala Agulla som ligger på nordøst på Mallorca, har fin, gyllenbrun sand og er perfekt for strandspill som volleyball. Stranden er omgitt av furuskog og fjell og ligger i et beskyttet område. Stranden har de viktigste fasilitetene som badevakter, utleie av solsenger, toaletter, strandbarer og en restaurant.

 

Hvordan komme dit: Hit kommer du via Capdepera som ligger 1,8 km unna. Kjør i retning Cala Ratjada før du svinger av ved skiltet som peker mot parkeringsplassen.

 

Passer best for: Krystallklart og langgrunt vann som er ideelt for familier og yngre badegjester.

 

Størrelse på stranden: 520 meter lang og en gjennomsnittsbredde på 50 meter.

 

Cala Mondragó

Mallorca - Cala Mondragó

 

Denne naturlige stranden sør på øya er en av de beste på Mallorca. Med fin og myk sand, sanddyner, langgrunt vann og alle de viktigste strandfasilitetene er den ideell for familier. Det finnes også noen steinete bukter med krystallklart vann som gjør stedet til et populært sted for snorkling. Du kan også ta en tur i en båt med glassbunn og stoppe underveis, slik at du kan hoppe i vannet og ta deg en svømmetur.

 

Hvordan komme dit: Til tross for at stranden ligger bortgjemt til på sørsiden av øya, er Mondragó relativt lett å komme til, enten med bil eller buss. Det tar ca. 30 minutter fra Cala d'Or, og du kan ta et turisttog fra Porto Pedro i sommermånedene. Gratis parkering er også tilgjengelig.

 

Passer best for: Familier, gjester som vil snorkle og par som leter setter romantiske steder.

 

Størrelse på stranden: 75 meter lang og gjennomsnittsbredde på 60 meter.

 

Es Trenc

Mallorca - Es Trenc

 

Dette er uten tvil Mallorcas mest berømte strand. Es Trenc tilbyr nesten to kilometer med ren og hvit sand og gjennomsiktig vann. I disse avsidesliggende og naturlige omgivelsene har stranden likevel alle fasiliteter som solsenger, toaletter, restauranter og ramper for funksjonshemmede. Barn elsker å leke i det langgrunne vannet.

 

Hvordan komme dit: Es Trenc ligger sør på øya, en 15-minutters kjøretur fra landsbyen Campos. Du kan enten kjøre bil selv eller ta en buss. Hvis du kjører fra Campos, så følg veien til Colònia de Sant Jordi (Ma 6040) til du ser skiltet ”Es Trenc” til høyre som tar deg til parkeringsplass i nærheten av stranden.

 

Passer best for: Langgrunt vann er ideelt for yngre badegjester. Det finnes også noen områder som er satt av til naturister.

 

Størrelse på stranden: Litt over to kilometer lang og en gjennomsnittlig bredde på 20 meter.

 

Cala Formentor

Playa de Formentor, Mallorca

 

Denne fantastiske stranden som ligger nord på øya, er én kilometer lang og har turkist vann. Stranden ligger rett ved en furuskog og fjell, og her kan du slappe av i den fine hvite sanden og under skyggen av trærne på stranden. Mallorca er en øy med masse ting å se og gjøre. Du kan leie pedalbåt eller stå på jetski og ha det moro med en hel dag på vannet.

 

Hvordan komme dit: Den nærmeste landsbyen til stranden er Pollença, seks kilometer unna. Det finnes en parkeringsplass, selv om noen velger å parkere langs veien og så gå til stranden. Alternativt kan du dra til Cala Formentor med buss eller ta en morsommere variant med båt fra Port de Pollença. Etter en dag på stranden kan du utforske den vakre byen Pollença.

 

Passer best for: Par, vannsportentusiaster (særlig SUP – stående padling, kajakk og jet-ski).

 

Størrelse på stranden: Én kilometer lang og gjennomsnittsbredde på åtte meter.

 

Playa de Muro

Playa de Muro, Mallorca

 

Playa de Muro er en annen strand på nordkysten. Denne strekningen har myk og hvit sand og sanddyner og mange fasiliteter. Med spesielt langgrunt vann er denne stranden med sin kvalitetssertifisering ”Blått flagg” et flott alternativ for familier. De behagelige vindene og egenskapene til bukta gjør det til et flott sted for vannsport, for eksempel seiling, jet-ski, paragliding, dykking og vannski. Du kan også ta en båttur.

 

Hvordan komme dit: Playa de Muro ligger mellom feriestedene Alcudia og Can Picafort, nær S'Albufera naturpark. På grunn av nærheten til parken og furuskogen, er adgangen begrenset i begge ender av stranden. Hvis du kommer med bil, må du prøve å komme så tidlig som mulig for å finne en parkeringsplass i nærheten, spesielt i de travle sommermånedene. Alternativt kan du dra hit med buss, for busstoppet ligger bare 100 meter fra stranden.

 

Passer best for: Familier og vannsportentusiaster.

 

Størrelse på stranden: Fem kilometer lang med en gjennomsnittlig bredde på 25 meter.

