Es Trenc – Mallorcas beste strand

Du trenger ikke dra til Antillene for å finne en strand med fin hvit sand og krystallklart vann. Playa Es Trenc er en av de beste strendene på Mallorca og har ikke problemer med å konkurrere selv med strendene i Karibia.


En jente spaserer på stranden i Es Trenc
 

Stranden ligger sørvest på Mallorca, i byen Campos og byr på en stor parkeringsplass. Dette mallorcanske paradiset ligger godt unna hoteller og er omgitt av furutrær og saltverk. Et ideelt sted å leie feriehus på Mallorca.


Stranden ligger naturlig og bildeskjønt til Mallorca
 

Es Trenc er delt to: Ses Covetes er en naturiststrand og ligger mer bortgjemt til med en liten parkeringsplass, men med godt besøk om sommeren. Ses Salines er en vanlig strand med flere parkeringsplasser. Kvaliteten på vannet og sanden er imidlertid like suveren på begge strendene.

 

En ideell strand for familier

 

La playa i Es Trenc er en favoritt for mange barnefamilier

 

Stranden er langgrunn og vannet holder behagelige temperaturer. Derfor er også stranden Es Trenc en favoritt til mange familier med barn.

 

Bekvemmelige toaletter (koster 50 cent) og den livlige Can Toni Chiringuito – strandbaren – der de serverer de beste nystekte omelettssmørbrød blir høyt verdsatt når familier er på ferie med små barn.


Hvit sand på standen Es Trenc

 

Slik kommer du til Playa Es Trenc 

 

Stranden ligger i Campos kommune i den sørlige delen av Mallorca. Når du kommer til kommunene, finner du lett skilt som viser vei til både Es Trenc Ses Covetes og Es Trenc Ses Salines. 

 

Skilt som viser veien til stranden

 

De siste to kilometerne til Es Trenc Ses Salines er det ikke asfaltvei, samtidig som veien smalner sterkt og gjør det noen ganger vanskelig for to biler å passere hverandre.

 

Når du har passert saltverket Flor de Sal på Es Trenc, finner du en stor parkeringsplass der du kan parkere bilen til klokken 21 om natten for 2,50 €. Fra denne parkeringsplassen er det bare fem minutter til fots til du kommer ned til stranden.

 

Kart over Playa Es Trenc på Mallorca