De ti beste vikene og buktene på Mallorca

Mallorca er den mest populære av alle de spanske Middelhavsøyene. Den 3.640 km2 store øya byr på en mosaikk av farger, og åsene er omgitt av vakre strender og et turkis Middelhav.

 

Fornells-bukta på Mallorca

 

Øya har mye å tilby. Den største av De baleariske øyene, Mallorca, har også det største mangfoldet av landskap og kultur.

 

Hovedstaden Palma har en rekke minneverdige severdigheter og er hjemstedet til nesten halvparten av øyas befolkning. Det varme klimaet, den lett kjølende havbrisen, de livlige feriestedene og de fantastiske strendene er det som gjør Mallorca til en ideell feriedestinasjon for hele familien.

 

Mallorcas flotte kystlinje har vært en stor turistattraksjon siden 1950-tallet. Her er 10 av våre favorittbukter og -viker på Mallorca.

 

1. Cala d'Or

Cala d'Or med sine tre bukter og viker

Cala d'Or med sine tre påfølgende bukter og viker utstråler en fredelig atmosfære. Det turkisblåe vannet og den imponerende utsikten er spesielt tilpasset for en perfekt familiedag utendørs ved havet.

 

Foto: Matthew R. (Flickr)

 

2. Cala Formentor

Formentor-stranda på Mallorca

Hvis du vil oppleve fantastisk natur, er Formentor det ideelle stedet. Klippene som omkranser denne bukta har mange stier som leder bort og ut til det omkringliggende landskapet. Faktisk er fotturer og fugletitting i dette området helt topp, for den uberørte naturen her har lagt alt godt til rette for slike aktiviteter.

 

Når du følger fjellveien nedover, kommer du til slutt til den hvite sandstranden med det krystallklare vannet. Stedet er rammet inn av mørkegrønne furu- og eiketrær.

 

Du kan komme hit med bil eller offentlig transport. Det er godt skiltet og et populært sted.

 

3. Santanyí

Santanyi-bukta på Mallorca

Stedet – Santi Agnini – har fått navnet sitt fra latin, og var tidligere den foretrukne stranden for pirater som herjet her gjennom store deler av historien. Santanyí-stranden er utsøkt og er 80 meter lang og 130 meter bred. Den er som en oase av ro, særlig spektakulær ved solnedgang. Det gjør stranden til et svært spesielt sted å besøke.

 

Det er enkel adgang med parkering og andre fasiliteter som restauranter, butikker, en dykkerklubb og solstoler til leie.

 

4. Port Alcúdia

Port d'Alcudia-stranden på Mallorca

Alcudia ligger på nordsiden av Mallorca og er en av de byene som har tatt best vare på sin historiske - og kulturelle arv. I Alcudia finner du ruinene av den romerske byen Pollentia.

 

Selv om vi finner mange typer strender i dette området, er stranden like ved marinaen en av de største og har mange fritidsaktiviteter. Stranden har hvit sand, og det turkise vannet er langgrunt, noe som gjør den ideell for barn.

 

5. Cala Sant Vicenc

San Vicenc-stranden på Mallorca

Vi må først si fra at dette ikke er én enkelt bukt eller vik, men faktisk tre: Cala Barques er den største, den minste – Cala Clara – og Cala Molins er kjent for sine lange og smale strender. Fellesnevneren for disse strendene er det rolige og glassklare vannet og det unike naturmiljøet som tiltrekker seg mange dykkere.

 

Dette er utvilsomt en av de mest spektakulære buktene på Mallorca på grunn av nettopp vannet og stranden som ligger godt beskyttet mot vinden.

 

6. Sa Calobra

So Calobra-stranden

Denne lille og vakre bukta kan du komme til via Serra de Tramontana, en av de mest fantastiske stiene i Spania, – designet av Antonio Parieti. Sa Calobra har to bukter eller viker omgitt av klipper. Den ene – S'Olla – danner et stort og naturlig amfiteater.

 

Fra Sa Calobra kan du til fots komme til et annet paradis, Torrent de Pareis.

 

Foto: © Esteve Roca (Flickr)

 

7. Cala Mesquida

Mesquida-stranden på Mallorca

Cala Mesquida ble erklært som naturområde med spesiell interesse i 1991 av parlamentet på Balearene. Denne sandstranden som er kjent for sine mange sanddyner, er godt bevart. Det rolige vannet og berggrunnen er en stor attraksjon for mange dykkere og en klar favoritt for mange innfødte som er bosatt i nord på øya.

 

Det er lett å komme hit, bare følg skiltene fra Arta-Capdepera veien.

 

8. Es Trenc

Es Trenc-stranden på Mallorca

Denne stranden med sine fire kilometerlange kystlinje er erklært som naturområde og er dermed beskyttet av lovverket i regionen Balearene.

 

Dette er den beste stranden på sørkysten, og denne lange sandstranden er i overraskende grad godt bevart og uberørt. Den byr på krystallklart vann og unike omgivelser. Her finnes det også en flott naturiststrand.

 

9. Cala Figuera

Figuera-stranden ligger i denne bukta på Mallorca

Cala Figuera er en naturlig fristed som er høyt verdsatt og elsket blant båtfolk av alle slag. Her finnes mye historie og fortsatt kan du se fiskere som bøter – reparerer – garn og fiskeutstyr.

 

Dette magiske stedet tiltrekker seg kunstnere fra hele verden som kommer for å male og på ulike måter skape bilder av stranden. Lyden av havet som bakgrunn og steinmuren som omgir dette vakre stedet, gir ro i sjel og sinn.

 

10. Cala S´Almonia

S'Almonia-stranden på Mallorca

Sist, men ikke minst skal vi ta med Cala S'Almonia som er et annet ideelt sted å tilbringe dagen. Stedet ligger i nærheten av Santanyi. S'Almonia er en annen av Mallorcas fiskevær som er fylt med en spesiell sjarm. Hit kommer du til via en trapp som fører til en uberørt strand med fiskernes små hus.


Vil du vite mer om steder du kan bade og sole deg, sjekk vår liste over beste strendene på Mallorca.