Beundre César Manriques mesterverk på Kanariøyene

Arkitekt, kunstner og skulptør, er det virkelig ingen ende på César Manriques mange talenter? Manriques ble født i Arrecife på Lanzarote i 1919, og hans designer pryde også denne øya. Du vil også finne Manriques kunstverk på flere av de andre Kanariøyene, deriblant Tenerife.

Beach boy – Playa Jardín

Tenerife - Playa Jardin 

César Manrique sørget for at Tenerifes Playa Jardín (Garden Beach) lever opp til navnet sitt. Blomstrende planter oversvømmer den vulkanske sanden på denne Puerto de la Cruz strand. Det er til og med en foss som stuper over steinene.

Landlig – Casa Museo Monumento del Campesino

Lanzarote - Casa Museo Monumento al Campesino 

Lanzarotes House Museum og monument til gården Labourer ble bygget som en hyllest til de lokale bøndene. Øyas tørre landskapet er langt fra ideelt for jordbruk, så Manrique mente at de som har seiret over tørken fortjener en slik anerkjennelse. Midt i sentrum av øya, i Mozaga, ligger denne turistattraksjonen til ære for landbruket i byen San Bartolomé.

Ørkenoasen – Jardín de Cactus

Lanzarote - Jardin de cactus 

Denne kaktushagen som ligger mellom Guatiza og Mala på Lanzarote, var det siste arbeidet som César Manrique utførte. Det ble ferdigstilt i 1991 og Manrique omkom i en trafikkulykke året etter. Hagen, som er laget i et gammelt steinbrudd, viser Manrique på sitt mest ressurssterke.

Det stolte hus – Taro de Tahíche

Lanzarote - Tahiche 

Nå er det César Manrique Foundation som holder til her, men Manrique bodde faktisk her i sin tid. En taro er en lokal konstruksjon av steiner som er lagt på toppen av hverandre uten bruk av sement. Du kan se en av disse foran huset, som er bygget på restene av Lanzarotes siste store vulkanutbrudd, i det 18. århundre.

Utsikt over sjøen – Mirador del Rio

Lanzarote - Mirador del Rio 

I 1974 konverterte César Manrique dette gamle batteriet på Lanzarotes nordkyst om til en restaurant. Den kan skilte med en flott utsikt over den nærliggende skatteøya La Graciosa, og et besøk der gir en tilnærmet åndelig opplevelse. Å spise lunsj ute har sjelden vært så vakkert.

Artisten – Museo Internacional de Arte Contemporáneo

Lanzarote - Museo Internacional de Arte contemporaneo 

MIAC, for å bruke akronymet, ligger i den gamle Arrecife festningen Castillo de San José. Grunnlagt i 1975, representerte International Museum of Contemporary Art en redning for Manrique da Saint Josephs slott tidligere lå i ruiner.

Vannanlegget – Jameos del Agua

Lanzarote - Jameos del agua 

Jameos del Agua ble utviklet så tidlig som i 1968, og ligger ved foten av Lanzarotes vulkan Monte de la Corona. Manrique forvandlet et nettverk av underjordiske grotter til et basseng og auditorium. Hvis du er heldig nok til å få med deg en konsert her, er det garantert en du aldri kommer til å glemme.