L'Estartit: Her er de beste aktivitetene for deg barna dine

Det er alltid utfordrende å planlegge en sommertur for hele familien, særlig hvis du har med deg flere barn. De er ofte de mest krevende fordi de stadig vil bli stimulert. Fordelen med l'Estartit som ligger helt nordøst i Spania og i Girona-provinsen, er at dette er et område med et bredt utvalg attraksjoner og er også vinner av den prestisjetunge prisen for familiedestinasjoner (DVF), som det katalanske turistbyrået og den katalanske regjeringen står bak.

Platja Gran i L’Estartit, Costa BravaDenne prisen garanterer at du i l'Estartit blant annet finner tjenester og fasiliteter som sikrer deg maksimal komfort, et mangfoldig kulturprogram for barn og naturstier der du kan gå eller sykle og puste inn ren luft.

L'estartit på Costa Brava

I denne artikkelen gir vi deg oversikten over aktiviteter for både unge og gamle. Nyt de uberørte naturlandskapene med sine klipper, strender og store havområder, oppdag den historiske og kulturelle arven, prøv smakfulle retter og lokale viner. Alt dette og mye mer i l'Estartit!

 

La barna møte nye venner på Mini Beach Club

 

Det finnes mange spennende arrangementer i Spania der hele familien kan delta, men få ting kan likevel måle seg med en deilig dag på stranden. Det finnes mer enn 15 kilometer med strender, og på veiene langs strendene finner du tilrettelagte steder for barn, i tillegg til steder som tilbyr ulike former for vannsport.

L'estartit på Costa Brava

Platja Gran er vanligvis kjent som hovedstranden i l'Estartit, og her finnes offentlige dusjer, solsenger, rullestoler for handikappede og en barneklubb som de små vil elske.

 

Denne Mini Beach Club – barneklubben – holder åpent i juli og august, og her er det en rekke aktiviteter med fokus på samarbeid, utvikling av mellommenneskelige ferdigheter, vannleker, utendørssport og ulike workshops. Klubben ligger nær Avinguda de Grecia, i et skogsområde ved stranden.

 

Ta en båttur til Medes-øyene

 

Medes-øyene er et naturlig fristed for fugler og annet dyreliv som har sine habitater her, og selv om øyene er et fredet og beskyttet område, kan du bli med på en båttur hit fra l'Estartit og delta i dykkeaktiviteter. Du kan dra til havneområdet i l'Estartit og leie båt til deg og familien.

Medes-øyene i L'estartit på Costa BravaFor en tur til Medes-øyene anbefaler vi operatøren Nautilus og båtutleieren El Corsari Negre. Leier du en feriebolig i i L'Estartit har du også enkel tilgang til disse tjenestene.

Medes-øyene utenfor L'estartit på Costa BravaBesøk ”Castell Montgri"

Mange turer i spansk natur kan være krevende, slik som for eksempel El Caminito del Rey (Kongens lille sti). Men på denne stien opp til Castell Motngri, er du helt trygg. Her kan barna dine føle seg som konger og dronninger av Castell Montgri – den grå borgen – som ligger i de avsidesliggende åsene i l'Estartit i Tarroella de Montgri.

For å komme dit er den enkleste måten å ta en morgentur og følge stiene som fører til borgen. Ikke glem å ta med vann og behagelige sko. Når du omsider er framme, blir du møtt av 13 meter høye murer og fire runde tårn i gjennomført middelalderstil.

 

Kast deg på sykkelen

 

Hvis du liker sykling, har du mange ruter å velge mellom i dette området. Sykkelstiene er stort sett flate, og dermed slipper du å slite med såre bein. Naturen er svært vakker, og alt dette gjør sykkelturen her til en god opplevelse for hele familien.

Besøk den botaniske hagen

 

På under 30 minutters kjøring fra l'Estartit, i Calella de Palafrugell-området, finner du en av de viktigste botaniske hagene i Middelhavet. Her finnes mer enn hundre ulike plantearter på et område som strekker seg fra slottet Palafrugell og ned til sjøen.

Calella de Palafrugell på Costa Brava

Men det finnes ikke bare planter i denne botaniske hagen. Her er det skulpturer av spanske og internasjonale kunstnere, og om sommeren kan du bli med på den berømte "Festival dos Jardins de Cap Roig" med både dans og konserter.

Nyt og ta en dypt pust av den friske luften i dette området og lei deg en feriebolig midt i det naturskjønne Calella de Palafrugell-området. Det er ideelt for å lade batteriene, forynge sjelen og passe på hjertet!