Vannparker i Malaga, Costa del Sol

Vannparker er populære sommerattraksjoner i Malaga-området, og de har ofte tusenvis av besøkende. Både lokale innbyggere og turister besøker disse reisemålene, og tar du turen selv kan du forvente en fantastisk dag for hele familien.

25 år med vannparker på Costa del Sol

Innenfor Malaga-provinsen finnes det tre vannparker: Aquavelis i Torre del Mar – Velez Malaga, Aqualand i Torremolinos og Aquamijas park, i Mijas.

Med over 25 års historie og erfaring på Costa del Sol tilbyr vannparkene herlige opplevelser hvor sikkerheten alltid kommer først. 

Selv om parkene i utgangspunktet kan være av noenlunde samme utforming og prisområde, varierer målgruppene. Aquavelis i Torre del Mar er familieorientert og her er de fleste av de besøkende spanjoler, mens Aqualand og Aquamijas som oftest tiltrekker seg flest turister - spesielt i løpet av høysesongen om sommeren.

Alle tre parker er tilpasset for små barn. En annen viktig ting å legge merke til er at tilgangen til de forskjellige attraksjonene er avhengig av kroppslengden. Hvilket til tider kan være enormt frustrerende for de aller yngste medlemmene i familien.

Aquavelis Torre del Mar

Aquavelis Torre del Mar, Malaga

Aquavelis ligger like utenfor Torre del Mar i Velez Malaga, like ved siden av butikksenteret El Ingenio. Malagas innbyggere favoriserer denne litt eldre parken blant vannparkene. De fleste besøkende er imidlertid yngre spanske familier. 

Attraksjoner - Aquavelis  tilbyr et stort utvalg av attraksjoner som omgis av store parkanlegg og flotte piknikområder. Åtte ulike berg og dalbaner finnes, hvorav to er superhurtige og en spesielt tilpasset for barn. I et av de to store svømmebassengene finnes det en bølgemaskin og barna har sitt eget separerte område med et mindre plaskebasseng og små vannsklier. Gå for all del ikke glipp av "Kamikaze" - en nesten 80 meter lang vertikal vannsklie.

Øvrig informasjon – To små gavebutikker, en kafeteria, en hamburgerrestaurant og en godteri- og iskiosk. 

Priser – Prisen bestemmes ut fra kroppens lengde. Voksne (over 140 centimeter) 22,50€, juniorer (fra 110 centimeter opp til 140 centimeter) 16,50€, mini (90 centimeter opp til 110 centimeter) 12€, senior (over 65 år) 16,50€. 

Åpningstider 
– Aquavelis holder åpent fra klokken 11.00 til 19.00 mellom den 9. juni og slutten på september. (til klokken 18.00 i juni og september) 

Rabatter – Fra klokken 16.00 og utover er det rabatterte priser, cirka 40% lavere enn ordinær pris. Hold også utkikk etter rabatter og kampanjer hos de forskjellige supermarkedene og i turistbyråene. Aquavelis kjører ofte kampanjer.

For mer informasjon og en veibeskrivelse kan du besøke deres hjemmeside; Aquavelis. 

Aqualand Torremolinos

Aqualand Torremolinos

Den eldste og største av de tre vannparkene er Aqualand Torremolinos som drives av Aspro Ocio, en kjede med 13 vannparker rundt om i Europa. Vannparken ligger fem minutter fra sentrum av Torremolinos og er den mest populære av de tre. 

Attraksjoner - over 70,000 m2 med parker, attraksjoner og svømmebasseng. Totalt er det 19 basseng for voksne og 15 tilpasset barn. 

Et av høydepunktene er den nye "Boomerang" og Europas høyeste vannsklie - den 22 meter høye "Kamikaze" - som ikke anbefales for folk med høydeskrekk. Det finnes separate områder for barna, og et basseng med bølgemaskin.

Øvrig informasjon – Alt finnes her. Tre kiosker som tilbyr et stort utvalg av sandwich, pizza og hamburgere. Restauranten "La Palapa" tilbyr to valg, en ala carte meny og en rikholdig buffét med et stort utvalg. Et billigere alternativ er selvfølgelig å ta med nistepakke, men husk det er forbudt å ta med seg noe i glass inn i parken.

Priser – Voksne 26€, barn (4 til 12 år) 18.50€, mini (3 til 4 år) 10€, de aller minste kommer inn gratis. 

Åpningstider – Aqualand holder åpent fra den 26. mai til den 20. september. I juli og august: fra klokken 10.00 til 19.00. I mai, juni og september: fra klokken 11.00 til 18.00

Rabatter – Du får 10% rabatt hvis du bestiller inngangsbillettene på internett. Hvilket anbefales spesielt i høysesongen, da køene ofte kan bli svært lange i billettluken ved parken. Ta også vare på billettene, da disse gir reduserte priser ved senere besøk.

