Port Andratx, Mallorca: det perfekte reisemålet

Kjør så langt vestover du kan fra Palma de Mallorca, og velg deretter motorvegen mot Andratx og følg denne inntil du ikke kommer lenger. Etter avkjøringen til Port Andratx fortsetter du inntil du kan se havet, hvoretter du parkerer bilen og forbered deg på en fin spasertur og en herlig overraskelse.

Port Andratx

Havnen i Andratx er ikke bare en fungerende fiskehavn og hjemsted for mennesker fra mange ulike land, den er også en lekeplass for de rike og berømte som ønsker å holde seg litt under radaren.

Fiskebåter i Port Andratx

Historien i Andratx strekker seg svært langt tilbake i tid, faktisk helt tilbake til før de 2. århundre før vår moderne tidsregning. Gjennom alle disse årene har området tidvis vært okkupert, blant annet av romere, og funn av keramikk, mynter og andre antikviteter viser at denne lille byen har vært et populært reisemål gjennom tidene. Besøker man byen i våre dager og legger turen forbi noen av de mange kafeteriaene og restaurantene i solen, vil man høyst sannsynligvis se et berømt ansikt eller to, kanskje en skuespiller eller en sanger, eller kanskje en kjent modell som sitter og slapper av i den lille bedagelige byen.

Havnen har også blitt besøkt av blant annet prins Harry, men mange av de rikeste menneskene som besøker Port Andratx har ikke nødvendigvis kjente fjes. Du kan også plutselig befinne deg i sosiale situasjoner der du sitter og nyter en paella med utsikt over havet, sammen med noen av verdens mest vellykkede forretningsmenn.

 Club de Vela, Port Andratx

Vannsport er en populær geskjeft for feriegjestene som kommer til Andratx. Club de Vela inneholder hundrevis av fartøyer, fra den minste og mest ydmyke type båt til den typiske store katamaranen som får haken til å falle ned på gulvet man står på. Ønsker du å komme en tur ut på havet, kan du leie en båt for en dag, både med og uten skipper. Velger man å tilbringe en dag på sjøen i egen eller leid båt har man naturligvis også muligheten for å kunne ta seg en dukkert langt fra både strand og andre badegjester. Det er heller ikke vanskelig å finne aktiviteter som for eksempel dykking, padling eller andre typer aktiviteter som er forbundet med vann og strand. Det er også muligheter for å leie både jetski og vannski, og du kan få god instruksjon i de forskjellige aktivitetene fra instruktørene på www.solarisatsea.com som er en britisk seile- og motorbåtskole i havnen i Andratx. Hvis du bare vil delta på en organisert båttur er det flere gode turer som går rundt kysten, blant annet til det utrolig vakre naturreservat Dragonera Island.

Andratx er et fantastisk feriemål selv for de som ønsker å kunne nyte vakre strender som for eksempel Sant Elm og Camp de Mar som ligger på den sørligste enden av Tramuntana fjellkjeden. En fjellkjede som for øvrig er oppført på UNESCO World Heritage List. Du kan også ta dagsturer på vei ut fra Andratx til de lokale strendene i området, eller du kan reise videre og utforske steder som Esporles, Deia og Sóller ved å kjøre opp langs kystveien.

Barer sett fra sjøsiden i Port Andratx

Port Andratx er også det perfekte utgangspunktet for å se solen synke inn i solnedgangen over Middelhavet, og en plass ved en av de mange restaurantene er så absolutt et ypperlig sted å være når mørket senker seg over havnen.

Solnedgang i Port Andratx

Senere, når kvelden har lagt seg over byen, finnes det et bredt utvalg av restauranter og kjøkken (i alle varianter og prisklasser). Mitt beste tips om restauranter i Port Andratx er for øyeblikket: La Piazetta hvis du vil ha fersk fisk andre retter fra Middelhavet for et gjennomsnittlig budsjett, og Copollas hvis du bare kjenner deg litt småfysen og bare vil ha en pizza eller noe enkelt fisk å spise.

Rund gjerne av besøket med en tur innom Capri Is, som uten tvil er det beste stedet å kjøpe iskrem i byen. Bedriften er familieeid og det sies at lokalbefolkningen alltid vet når turistsesongen for alvor setter inn, da det er den dagen Capri åpner dørene. Det anbefales spesielt å prøvea Cherry Chocolate Chip.

TIPS: Du kan kombinere en reise til det ukentlige markedet i Andratx på en onsdag med en reise til Port Andratx. Hold utkikk etter flere artikler om fester og arrangementer i Andratx området.