Her bør du bo på Mallorca

Mallorca er verdensberømt for sine utallige fantastiske strender, sitt krystallklare vann, fine hvite sand og populære natteliv. Denne festøya er beryktet for sine klubber og barer, men Mallorca har mye mer å tilby. Med sin unike og varierte natur tiltrekker den seg hvert år sportsentusiaster som vil sykle, gå fotturer og dykke. Familier elsker også øya for sine idylliske steder og barnevennlige strender.

 

Uansett om du søker etter en avslappende strandferie, ville netter med festing, fantastiske turer ute i naturen, eventyrlige dykkeopplevelser eller familieferie, gir vi deg svarene på hvor du bør bo på Mallorca for å få en perfekt ferie.

 

Port de Pollensa på Mallorca  

Vandreturer på Mallorca

Å vandre rundt på Mallorca er en populær aktivitet for folk på ferie. Denne øya tilbyr en rekke vandreruter med fantastisk utsikt. Du kan vandre rundt fjellkjeden Serra de Tramuntana i nordvest, Pla de Mallorca, rundt sandstrender og bukter eller gjennom gamle pittoreske daler og fjellbyer der tiden ser ut til å ha stått stille. Vandreruter på Mallorca er like forskjellige som naturen, du finner alt fra populære vandreruter til nesten bortgjemte stier. Den beste tiden på året å vandre på øya er fra februar til mai.

 

Utforsk de mange rutene rundt Serra de Tramuntana, og for et landlig opphold på Mallorca kan du leie et feriehus i fjellene i Fornalutx. Da er du tett innpå turstiene. Det finnes en lettere rute rundt Valldemossa kommune som er ca. 14 km lang med en stigning på 769 m og der utsikten ved Pla des Pouet og Mirador de Can Costa er blant høydepunktene. På en fire timers tur fra Fornalutx til Puig de Sa Bassa vandrer du blant appelsintrær, store eikeskoger og olivenlunder i ca. 10 km. Vandrestiene blir mer krevende jo lenger opp på fjellet du drar, og ruter som Tossals-Verds Massif og den sirkulære ruten Embassament de Cúber kan være utfordrende, men givende og med spektakulær utsikt.

 

Playa de Formentor ved Atalaya d'Albercuix


Turister som er opptatt av naturen vil også finne turstier med varierende vanskelighetsgrad på nordsiden av øya. En enklere rute finner du på halvøya Alcudia, med fantastisk panoramautsikt over Mallorcas kystlinje. På en 12 km lang strekning er høydepunktene Talaia d'Alcúdia, Platja av Coll Baix og et gammel vakttårn. Formentor-halvøya tilbyr en 10 km tursti med unike fjellformasjoner, fantastisk utsikt og rolige bukter. Med en blanding av daler og fjellrike strekninger er den totale stigningen 824 m.

Sykkelferie på Mallorca

Det vakre landskapet og det milde klimaet gjør Mallorca til en utmerket sted for sykkelentusiaster. Mange ruter fører langs naturlige havner, brede sandstrender, steinete kystlinjer, store vingårder og mandeltreplantasjer. Et skiltet sykkelnettverk på 1.250 kilometer går hovedsakelig off-road og inkluderer ulike vanskelighetsgrader for forskjellige typer sykler. Øya har vært godt tilrettelagt for sykkelturisme en god stund, og det er mange sykkelutleieselskaper på Mallorca med profesjonelle racing- og fritidsykler. Når du sykler på Mallorca, må du ikke glemme å ta med klær med refleks i tilfelle du vil sykle etter solnedgang. Bruk alltid hjelm og husk at sykkellys er påbudt.

 

Profesjonelle syklister på Mallorca


Hvis du ikke er sikker på hvor du skal bo under en sykkelferie på Mallorca, bør du bruke rutekartet som guide. Utallige glitrende bukter langs kysten garanterer fantastisk panoramautsikt og er perfekt for nybegynnere. Bor du i Alcudia, bare noen minutter fra Albufera naturpark, finnes det en 30 kilometer lang tur for nybegynnere. En 71 km lang rute fra Cala Millor, Felantix og Porrerres, til Arenal er mer anstrengende og krever litt mer erfaring. Ta en stopp ved den fantastiske Coves del Drach i Porto Cristo. Rundt Serra de Tramuntana passer terrenget best for godt erfarne syklister på grunn av sine bratte skråninger og 100 km lange rute. Lei et feriehus i Puerto Pollensa for å ha et godt utgangspunkt for disse sykkelrutene.

Familieferie på Mallorca

Mallorca har alltid vært et populært feriemål for familier, ikke bare på grunn av kort flytid og en velutviklet infrastruktur, men også på grunn av de mange flate sandstrendene og dusinvis av utflukt- og aktivitetsmuligheter.

 

På østsiden av øya finnes de to mest familievennlige strendene på Mallorca. Cala Agulla er omgitt av en beskyttende natur og har fin sand. Her kan hele familien nyte varierte tilbud på vannsportaktiviteter. Cala Millor lokker med hvit sandstrand, langgrunt og klart vann og har alle fasiliteter. Lei et feriehus i Artà, bare en kort kjøretur fra begge disse strendene.

 

Hvis du planlegger ferie med barn på Mallorca, så hold deg unna partysteder som S'Arenal og Magaluf og se i stedet etter feriebolig i området rundt øyas hovedstad, Palma. Her er du i nærheten av de fleste fornøyelsesparker og severdigheter som Mallorca har å by på. I badeland som Aqualand eller Western Water Park, kan barna slippe energien løs. I akvariet i Palma kan dere sammen beundre mange forskjellige marine dyr og fisker. De eventyrlystne kan nyte Kathmandu-huset eller hulene i Coves de Gènova. Hovedstaden Palma har også mange ting å gjøre og se.

