Marbellas feria San Bernabé

Hvert år i begynnelsen av Juni går Marbellas feria "San Bernabé" av stabelen. En uke med sang, dans, mat, drikke og aktiviteter for hele familien - alt i ekte Andalusisk stil.

Feriaen er en hyllest til Marbellas Patron Bernabé, i forbindelse med Dia de San Bernabé som er den 11. Juni, og Dia del Carmen den 16. Juli. Disse to viktige dagene kombinert utgjør et av kalenderårets religiøse høydepunkter i Marbella, og er derfor verdig en ekte Spansk fiesta. 

Aktiviteter og eventer

Fyrverkeri Marbella Feria

 

Datoene for feriaen bestemmes ettersom hvilke ukedag den 11. Juni faller på. I år varer festlighetene fra den 9.-14. Juni. Det offisielle startskuddet for feriaen går i form av en konsert med gruppen "Delola", etterfulgt av fyrverkerier i Marbellas båthavn. Dette er starten på en hel uke med festligheter - blandt annet parader, oppvisninger, tyrefekting og andre typiske aktiviteter. På dagtid tar feriaen over store deler av Marbellas gamleby, mens når solen går ned trekker folkemengdene opp til et eget område dedikert til feriaen. 

Marbellas feria-område finner sted et stykke opp i byen, i et område kalt Arroyo Primero. Her oppsettes intet mindre enn en liten landsby av "casetas" - boder, som rommer hele restauranter og diskoteker med barer og dj-er. På utsiten er de formet som hus i typisk Spansk stil, og det er ofte vanskelig å tro at de kun er satt opp for feriaens skyld - de ser nemlig svært ekte ut. 

Feria Marbella

Feriaområdet er også fylt med aktiviteter av forskjellig slag, her finnes det noe for hele familien. Etter å ha spist tapas i en av casetaene og danset løs i en annen, kan man fortsette til spillbodene for å prøve lykken, eller kjøre karuseller om maten har sunket godt nok. Blandt karuseller og spillboder, finnes det også mindre boder og vogner som selger godterier, drikkevarer og typisk Andalusisk gatemat, hvis man skulle trenge påfyll i løpet av kvelden.

Flamenco kostymer

Spanjolene elsker sine fiestaer, og stiller mer enn gjerne opp i autentiske flamenco kjoler. Barn som voksne er med på å fargelegge gatene i overdådige antrekk, en opplevelse den typiske Spania-turisten ikke så ofte får. I løpet av uken står flere parader og danseoppvisninger på agendaen, hvor man kan se disse kostymene flagre i takt med den karakteristiske flamecomusikken. 

I år vil i tillegg vinner av "La Voz" - Spanias versjon av The Voice, opptre gratis for publikum. 

Så om du befinner deg i Marbella-området i disse dager, hold av en dag eller to til å oppleve en av byens største begivenheter. Meng deg med både lokalbefolkning og turisme, nyt atmosfæren, maten, musikken og hele opplevelsen disse skaper i kombinasjon. 

Feria Marbella

Praktisk Informasjon

På dagtid vil de fleste aktiviteter foregå i Marbellas gamleby, mens det på ettermiddagen og kvelden gjelder å komme seg opp til Arroyo Primero hvor festen holder det gående ut i de grytidlige morgentimene. Områdene hvor aktivitetene tar plass er åpent med gratis inngang for alle. Biletter til karuseller og spillboder kjøpes ved hver enkelt attraksjon, og koster rundt 2-3 Euro. 

Program kan anskaffes hos Marbellas flere turistkontorer, blandt annet på Plaza de los Naranjos, i Marbellas gamleby. Om ønskelig kan du også laste ned og printe ut program for Marbellas feria San Bernabé. I programmet vil du finne tidspunkt og sted for aktiviteter, kart over områdene, bussinformasjon og mer.