 

Canyamel

Mallorca - Canyamel

 

Canyamel er et rolig feriested på nordøstsiden av øya, egnet for familier med yngre barn. Stranden ligger i le i en bukt og er omgitt av fjell furuskog.

 

Denne naturlige Blått flagg-stranden har fin og gyllen sand og klart, turkist vann. Selv om den ikke har noen strandpromenade, tilbyr den alle de viktigste fasilitetene, som badevakter og dusjer. Det er et par strandbarer her for dem som ønsker å nyte utsikten med en drink. Hvis du er ute etter litt mer aktiviteter, kan du leie en pedalbåt eller til og med ta kurs i ulike vannsportaktiviteter som seiling, surfing eller dykking. Nyt det krystallklare vannet og ta en snorkelrunde mellom svabergene.

 

Hvordan komme dit: Canyamel ligger en ti minutters kjøretur fra Capdepera. Du bør kunne finne gratis parkeringsplass. Det går også buss til denne stranden.

 

Passer best for: Familier med yngre badegjester.

 

Størrelse på stranden: 290 meter lang og med gjennomsnittlig bredde å 80 meter.

 

Port de Pollença

Mallorca - Port de Pollença

 

Port de Pollença ligger på Mallorcas nordøstkyst. Med sin fine, gylne sand er vannet behagelig og rolig fordi bukta beskytter stranden mot sterke vind. Utsikten er fantastisk, med Tramuntana-fjellene i bakgrunnen. Vannsport er populært her, inkludert vindsurfing, seiling og kajakkpadling. I tillegg til mange gode fasiliteter, har Port de Pollença også strandpromenade, marina, mange barer og restauranter der du kan oppleve den avslappede atmosfæren på dette feriestedet som er ideelt for familier.

 

Hvordan komme dit: Reis seks kilometer østover fra byen Port de Pollença. Du bør ikke ha noe problem med å finne en parkeringsplass der du kan parkere gratis i gatene i nærheten av stranden. Det er også bussholdeplass bare 20 meter fra stranden.

 

Passer best for: Vannsportentusiaster, familier og grupper av venner.

 

Størrelse på stranden: 1,5 kilometer lang, bred strand.

 

Cala Millor

Mallorca - Cala Millor

 

Cala Millor er en annen strand med hvit sand og langgrunt, klart og blått vann. Den har utviklet seg til et livlig badested, – det største på østsiden av øya. I tillegg til alle fasiliteter på stranden, finner du her en bred strandpromenade med barer, restauranter og butikker. Det er mange underholdningstilbud og attraksjoner som turisttog, båtturer og alle slags vannsportaktiviteter. Stedet er også flott å besøke utenfor sommermånedene når du kan nyte skjønnheten her med færre mennesker rundt deg.

 

Hvordan komme dit: Denne stranden er lett tilgjengelig via veier fra alle kanter. Den ligger bare tre kilometer fra Son Servera. Parkering er mulig, og du kan også komme dit med offentlig busstransport.

 

Passer best for: Familier og vennegrupper.

 

Størrelse på stranden: 1,8 kilometer lang og en gjennomsnittsbredde på 40 meter.

 

Playa de Alcudia

Platja Port d'Alcudia

 

Denne stranden ligger på nordøstsiden av øya. Det er også en av de mest populære feriestedene med turister og familier, først og fremst på grunn av de mange fasilitetene og fordi stranden er større enn mange andre strender i området. Vannet er rolig og behagelig, de milde strømmene gjør dette til et flott sted å dykke, drive paraseiling, kjøre vannscooter, jet-ski og vannski. Nyt alt sammen når du bor i et feriehus i Alcudia.

 

Hvordan komme dit: Stranden ligger bare to kilometer fra den historiske byen Alcudia, og med bil er det enkelt å parkere i gatene bak stranden. Men dra dit tidlig, fordi det fort blir opptatt i sommermånedene.

 

Passer best for: Familier og vannsportentusiaster.

 

Størrelse på stranden: Fem kilometer lang og en gjennomsnittsbredde på 25 meter.

 

Cala Mesquida

Mallorca - Cala Mesquida

 

Cala Mesquida er en liten og vakker strand som ligger på nordøstsiden av øya. Denne naturlige bukta er ca. 350 meter lang og 130 meter bred. Den er virkelig pittoresk, med hvit sand, en gangvei i tre, sanddyner og furutrær som alle finnes i det beskyttede området. I motsetning til mange andre og mer utbygde områder, er Cala Mesquida et sjarmerende feriested med bare noen få butikker og restauranter. Cala Mesquida er populær blant surfere fordi bølgene her er større enn på de nærliggende strendene, og det gjennomsiktige vannet gir stranden et tropisk anstrøk.

 

Hvordan komme dit: Cala Mesquida ligger nær middelalderbyen Capdepera og den livlige byen Palma de Mallorca. Ta en buss fra byen eller sørøst fra Cala Ratjada. Parkeringsplassen ligger bare 100 meter fra stranden. Prøv å komme tidlig for å sikre en parkeringsplass, særlig i helgene.

 

Passer best for: Surfere, familier og par.

 

Størrelse på stranden: 350 meter lang og med en gjennomsnittlig bredde på 130 meter.

 

Utvalgte artikler til deg:

 

Kart