De beste stranddestinasjonene på Mallorca

Mallorca er velsignet med en mengde flotte strender. Enten det handler om små, skjulte viker, ville naturstrender eller kilometer med hvite sandstrenger, finner du overalt forskjellige nyanser av blått og krystallklart vann. Det fengslende landskapet gir hver strand sin egen unike sjarm.

 

Bo i Cala Ratjada på den nordøstlige delen av øya dersom du vil oppleve fantastiske strender som Font de Sa Cala med sitt krystallklare vann. Lenger mot øst, er feriested som Cala Dor og Cala Agulla kjent for sin pulverfine og hvite sandstrender. De grønne furuskogene og det turkise vannet i Caló d'es Pou vil gi deg fred og ro, det samme gjelder Cala Sa Nau som ligger skjult mellom skoger, klipper og grotter.

 

Naturparken Mondrag på Mallorca


For å ha kortest vei til to av de vakreste buktene på øya, kan du leie en feriebolig i Santanyi. Cala S'Amarador og Cala Mondragó ligger i Parc Natural de Mondragó, bare et steinkast unna. Hvis du vil fylle ferien med endeløse dager med bading og soling, bør du finne deg et feriehus i Campos. Her bor du bare noen få minutter unna berømte strender som Es Trenc med sin karibiske touch eller Cala en Tugores som ligger nesten uberørt og som tiltrekker seg turister på grunn av sin imponerende natur. Her finner du flere anbefalinger av fantastiske strender på Mallorca.

Her kan du dykke på Mallorca

Det finnes mange fantastiske steder å dykke på hele Mallorca. Øya har ideelle forhold med sine uberørte farvann, fascinerende grotter, lyse huler, sunkne skip og ubåter, samt en imponerende flora og fauna. Mange av dykkestedene på Mallorca er fredet, noe som forklarer det enorme mangfoldet av fisk. Den beste tiden å dykke er fra april til oktober. Det finnes et omfattende tilbud på dykkerkurs.

Hvis du drar til Mallorca for å dykke, er det best å bo i Port Andratx. Her er du i nærheten av de vakreste dykkestedene på øya – Dragonera og El Toro. I disse farvannene kan du oppleve månefisk, skorpionfisk, saltvannsabbor, skate, ål, barracuda, koraller og andre fargerike fiskearter. Noen ganger kan du også se sjøhester, delfiner og skilpadder. 

Eventyrlystne dykkere som liker å dykke i huler, bør besøke de nordlige og vestlige delene av Mallorca. Her finner du et fantastisk nettverk av undervannsgrotter på Cap Pinar som ligger rett overfor Formentor-halvøya. I Geronimo-grotten finner du dypblått og krystallklart vann under klippene og store stalaktitter som når opptil 30 meter i høyden. For andre steder å dykke på Mallorca, kan du dra til sørsiden av øya, til kyststrekningen mellom Porto Cristo, Porto Colom og Cala Figuera som også kjent for sine utallige huler og grotter under vann.

Natteliv på Mallorca

Folk som vil feste vil definitivt ikke bli skuffet over nattelivet i Mallorca, med sine utallige klubber og barer for enhver smak og aldersgrupper. Øya lever opp til sitt livlige rykte. Hvert år tiltrekker øya seg tusenvis av turister som ønsker å slappe av og sole seg om dagen og deretter gjennomføre ”festmaraton” hele natten.

 

Fest på Mallorca


De mest glamorøse partystedene på Mallorca finner du langs Paseo Maritimo i Palma, der bar etter bar strekker seg nedover langs strandpromenaden. Du kan feire til daggry på legendariske Tito´s der Hollywood-kjendiser og internasjonale stjerner har kommet og gått i flere tiår. Hvis du er ute etter en avslappende kveld, er Garito stedet å dra. Dette er en kombinasjon av en koselig kafé, bar, restaurant og trendy klubb – populær blant den trendbevisste delen av lokalbefolkningen.

 

Festene på Mallorca stopper aldri, og det store utvalget av ville klubber og sprø barer i Magaluf gjør at du kan feste til daggry. På BCM Planet Dance – øyas største nattklubb – kan du feire til rytmene av verdensberømte DJ´er som Calvin Harris og Martin Garrix. Mens hip hop-fans drar til Tokyo Joe for en uforglemmelig festkveld, vil fans av 1980- og 90-tallets musikk finne sitt perfekte stedet å feire på Carwash Nightclub.

De beste stedende for naturopplevelser på Mallorca

Mallorca har en vakker og variert natur. Fra mørke huler, robuste kalksteinsklipper, hvite sandstrender og romantiske bukter til omfattende furuskog og blomstrende landskap med sitron- og appelsintrær.

 

Islote Es Colomer ved Serra de Tramuntana


Serra de Tramuntana
er perfekt for klatring, fotturer og sykkelturer. Opplev de fredede delene av fjellene og andre områder på Mallorca, som de uberørte øyene Sa Dragonera og Cabrera med sin natur og dyreliv. Det høyeste punktet på øya finner du på Pug Major – hele 1.445 meter. Med en feriebolig i Sóller kan du nyte en landlig ferie og koble av, omgitt av det imponerende fjellrike landskapet på Mallorca.

 

I øst og i de sørlige delene av Mallorca gir undervanngrotter og lange tunneler som fører til underjordiske innsjøer og til uvanlige fjellformasjoner, eventyrlige opplevelsesturer. Finn en feriebolig i Manacor for å være i nærheten av Mallorcas mest spektakulære grotter som Coves del Drac og Coves de Hams.