For mer informasjon og en veibeskrivelse kan du besøke deres hjemmeside; Aqualand Torremolinos

Aquamijas Mijas

Aquamijas water park

Parque Acuatico i Mijas er den minste og roligste av de tre vannparkene. En ideell vannpark for familier med små barn. Du kan nesten sitte midt i parken og holde øye med dem, mens de går i mellom de forskjellige attraksjonene. Vannparken ligger i Mijas.

Attraksjoner – Fem vannsklier. De eldre barna underholdes av Kamikaze, Labyrinth Slide og Body Ski. Lizard Island og Kiddie Slide henvender seg spesielt mot de yngre gjestene. Andre attraksjoner er en minigolfbane, klatrevegg og flere boblebasseng. Her finnes også parker, piknikområder og hageanlegg.

Øvrig informasjon – en kafeteria, restaurant med selvbetjening (med dagens meny fra cirka 9,50€) og en kiosk som selger pizza og is.

Priser – Voksne 25€, juniorer (8 til 12 år) 19€, barn (3 til 7 år) 14€. 

Åpningstider – Aquamijas er åpen fra den 28. april til den 2. oktober. I mai til og med midten av september er åpningstidene fra klokken 10.00 til 17.30. I juni og de første ukene i september fra klokken 10.00 til 18.00 I juli og august er det åpent fra klokken 10.00 til 19.00 

Rabatter – Fra klokken 15.30 (14.30 i lavsesongen) og utover gis det 30% rabatt. Det gis 10% rabatt på billetter som er kjøpt på internett. Det finnes også spesielle tilbud til familier og grupper.

For mer informasjon og en veibeskrivelse kan du besøke deres hjemmeside; Parque Acuatico

Vannparker nær Costa del Sol 

Du finner ytterligere to vannparker like utenfor Costa del Sol. Bahia Aquapark, som ligger like i nærheten av Algeciras, og Aqua Tropic Park som ligger like ved Costa Tropical like utenfor Almuñecar.

Bahia Park Algeciras

Bahia Park Algeciras

Bahia Park ligger vest for Algeciras, cirka 45 minutter fra Marbella. Bahia Park får ofte de beste skussmål av sine besøkende. Ettersom den ligger noe lenger borte fra Costa del Sol kan du forvente deg færre besøkende enn de andre stedene. 

Attraksjoner – Åtte store vannsklier totalt inklusive Gran Niagara og Kamikaze. I flere av dem seiler du inne i tuber som øker både farten og spenningen. Bahia Park har for øvrig Andalusias største jacuzzi med en kapasitet på mer enn 50 personer samtidig, flere svømmebasseng og et bølgebasseng hvor en 1000-liters bøtte med vann tømmes over badegjestene. I aktivitetsbassenget finnes det flere attraksjoner, inklusive en "zipline" som gir deg en uforglemmelig opplevelse. De henvender seg også til de aller yngste med spesielt tilpassede vannsklier. Det er flere flotte piknikområder og det er gratis parkering.

Øvrig informasjon – Det finnes en restaurant med selvbetjening, et pizzeria som også serverer hamburgere, varme pølser og kebab. En iskiosk og en liten gavebutikk.

Priser – Voksne 20€, barn (over 95 centimeter) 16€, barn under 95 centimeter gratis, seniorer (over 65 år) 16€.  

Åpningstider – Åpent fra og med juni til slutten av august. Fra klokken 11.00 til 19.00 i juni og fra klokken 10.30 til 19,30 i juli og august. 

Rabatter–Halvdagspriser: Voksne 14.50€, barn 12€, seniorer 12€. Det finnes ytterligere familiepakker og andre grupperabatter. 

For mer informasjon og en veibeskrivelse kan du besøke deres hjemmeside; Bahia Park

Aquatropic Almuñécar

Aquatropic Almunecar

Aquatropic  strekker seg over 35,000 m² på vakre Costa Tropical. Vannparken ligger like ved stranden Playa Velilla og er den eneste saltvannsparken i Spania. Den er også en av de eldste, med over 20 år på nakken. De fleste av de besøkende er spanjoler og parken henvender seg spesielt mot unge spanske familier. 

Attraksjoner – Aquatropic fikk tre nye attraksjoner i 2014, så nå finnes det seks store vannsklier, et vanntårn, to sjøer, et bølgebasseng og et nytt jacuzzi-område. I parken finnes det rikelig medd grøntområder og steder man kan nyte medbrakt niste på.

Øvrig informasjon – Omkledningsrom og skap, en lekeplass, en iskiosk og en restaurant som heter "Pipote" - som tilbyr både fisk og kjøtt. Det finnes også en liten kiosk som selger snacks og souvenirer. 

Priser – Voksne 19€, juniorer (12 - 15 år) 16€, barn (4 - 11 år) 15€, seniorer (over 65 år) 15€

Åpningstider – Åpent fra begynnelsen av juni til slutten av september, fra klokken 11.00 til 19.00

Rabatter – Rabatter er kun tilgjengelige om ettermiddagen. Voksne 13€, juniorer 12€, barn 11€ og seniorer 11€. Det finnes imidlertid andre familie- og grupperabatter. 

For mer informasjon og en veibeskrivelse kan du besøke deres hjemmeside; Aquatropic.