Fem supre ting å se og gjøre i Mallorca

Mallorca er mye mer enn bare summen av sine turiststeder. Sjekk ut våre anbefalinger, og send oss gjerne et postkort som takk, når du selv besøker dem.

Castell de Belver 

Bellverborgen i Palma de Mallorca 

Vel verdt en titt er den sirkulære, snarere enn firkantete, Bellverborgen. Et gotisk mesterverk, som ble bygget for kong Jaume II av Mallorca tilbake i det 14. århundre. Borgen kneiser majestetisk på en høyde 3 kilometer mot nordvest for hovedstaden Palma de Mallorca.

Castell de Belvers åpningstider er kortere i vinterperioden enn om sommeren, men det er fortsatt mulig å besøke borgen daglig. Spesielt historieinteresserte finner stor glede i å besøke museet, det samme gjør barn og alle som har en liten brødrene Løvehjerte i seg. Fra toppen av borgen er det en fantastisk utsikt over byen nedenfor.

Parc Natural de Mondrago

Parque Natural de Mondragò, Mallorca 

Beliggende i den sydøstlige delen av øya, i Santanyi, tilbyr nasjonalparken Mondragó aktiviteter for både passive og aktive besøkende. Området er spesielt egnet for fuglekikking, og det finnes over 70 kjente fuglearter som hekker i parken. Etter en aktiv dag i parken, kan man trekke seg tilbake for å slappe av på en av de nærliggende strendene, som er noen av de mest idylliske på Mallorca.

Alcúdia

Alcudia, Mallorca 

Port d'Alcúdia på den nordlige delen av Mallorca, er øyas største feriested. Platja d'Alcúdia tilbyr en ikke mindre enn 14 kilometer lang strandlinje, stort sett dekket av sand, og det er knapt 20 minutter å spasere fra stranden eller havnen, inn til gamlebyen i Alcúdia, hvor opplevelsene er helt annerledes.

Her stiger man tilbake til det 13. århundre og det finnes flere smug enn avenyer. Man kan vandre langs bymurene, og hver søndag og tirsdag, kan man oppleve det spesielle gatemarkedet som finnes der.

Le Seu

Katedralen i Palma de Mallorca 

Palma de Mallorcas katedral Santa Maria, er bedre kjent som Le Seu. Det stolte symbol for byen, og noe man absolutt ikke bør eller kan gå glipp av. På mer enn én måte.

Le Seu er uunngåelig i og med at du ikke kan unngå å legge merke til katedralen dersom du tar bussen fra lufthavnen inn til sentrum. Den er også en av de første bygningene du ser når du stiger av. Den andre måten katedralen gjør seg uunnværlig er at du må ta deg tid til å utforske katedralens indre, som har et unikt interiør, som ikke står tilbake for det ytre.

Serra de Tramuntana

Tramuntanadalen, Mallorca 

Enten du utforsker denne fjellkjeden, som går på kryss og tvers på øyas nordvestlige kyst, på to eller fire hjul, eller på hesteryggen, vil du oppdage at utsikten du kommer til å se, er en ren, uforfalsket opplevelse for øynene. Oppført på UNESCOs verdensarvliste, er denne tradisjonelle delen av Mallorca så perfekt bevart, at det er som om du kan nesten lukte landskapet i vinden. Se og lytt etter fjellgeiter, med bjeller som klirrer på vei inn på hovedveien.